KHL-vihjeet perjantaille!

KHL-Vihjeet | Vvihjeet.com
Keskiviikon KHL-vihjeet tulivat molemmat kotiin ja tänään jatketaan siitä, mihin jäätiin. Keskiviikkoiseen tapaan luotetaan Jaroslav Lokomotivin järjettömän kovaan kotivireeseen sekä kahden hurlumhei joukkueen maalivainuun. 

Metallurg Magnitogorsk – Salavat Ufa

Valinta: Maalien määrä varsinaisella peliajalla yli 4,5 (1,73)

Magnitogorskin alkukausi ei ole sujunut niinkuin odotettiin ja joukkue onkin tällä hetkellä sarjataulukon keskivaiheilla.

Joukkueen vahvuutena on kuitenkin edelleen maalinteko ja hyökkäyksen vaarallisin syömähammas, nelinkertainen KHL:n pistepörssin voittaja, Sergei Mozyakin on yhtä vaarallinen kuin ennenkin. Puolustuspelaaminen ei Magnitogorskilla ole sen hyökkäyksen tasoa ja omissa soi tasaiseen tahtiin.

Viimeisessä viidessä kotipelissä Magnitogorsk on päästänyt vähintään kaksi maalia ottelua kohden ja kun vastassa on ollut Slovan Bratislavan, Medvescak Zagrebin ja Metallurg Novokuznetskin tasoisia alemman keskikastin joukkueita ei joukkueen valmentaja Mike Keenan voi olla tyytyväinen omiensa puolustamiseen.

Magnitogorskin tapaan Ufa on alisuorittanut pahasti ja joukkueen peli on ollut täysin sekaisin. Ufa uudistui kesällä kovalla kädellä ja sen puolustus oli kauteen lähdettäessä suuri kysymysmerkki.

Puolustus onkin ollut heikkoa ja omissa on kolissut kolmanneksi eniten koko KHL:ssä. Takalinjoja onkin nyt vahvistettu Maksim Goncharovilla ja Aleksandr Loginovilla, joiden saapumisen jälkeen puolustus on vahvistunut selkeästi eikä omissa ole soinut enää niin pahasti.

Viime kaudella Helsingin Jokereissa hyvää jälkeä tehnyt Linus Omark on ollut Ufan hyökkäyksen kirkkain tähti. Ufa kävikin maanantaina Omarkin johdolla kyykyttämässä Jokereita Helsingissä lukemin 5-1 ja siitä joukkue jatkoi Riikaan, jossa Dinamo sai kyytiä numeroin 5-3. Maaleja on siis lupa odottaa myös tänään Magnitogorskia vastaan.

 

Lokomotiv Jaroslav – Neftehimik Nizhnekamsk

Valinta: Maalien määrä varsinaisella peliajalla alle 4,5 (1,60)

Lokomotivin käsittämätön kotivire sai jatkoa keskiviikkona kun Traktor kaatui numeroin 3-0. Nyt Lokomotiv on pelannut kotonaan yhdeksän ottelua, joissa se on päästänyt vain viisi maalia.

Neftehimik ei ole huono joukkue ja joukkue onkin yksi KHL:n alkukauden parhaiten onnistuneista joukkueista. Vladimir Krikunovin joukkue ei ole mikään tähtisikermä eikä joukkueen peli perustu rohkeaan hyökkäyspeliin vaan päinvastoin Neftehimikin vahvuudet ovat puolustuspelaamisessa.

Koska molempien joukkueiden vahvuudet ovat nimenomaan puolustamisessa, liputetaan perjantain KHL-vihjeissä vähä maalisen ottelun puolesta.

Aiheeseen liittyvät uutiset