Kun panokset kasvaa, Mikko Ilonen syttyy

Mikko Ilonen lukeutuu Suomen historian menestyksekkäimpiin urheilijoihin. Menestyksekäs urheilija tai supertähti ei aina onnistu, mutta tietyt piirteet erottavat heidät rivimiehistä. Suurkilpailussa Ranskan Avoimissa Mikko Ilosella on infernaaliset panokset kahdelle viimeiselle kierrokselle. Nyt todella mitataan monia henkisiä voimavaroja, joiden käyttöönotto ei varmasti ole helppoa kun edellisestä top-10 sijoituksesta on vierähtänyt lähes kaksi vuotta.

Nyt tilanne on se, että Ilonen lähtee kärkiryhmässä Ranskan Avointen kolmannelle kierrokselle. Kärkipaikkaa samalla tuloksella jakavat Mikko Ilonen, Thongchai Jaidee, Rory McIlroy, Brandon Stone ja Jeung Wang. Yhteensä kolmen lyönnin sisällä kärjestä on peräti 18 pelaajaa ja heistä suurin osa rutinoituneita European Tour -voittajia.

Näissä hetkissä mitataan kuka saa ja kenelle annetaan. Mikko Ilonen on onnistunut usein juuri näillä hetkillä nostamaan pelin tasonsa korkeaksi kun TV-kamerat seuraavat perässä ja hänen ei välttämättä pitäisi pysyä kyydissä tilastoihin tuijottamalla. Nyt kaikki petaavat Rory McIlroylle lähes varmaa voittoa kun hän on jakamassa johtopaikkaa kahden päivän jälkeen. Todellisuudessa voimme sanoa kisan alkavan vasta nyt ja mukana olevan noin 20 pelaajaa.

Näin tasaisessa kilpailussa kyttäilemällä ei saavuta yhtään mitään. Ranskan Avointen kenttä on toki vaikea, eikä birdiet tule helposti. Lauantain kierroksella on tärkeää päästä kuitenkin mahdollisimman paljon alle parin, jotta pysyy kuskin paikalla kun sunnuntaina lähdetään ratkomaan kilpailun voittajakandidaateista viimeistä samuraita.

Panokset ovat huipussaan. Ranskan kisan voittaja kuittaa 583 000 euroa. Lisäksi neljä parasta top-12 joukosta (vielä ilman paikkaa) saa osallistumisoikeuden British Openiin kahden viikon päähän. Suomennettuna jos Mikko pysyy top-kympissä Ranskan kisassa on hänellä paikka kahden viikon päästä pelattavassa majorissa!

Coolbet tarjoaa Mikko Ilosen parissa H2H -vedon Thongchai Jaidee – Mikko Ilonen. Suomalaisen kerroin tässä parissa on melko mairea 2.16.

Aiheeseen liittyvät uutiset