Liiga 19.11: Kärkipään taistot illan teema

Illan Liigassa kamppaillaan kolmella paikkakunnalla. Sarjataulukon neljän kärki on tänään tulessa, kun HIFK saa vieraakseen Tapparan ja Raumalla Lukko isännöi Kärppiä.

HIFK – Tappara

Valinta: Yli 4.5 maalia 1,85

Liigan kärjessä porskuttava Tampereen Tappara lähtee vierailulle Helsinkiin, jossa joukkuetta odottaa taisto HIFK:ta vastaan.

Joukkueet kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa, joten Helsingin illassa tullaan näkemään tiukkavääntö pisteistä.

Kotijoukkue HIFK on etenkin kotiotteluissaan esiintynyt viime aikoina mallikkaasti ja siitä palkintona joukkueella on kaksi peräkkäistä kotivoittoa takataskussa.

Joukkueen tekemistä vaivaa kuitenkin edelleen pienet nukahtamiset ottelun sisällä.

HIFK saattaa ottelun alkupuolella olla täysin niskanpäällä vastustajaan nähden, mutta jossain vaiheessa kuin salamaniskusta tekemisen laatu kärsii ja vastustaja päästetään otteluun mukaan.

Myös vierasjoukkue Tappara on osoittanut, että joukkue pärjää ilman kärkipäänhyökkääjiään Henrik Haapalaa ja Kristian Kuuselaa.

Joukkueella on alla nyt kotivoitto JYP:stä ja vierasvoitto HPK:sta. Molemmat edelliset ottelut ovat päättyneet kuitenkin vain maalinerolla Tapparan hyväksi.

Tappara saa illan koitokseen Kuuselan takaisin pelaavaan kokoonpanoon, mutta Haapala jää vielä parantelemaan haavojaan lasaretin puolelle.

HIFK:n puolelta Cory Elkins on sairastuvan puolella edellisenpäivän SaiPa ottelun jäljiltä.

Ottelussa voi tapahtua mitä tahansa ja on suhteellisen mahdotonta ennustaa kummankaan voittoa, joten lyömme kohteeseen kohtuu runsasmaalista iltaa.

Lukko – Kärpät

Maalintekijä: Miro Aaltonen 5.35 (tekee ainakin yhden maalin)

Liigassa ollaan taas päästy pisteeseen, jossa Oulun Kärpät on alkanut tekemään omaa juna suoraa matkaansa kohti Liigan kärkeä.

Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon toisella sijalla ja kärkijoukkue Tapparaan on matkaa vain kaksi pistettä.

Oululaisten työmoraali on viime vierasotteluissa ollut kovaa luokkaa. Kärpät on kolmen ottelun vierasvoittoputkessa ja yhteensä joukkueen voittoputki on jo kuuden ottelun mittainen.

Kotijoukkue Lukko miehittää tällä hetkellä Liigan neljättä sijaa ja joukkue on vain pisteen päässä toisena olevasta kärppälaumasta. Lukolla on tappio alla viime ottelustaan, kun joukkueen kone hyytyi täysin Kouvolan KooKoon käsittelyssä.

Lukko on ollut tasaisen varma suorittaja läpi kauden, mutta välillä tulee uinahduksia, josta vastustajat ovat rokottaneet joukkuetta kovalla kädellä.

Kärpät ovat meidän paperien mukaan ottelun isompi voittajaehdokas, mutta päädymme siltikin lyömään tähän otteluun maalintekijää.

Valintamme maalintekijäksi tulee Kärppien puolelta ja herra on Miro Aaltonen. Viime vierasottelussa HPK:ta vastaan Joensuun Jokipoikien kasvatti nakutti kahdesti kiekon vastustajan verkkoon.

Kerroin Aaltosen maalille on luokkaa todella hyvä ja viime aikaiset osumat vain rohkasevat ottamaan hänet lapulle.

Aiheeseen liittyvät uutiset