Liiga 21.2: Valtra keula pystyssä kohti kevättä!

Liiga jatkuu tänään viiden ottelun kierroksen voimin. Kausi alkaa runkosarjan osalta taittumaan loppusuoralle ja peleissä panokset vain kasvavat. Panoksia peleissä riittää jokaisen pudotuspeliviivan tuntumassa.

JYP – HPK

Valinta: JYP (1,90)

JYP saa tänään vieraita Hämeenlinnasta, kun HPK tulee testaamaan Liigan kovakuntoisimman sikermän pelivireen. Mielenkiintoa otteluun lisää se, että joukkueet kamppailevat keskenään runkosarjan neljännestä sijasta ja kotiedusta pudotuspelien avauskierrokselle.

Kevät tulee, aurinko paistaa ja JYP alkaa lämmetä. JYP on kaikilla mahdollisilla kuntopuntareilla mitattuna Liigan kovavireisin nippu, se on hävinnyt kahdestakymmenestä edellisestä ottelustaan ainoastaan kolme. Lauantain kierroksella se peittosi KalPan kotonaan lukemin 5-1.

Myös vierasjoukkue HPK:lla on takanaan hieno kausi. Monikaan ei syksyllä Kerholle suoraa pudotuspelipaikkaa povannut, mutta nyt se taistelee jopa kotiedusta. HPK onkin KalPan ohella tämän kauden suurimpia yllättäjiä. Viime otteluissa HPK:n meno on kuitenkin alkanut hieman osoittaa hiipumisen merkkejä. Sen pelit ovat kulkeneet kotikaukalossa, mutta viidestä edellisestä vierasottelustaan HPK on ottanut vain yhden voiton.

JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen kärsii ottelussa yhden ottelun pelikiellon lauantain tempustaan. Puntit kuitenkin tasoittuvat, kun myös Kerhon puolelta kapteeni Niko Kapanen on pelistä sivussa. JYPin leveämmässä materiaalissa huippusentterin poissaolo tuntuu vähemmän kuin Kapasen poissaolo HPK:lle.

Kotijoukkueen maalilla aloittaa tänään hienon kauden tähän mennessä pelannut Pekka Tuokkola. Kerhon maalinsuulla aloittaa niin ikään hyvin pelannut Emil Larmi.

Mikäli JYP jatkaa samanlaista menoa kuin lauantaina KalPaa vastaan, ei vierasjoukkueella tule olemaan sanansijaa. Poimitaan JYP kupongille maukkaalla kertoimella 1,90.

Tästä Liiga-kohteisiin

Avaa pelitili Coolbetille tästä

Aiheeseen liittyvät uutiset