Liiga: Kalpan maalivire jatkuu!

Perjantai-illan kierroksella Liigaa pelataan neljällä paikkakunnalla. Pelicans on esittänyt maalirikkaita otteluita, mutta jatkuuko trendi TPS:n vieraana? Entä heiluvatko maaliverkot Kuopiossa kun Ilves tulee Kalpan vieraaksi? 

TPS – Pelicans

Valinta: Alle 4,5 maalia kerroin 2,08

TPS joukkueessa on kuohunut viimeisten viikkojen aikana. Teemu Lassilan pelikielto ja Lauri Tukosen uran jatkumisen epävarmuus eivät ole kuitenkaan Turkulaisten otteissa näkyneet. Kotiotteluissa TPS on puolustanut alkukautta paremmin ja tästä paras esimerkki oli keskiviikon 1-0 voitto Kärpistä.

Pelicans on pelannut marraskuun ajan jääkiekkoa, mitä monet odottivat jo kauden alussa. Verkot, ja tarvittaessa nyrkit, heiluvat kummassakin päässä eikä pelistä vaara-elementtejä puutu. Pelitavasta kertoo osaltaan myös viiden edellisen ottelun maaliero mikä on hurja: 18 tehtyä ja 18 päästettyä.

Pelkästään maalimääriä ja edellisiä otteluita tarkistelemalla alle 4,5 maalia kuulostaa kaukaiselta haaveelta. Pelicansin pelitapa on kutenkin varsin kuluttava eikä seitsemän maalin iltoja voida joka pelissä nähdä. Maltillisella panostuksella saa underista runsaasti jännitettävää viikonlopun aluksi!

Kalpa – Ilves

Valinta: Yli 4,5 maalia kerroin 2,30

Kalpa on kunnostautunut maaliverkkojen heiluttelussa viime aikoina. SaiPaa vastaan Kalpa lähti hurlumhei-kiekkoon mukaan heti alusta ja iski tukun näyttäviä maaleja pitkin ottelua. Varsinkin Kalpan ykköskenttä oli todella hyvässä viereessä SaiPaa vastan ja miksei sama meno jatkuisi kotikaukalossa.

Ilves ei ole liioin maaleja paukutellut, mutta ei kuitenkaan ole jäänyt maaleitta neljään edelliseen otteluun. Bluesia vastaan Ilves loi tukun hyviä maalipaikkoja, mutta limppua ei saatu maaliin saakka. Kuitenkin, jos Ilves jatkaa samanlaista peliä Kuopiossa kuin mitä Bluesia vastaan, eivät tupsukorvat jää nollille.

Ottelu on lähtökohdiltaan täysin vastakohta TPS – Pelicans ottelulle. Kalpan alkukausi oli todella vähämaalinen eikä Ilveskään ole kunnostautunut maalien tekemisessä. Kertoimien valossa ottelusta povataan todella vähämaalista, vaikka molemmilla joukkueilla on aineksia heilutella verkkoja useampaan otteeseen.

Aiheeseen liittyvät uutiset