Liiga: Jatkuuko JYPin lento?

Vuoden toiseksi viimeinen Liiga-päivä tuo tullessaan kotimaista jääkiekkoa kuuden ottelun voimin. Parhaat pelikohteet löytyvät Lukon ja SaiPan sekä KalPan ja JYPin välisistä kamppailuista. 

Lukko – Saipa

Saipa ML kerroin 2,34

Lukko kärsi edellisessä ottelussa tappion JYPille kummallisen esityksen jälkeen. JYP johti ensimmäisen erän jälkeen peräti 4-0, mutta seuraavista kolmesta maalista vastasi Lukko. Vaikka voitto jäikin Jyväskylään ja ensimmäinen erä oli Lukolta surkea, tulee Lukko varmasti parantamaan kotonaan SaiPaa vastaan.

SaiPa tulitti Lappeenrannassa Pelicansia vastaan selvät 5-1 lukemat. SaiPa oli ottelussa selvästi Pelicansia parempi joka osa-alueella ja peräti kaksitoista eri SaiPan pelaajaa kartutti pistesaldojaan.

Lukko on kaapinut pisteet SaiPaa vastaan kertaalleen sekä koti- että vieraskaukalossa. SaiPa pelaa heti keskiviikkona Ässiä vastaan, joten paukkuja on varmasti enemmän tämän päivän Lukko pelissä. Jos SaiPalla on yhtään revanssi-henkeä, mahtuu SaiPa ML kertoimella lapulle.

KalPa – JYP

Kalpa yli 2,5 maalia varsinaisella peliajalla kerroin 2,25

KalPa ja JYP ovat olleet tasainen pari vuosien mittaan. Tämä kausi ei ole ollut poikkeus, sillä kaksi kolmesta ottelusta on päättynyt vasta voittolaukauskilpailussa. KalPa on voittanut kaikki kolme kamppailua ja on vahvoilla neljännessäkin, kotietunsa turvin.

JYPin edellinen tappio on juurikin KalPaa vastaan, mutta tämän jälkeen voittoputki on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi. Lukkoa vastaan JYP pelasi ensimmäisen erän hienosti, mutta 4-0 tilanteessa pelaaminen hyytyi ja Lukko pääsi maalin päähän. KalPaa vastaan samanlaiseen ei ole varaa, sillä Kuopiolaiset ovat pelanneet vahvasti taululla olevasta tuloksesta huolimatta.

JYPiltä poissa on nuorten kisoissa viilettävät puolustaja Sami Niku sekä maalivahti Veini Vehviläinen. Erityisesti Vehviläinen pelasi joulukuun aikana erittäin hyvin ja on lähtökohtaisesti JYPin ykkösmaalivahti. KalPa on ottelun suosikki, mutta JYPin hyvät viimeaikaiset otteet pakottavat hakemaan parempaa kerrointa maalimäärien luota.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset