Liiga: Puolivälierät lähenee ratkaisuaan!

Liigan puolivälierät alkavat lähestymään kohti ratkaisua. Kolme sarjaa on tällä hetkellä kutkuttavassa 2-2 –tilanteessa. Ainoastaan KalPalla on tänään mahdollisuus katkaista sarja. Muissa ottelupareissa tämän illan otteluiden voittajat sen sijaan saavat mahdollisuuden sarjan katkaisuun perjantaina.

JYP – HPK

Valinta: JYP (2,05)

JYP:n ja HPK:n sarja on ollut ensimmäisten neljän ottelun osalta todella tasainen, niin pelillisesti kuin myös tuloksellisestikin. Kaikki ottelut ovat tähän mennessä päättyneet yhden maalin erolla jommalle kummalle joukkueelle. Maanantain ottelussa JYP onnistui ryöstämään Hämeenlinnasta kotiedun takaisin itselleen.

HPK on onnistunut jopa yllättämään tässä sarjassa hieman. Huolimatta hyvästä runkosarjasta, se lähti ottelupariin altavastaajana. Se on kuitenkin sarjan edetessä osoittanut pystyvänsä haastamaan JYPin välieräpaikasta. Lauantaina HPK onnistui ryöstöretkessään Jyväskylään. JYP hallitsi ottelua kaksi ensimmäistä erää, kunnes kolmannessa se passivoitui ja antoi otteen HPK:lle. Lopulta HPK onnistui tasoittamaan pelin ja otti jatkoajalla voiton.

JYP puolestaan on ollut tähän mennessä hienoinen pettymys. Vahvan runkosarjan lopun johdosta JYP nostettiin jopa Tapparan ykköshaastajaksi pudotuspeleissä, mutta JYPin otteet eivät ole neljässä ensimmäisessä ottelussa vielä täysin vakuuttaneet. JYP on näyttänyt jopa paikoin väsyneeltä liukasliikkeisten Kerhon pelaajien puristuksessa.

Edellisessä ottelussa JYP palasi kuitenkin siihen missä he ovat parhaimmillaan. Se pelasi yksinkertaista, pudotuspeleihin soveltuvaa kiekkoaan ja onnistui hakemaan voiton Hämeenlinnasta, tasoittaen sarjan. JYP on ollut molemmissa kotiotteluissaan suurimman osan peleistä niskan päällä. Siitä huolimatta pelit ovat edenneet jatkoeriin, joista sekä JYP että HPK ovat napanneet voiton.

Kaikesta huolimatta JYP on edelleen ennakkosuosikki etenemään sarjasta jatkoon. Mikäli JYP onnistuu pelaamaan samanlaista peliä kuin aikaisemmissa Jyväskylän otteluissa, eikä passivoidu mahdollisessa johtoasemassa antaen otetta ilmaiseksi HPK:lle, on se tässä ottelussa vahvoilla. Edellisen ottelun vierasvoitosta JYP on saanut varmasti lisää itseluottamusta. JYPin onnistuessa pelaamaan omaa suoraviivaista peliään, tulee se aiheuttamaan HPK:lle tänään ongelmia.

JYPin maalilla aloittaa tänään Juho Olkinuora, HPK:n maalilla puolestaan jatkaa tuttuun tapaan Emil Larmi. Ottelu tulee todennäköisesti olemaan jälleen tasainen sekä vähämaalinen ja ratkeamaan pieniin asioihin. JYP on kuitenkin tähän mennessä ollut etenkin Jyväskylässä pelatuissa otteluissa kuskin paikalla, eikä voitto edellisten kotiotteluiden kaltaisella esityksellä ole tänään kaukana.

Tästä Liiga-kohteisiin

Coolbetin pelitili auki tästä

Aiheeseen liittyvät uutiset