Liiga 9.3: Hunajata soi tänään Kärppien tahtiin!

Liigssa alkavat ratkaisun hetken olemaan käsillä. Sarja jatkuu tänään neljän ottelun voimin, eikä panoksia peleistä puutu. Muun muassa viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta käydään runkosarjan viimeisenä viikonloppuna vielä kiivas taisto.

Kärpät – TPS

Valinta: Kärpät ML (1,75)

TPS matkustaa tänään Oulun Raksilaan kamppailemaan tärkeistä pisteistä. Kärppien on käytännössä pakko ottaa ottelusta voitto päästäkseen runkosarjan kuuden parhaan joukkoon ja täten suoraan pudotuspelipaikkaan. TPS:n ote runkosarjan kakkossijasta on lipeämässä, kun JYP ja KalPa ovat nousseet rinnalle. Kotietu puolivälieriin on joka tapauksessa jo TPS:n hallussa, joten sen suhteen turkulaisilla ei ole huolta.

Kärpät on ollut viime viikot nousukunnossa. Joukkue on päässyt vaikean syksyn jälkeen hyvään lentoon ja se löytyykin kuntopuntarin kolmannelta sijalta, edellään vain huippukuntoiset JYP ja Ilves. Edellisestä kymmenestä ottelustaan Kärpät on kerännyt seitsemän voittoa. Vaikka Kärppien seitsemän kotivoiton putki katkesikin lauantaina, on se erittäin vaikea joukkue kaadettavaksi Raksilassa.

TPS on puolestaan ollut viime aikoina ongelmissa. Kymmenestä edellisestä ottelustaan TPS on saalistanut vain kolme voittoa. Varsinkin maalinteko on ollut turkulaisille tuskaista, sillä joukkue on tehnyt viimeiseen kymmeneen otteluun vain kerran enemmän kuin kaksi maalia samassa pelissä. Viime aikoina vierasottelut ovat olleet TPS:lle vaikeita, se on hävinnyt jo viidesti peräkkäin vieraskaukalossa, eikä helppoa tule olemaan tänäänkään.

Osaksi TPS:n heikko vire menee myös loukkaantumisten piikkiin, joista etenkin hyökkäysosasto on kärsinyt. Tähän otteluun joukkue saa takaisin kokoonpanoonsa tärkeän aivotärähdyksestä toipuneen Dave Spinan, joka on ollut viime aikoina sivussa. Turkulaisten hyökkäykseen loven tekevät kuitenkin Curtis Hamiltonin, Patrik Virran sekä Ilkka Pikkaraisen poissaolot.

Myös Kärpät saa tähän otteluun apuja sairastuvan puolelta, kun Saku Mäenalanen tekee paluun kokoonpanoon. Viime otteluun Kärpät sai jo takaisin Jesse Saarisen, joten hyökkäyksestä alkaa löytyä laajuutta. Kärppien maalilla aloittaa tuttuun tapaan Jussi Rynnäs, TPS:n maalin suulle luistelee Oskari Setänen.

Kärpät on pelannut viime aikoina nousujohteisesti ja ottelu on sille tärkeämpi. Raksilan kovaa kotietua ei myöskään sovi väheksyä. Ottelusta tulee todennäköisesti vähämaalinen ja nappaammekin Kärpät moneyline-muodossa kupongille.

Tästä Liiga-kohteisiin

Avaa pelitili Coolbetille

 

Aiheeseen liittyvät uutiset