Liiga: Bluesin kriisi ajaa joukkuetta eteenpäin

Kotoinen Liiga tarjoilee illan vedonlyöjille viiden ottelun kattauksen. Katseemme kiinnittyy kriisiseura Espoo Bluesin otteisiin sekä TPS:n vierailuun Tampereella.

Blues – Sport

Valinta: Blues 2.15

Liigan kriisiseura Espoo Blues on osoittanut olevansa edelleen vakavasti otettava joukkue kaukalossa, vaikka taustalla jyllää konkurssiuhka ja maksamattomat pelaajien palkat.

Joukkueen riveistä on lähtenyt alkukauden aikana pelaajia jo muihin seuroihin huonon talouden takia, mutta tämä ei ole näyttänyt haittaavan Bluesin tekemistä jäällä.

Joukkueesta muualle ovat lähteneet Kai Kantola, Olli Malmivaara ja viimeisimpänä Siim Liivik, mutta näiden kaikkien siirtojen jälkeen näyttää yhteishenki vain parantuneen.

Koko Bluesin organisaatiolla ei ole enää mitään muuta mahdollisuutta kuin menestyä urheilullisesti, sillä kaikki muu on jo tyritty pahemman kerran. Vain hyvät otteet kaukalossa voivat tuoda yleisöä halliin ja sitä kautta rahaa kassaan.

Nyt kasassa oleva joukkue on viime aikoina näyttänyt, että pelipaidan alla sykkivä sydän lyö edelleen Bluesille ja tämä asia ajaa nyt seuraa eteenpäin päivä kerrallaan.

Blues on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa. Viime viikon lauantaina joukkue kävi hakemassa komean 3-1 vierasvoiton Kuopiosta ja nyt paluu kotihalliin hyvien otteiden jälkeen antaa joukkueelle entisestään lisää virtaa.

Vierasjoukkue Sport on myös voittoputkessa. Joukkueen putki on tällä hetkellä kolmen ottelun mittainen ja viimeksi jalkoihin jäi Porin Ässät, kun Sport kaatoi lauantaina porin ylpeyden kotihalliissaan 5-3.

Sport tunnetaan kovana kotijoukkueena, mutta vieraissa otteet eivät ole vakuuttaneet.

Kotkapaidat ovat sarjan toiseksi huonoimpia vierasjoukkueita, kun yhdeksästä vierasmatsista on kasassa vain kaksi voittoa ja nämäkin kaksi voittoa ovat tulleet vasta viimeisen kuukauden sisään.

Espoon illassa nähdään takuuvarmasti viihdyttävä kiekkoilta. Kuppi saattaa kääntyä ottelussa kumpaa suuntaan tahansa, mutta me uskomme Bluesin vireeseen ja lyömme rohkeasti lapulle kotivoiton.

Ilves – TPS

Maalintekijä: Dave Spina 4.00 (tekee ainakin yhden maalin)

Tampereen Hakametsässä paremmuudesta mittelevät Ilves ja TPS. Joukkueet kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana.

Viime kauden kahdessa kohtaamisessa ottelut olivat tasaväkisiä ja todella niukkamaalisia vääntöjä.

Molemmat joukkueet ovat viime kaudesta muuttuneet paljon, mutta isomman harppauksen on tehnyt vierasjoukkue TPS. Joukkue on hankkinut riveihinsä todella paljon hyökkäysvoimaa Eric Perrinin ja Tomi Kallion kaltaisilla kokeneilla kehäketuilla.

Kotijoukkue Ilves miehittää sarjataulukon seitsemättä sijaa, kun taas turkulaisryhmä porskuttaa pari pykälää ylempänä.

Viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarin mukaan TPS on Ilvestä kaikilla kaikilla mittareilla mitattuna edellä. Turun ylpeys on tehnyt maaleja enemmän ja päästänyt vähemmän kuin Ilves, mutta päivän kunto ratkaisee paljon.

Joukkueet ovat viimeisen kolmen vuoden aikana pelanneet niin tasaväkisiä matseja, että tänäänkin on todella vaikea nostaa kumpaakaan suoraan voittajaksi.

TPS:n voiton puolesta puhuvat kyllä kaikki tilastot, sillä joukkue on viimeiseen kymmeneen otteluun Liigan toiseksi paras vierasjoukkue, kun taas Ilves on kotonaan sarjan huonoin.

Joukkueitten tasaisen historian takia, emme lähde hakemaan voittoa kummallekaan vaan lyömme otteluun yhden maalintekijän.

Illan poimintamme tulee vierasjoukkue TPS:n riveistä, kun lapulle eksyy ykköskentän laitahyökkääjä Dave Spina.

USA:n sekä Italian passit omaava hyökkääjä on ollut hyvässä nousukiidossa viime otteluissa. Alkukaudesta Spina haki vähän paikkaansa joukkueen kokoonpanossa, mutta toisen epäonni on toisen onni.

Näin kävi Spinan kohdalla, sillä Lauri Tukosen loukkaantuminen avasi hänelle tien TPS:n ykkösnyrkkiin Kallion ja Perrinin kaveriksi. Tulosta on tuon siirron jälkeen alkanut tippua maalien muodossa ja toivon mukaan Tampereen illassa nähdään jälleen yksi maali Spinan toimesta.

Aiheeseen liittyvät uutiset