Liiga: Bluesin tiukka peliviikko päätökseen

Blues haki varmalta näyttävän kotivoiton Kouvolasta, mutta kohtaa jo tänään Kalpan. Toinen ottelu tulee Bluesille todella nopealla aikataululla, sillä ottelu alkaa jo klo 15.00. Sport lähtee nollaamaan Lukko-tappiota, kun se saa vieraakseen Kärpät. Mukana myös runsaasti maalintekijä-vetoja niin edellä mainittuihin kuin myös muihin Liiga-otteluihin.

Blues – Kalpa

Kalpa ML 2,06

Kumpikin joukkue on kipeästi pisteiden tarpeessa, sillä sarjan viisi viimeistä joukkuetta ovat pisteen sisällä toisistaan.

Blues nousi kaksi kertaa tappio-asemasta Kookoota vastaan ja voitti lopulta voittomaalikilpailussa. Blues oli kuitenkin ottelussa ottavampi osapuoli ja maalivahti Kaapo Kähkönen oli selvästi työllistetympi kuin virkaveljensä.

Kalpa sai maalihanat auki edellisessä vierasottelussa JYPiä vastaan ja puolustuspeli on toiminut varsin mallikkaasti. Jos Kalpa saa muutaman maalin tehtyä, on vierasvoitto todella lähellä.

Ville Korhonen tekee maalin kerroin 3,80

Korhonen maalasi eilen 2-2 tasoituksen Kookoota vastaan ja oli järjestelemässä 2-3 johtomaalia. Korhonen on ehdottomasti Kim Hirschovitsin ohella Bluesin parhaita pelaajia!

Sport – Kärpät

Kärpät kerroin 1,72

Sportin otteet ovat heilahdelleet ottelusta toiseen. Edellisessä kotiottelussa Lukko haki tylysti 0-5 voitolla pisteet Raumalle. Tätä kuitenkin edelsi Sportin hieno 4-2 taisteluvoitto Saipasta.

Kärpät taipui kotonaan yllättäen HPK:lle kotonaan edellisessä otettelussa. Kärppien laajemman materiaalin ja Sportin epätasaisten esitysten perusteella pisteet matkaavat Ouluun.

Miro Aaltonen tekee maalin kerroin 2,95

Aaltonen johtaa Kärppien pistepörssiä yhdessä Mika Niemen ja Arto Laatikaisen kanssa. Kakkoskentän sentteri saa paljon vastuuta. Petaa paikkoja ketjukavereilleen, mutta hakee myös hanakasti tekopaikkoja itselleen.

Muita maalintekijöitä lyhyesti:

Jarno Kärki (Ässät) tekee maalin kerroin 3,80               

Johtaa Ässien pistepörssiä ja on kentällä silloin kun tapahtuu.

Anssi Löfman (JYP) tekee maalin kerroin 4,25

JYPin ykköskentän sentteri on paukutellut tasaiseen tahtiin maaleja. Saa paljon vastuuta yli- ja alivoimassa.

Aiheeseen liittyvät uutiset