Liiga: HIFK ja Kärpät kärkiottelussa!

Kärkiottelussa taistellaan piikkipaikasta, kun HIFK isännöi Kärppiä. Sarjataulukon keskivaiheilla oleva Pelicans yrittää hakea lisäystä pistepottiin Ilveksen vieraana. 

HIFK – Kärpät

Valinta: HIFK yli 2,5 maalia kerroin 2,15

Ehdottomasti koko kierroksen mielenkiintoisin ottelu. HIFK johtaa sarjaa ja Kärpät on viiden pisteen päässä, kun runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua. Asetelmia haetaan pudotuspelejä ajatellen, ja jos tuleva ottelu noudattaa samaa kaavaa edellisten otteluiden kanssa, maaleja tullaan näkemään.

Kärpät voitti edellisen kohtaamisen kotonaan lukemin 8-2. HIFK tulee siis varmasti hakemaan revanssia, mutta lukemat tuskin repeävät edellisen ottelun kaltaisiksi.

HIFK on paukutellut maaleja viimeiseen viiteen otteluun kolmen maalin keskiarvolla, mutta samaan aikaan Kärpät on puolustanut erittäin hyvin ja päästänyt viisi maalia yhtä moneen otteluun.

Uskon HIFK:n hakevan hanakammin voittoa kotikaukalossaan. Kotijoukkueen hyökkäyskalusto on vertaansa vaille ja maaleja tullaan todennäköisesti näkemään puolin ja toisin.

Ilves – Pelicans

Valinta: Pelicans yli 2,5 maalia kerroin 2,30

Joukkueet lähtevät varsin erilaisista lähtökohdista otteluun. Pelicansilla on vielä hyvät saumat kivuta sarjataulukossa ylöspäin, kun taas Ilves lähtee kotiotteluun ilman minkäänlaista panosta.

Ilveksen pistesaaliina edellisestä viidestä ottelusta on vain yksi voitto KalPasta ja neljä tappiota. Pelicans on voittanut kaksi edellistä kotiottelua JYPiä ja TPS:ä vastaan lukemin 2-1, mutta vieraissa peli ei ole kulkenut samaan tapaan.

Pelicans tarvitsee pisteitä ja sille kelpaa vain täysi pistepotti. Ilves on ottanut kotonaan runsaasti jäähyjä, ja vaikka Pelicansin ”ylivoimadynamon” Juha Leimun pelikunto on arvoitus, uskon että Pelicansin parempi erikoistilannepelaaminen ratkaisee voiton Pelikaanien hyväksi.

Kohteisiin tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset