Liiga: Jatkuuko KalPan voittoputki?

Viiden ottelun kierrokselta löytyi tällä kertaa runsaasti pelattavaa. Voittoputkessa kiitävä KalPa saa vastaansa SaiPan, murskavoiton viime pelissä ottanut Ilves isännöi Lukkoa ja otetaan pelikupongille vielä Ässien ja Pelicansin välinen kamppailukin.

KalPa – SaiPa

Valinta: SaiPa Moneyline kerroin 2,42 Coolbet

Sarjan kärjessä Tapparan kanssa tasapistein oleva KalPa, kohtaa tänään kotikentällään neljätoista pistettä vähemmän keränneen SaiPan. Kotijoukkue joutuu otteluun lyhyellä varoitusajalla, sillä se pelasi eilen voitokkaasti Kouvolassa, kun se kukisti KooKoon lukemin 1-2.

KalPa porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa, kun taas SaiPa on hävinnyt edellisistä kuudesta ottelusta peräti viisi.  SaiPan otteissa huomion arvoista on, että joukkue on hävinnyt HIFK-ottelua lukuun ottamatta kaikki ottelut maalin erolla.

KooKoota vastaan KalPa oli erittäin onnekas, sillä voittomaali syntyi vain sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä. KooKoo pelasi aktiivisesti ja laukoi ahkerasti, eikä jatkoajalle meneminen olisi ollut suuri vääryys. SaiPaa vastaan KalPa ei voi antaa yhtä paljon maalintekopaikkoja, sillä SaiPalta löytyy tasaisesti ratkaisijoita useista kentistä.

KalPa on ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä, mutta eilinen peli saattaa painaa jaloissa. Vierasjoukkue lopullisena voittajana kelpaa pelikupongeille.

Ilves – Lukko

Valinta: Alle 4,5 maalia kerroin 2,03 Coolbet

Vastakkain on kaksi varsin ailahtelevaa joukkuetta. Ilves murskasi edellisessä ottelussaan Sportin vieraskentällä peräti 2-6. Lukko taipui kotikentällään JYPille lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-3.

Molemmat joukkueet ovat hävinneet edellisistä kuudesta otteluistaan suurimman osan. Ilvekseltä onnistui edellisessä ottelussa kaikki, mutta Lukkoa vastaan kuutta maalia tuskin nähdään. Lukon maalilla aloittaa tänään Jakub Stepanek, joka on lähtökohtainen ykkösmaalivahti.

Ottelusta odotetaan maalijuhlaa, mutta kaikki tunnusmerkit eivät maalien tykitystä tue. Molemmat joukkueet toki kykenevät useamman maalin tekemiseen, mutta tiukka ja tasainen vääntö lienee todennäköisempää.

Ässät – Pelicans

Valinta: Ässät kerroin 2,25 Coolbet

Patapaitojen ja Pelicansin välisestä kamppailusta tulee varmasti kiihkeä. Kotijoukkue Ässät on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja on varmasti motivoitunut palaamaan voittojen tielle. Vierasjoukkue Pelicansin kolmen ottelun voittoputki katkesi 1-2 kotitappioon Kärpille.

Molemmilla joukkueilla on muutama merkittävä poissaolo: Ässiltä puuttuu Jussi Makkonen, Pelicansilta Vili Sopanen sekä Iikka Kangasniemi. Vierasjoukkueen maalilla on tänään Joona Voutilainen, joka on pelannut tällä kaudella kaksi ottelua.

Vaikka Pelicans on viime aikoina pelannut varsin mallikkaasti, on pelikupongille iskettävä kotivoittoa. Ässät on varmasti motivoitunut palaamaan voittojen tielle ja vieraiden maalivahtipeli saattaa olla vielä pienoinen arvoitus.

Coolbetin kohteisiin tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset