Liiga: Jukurit vs. Tappara – murtuuko kirous?

Maanantai on saapunut ja uusi liigaviikko laitetaan käyntiin. Tänään otteluohjelmassa on vain yksi kamppailu, kun nousijajoukkue Mikkelin Jukurit saa kotihalliinsa Liigan kärjessä porskuttavan Tapparan. Jatkuuko tamperelaisten kirous vai nouseeko joukkue voittokantaan?

Liigassa on illalla edessä vain yksi ottelu, kun Mikkelissä kohtaavat Jukurit ja Tappara. Kotijoukkue on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen ja paluu voittokantaan olisi tehtävä nyt kotihallissa. Nousijajoukkue on yllättänyt koko liigakansan hyvillä otteillaan ensimmäisen liigakautensa aikana ja Jukureilla on paljon hyviä palasia, jotka tekevät heistä joukkueen isolla J:llä.

Vierasjoukkue Tampereen Tapparan kymmenen ottelun voittoputki katkesi viime matsissa, kun pikkuveli Ilves voitti Tampereen herruuden selvin 3-1 lukemin.

Tappara on kuluvalla kaudella ollut Liigan täydellinen hallitsija ja joukkue on voittanut sarjassa kaikki joukkueet kertaalleen paitsi piiskuista Jukurit-ryhmää. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti kauden aikana ja molemmilla kerroilla Risto Dufvan suojatit ovat vieneet voiton Tapparan nokan edestä.

Tappara ei ole kuluvalla kaudella hävinnyt kertaakaan kahta ottelua putkeen ja kun tuohon yhtälöön lisätään kaksi hävittyä ottelua Jukureita vastaan on kirouksen asetelma valmis. Tänään murtuu toinen kirous tai sitten Tapparan kirous jatkuu ja samalla tapahtuu uusi tilanne joukkueelle, kun tappioputki kutsuu.

Jukurit on pelannut koko kauden kohtuullisen hyvää kiekkoa kotihallissa ja tuolla pyhätössä joukkue pystyy hyvänä päivänä haastamaan kaikki liigaseurat. Mikkeliläisryhmä on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 11 ja pudotuspeliviivaan on matkaa seitsemän pistettä. Tappara porskuttaa kärjessä 80 pisteen voimalla ja toisella sijalla olevalla KalPalla on kasassa 77 pistettä.

Mihin suuntaan kääntyy ilta Mikkelissä?

Jukurit oli viime ottelussaan HIFK:ta vastaan hyvä, mutta se viimeinen silaus puuttui. Joukkue sai rakennettua hyviä tilanteita helsinkiläisten maalille, mutta se todellinen sota-alueelle meneminen puuttui ja se viimeinen voitontahto jäi johonkin. Jukurit tekee ottelun sisällä runsaasti pieniä virheitä, jotka ovat kauden aikana maksaneet joukkueelle liiankin paljon.

Tapparalle Jukurit on peikko, mutta samaan hengenvetoon on pakko todeta, että Tappara on hävinnyt vieraissa viimeksi 19.11. Tuon tappiollisen KalPa kohtaamisen jälkeen joukkue on pelannut vieraissa kuudesti ja taskussa on vain voittoja. Kuten aiemmin todettiin Tapparan viime ottelu päättyi tappioon, mutta tuostakin huolimatta joukkue on edelleen kuntopuntarin kärjessä.

Viimeisen 20 ottelun perusteella, kun tutkitaan kuntopuntaria on Tappara täydellistä terästä. 20 ottelua ja vain kolme tappiota on sellainen suoritus, että siihen ei moni joukkue pysty. Tappara on kerännyt pisteitä 2.25 keskiarvolla viimeisen 20 ottelun aikana ja tuo tilasto on luokkaa jäätävä.

Jukurit on asettanut Tapparan kahdesti kuluvalla kaudella ahdinkoon ja voittanut kirvesrinnat, mutta tänään tuo tilasto muuttuu. Tappara on osoittanut, että kahden ottelun tappioputkeen joukkuetta ei kuluvalla kaudella sysätä ja tuo fakta pitää paikkansa tulevassa ottelussa.

Valinnat:

Tappara 2.00

Tappara: Jere Karjalainen 4.50 (tekee ainakin yhden maalin)

Tästä Coolbetin kertoimiin!

Aiheeseen liittyvät uutiset