Liiga: Kauden 2016-2017 avaus!

Kotimainen kiekkokausi räjähtää liikkeelle heti täydellä kierroksella. Tulevalla kaudella Liigassa pelaa 15 joukkuetta, kun viime kauden päätteeksi Blues luopui sarjapaikastaan ja tilalle tuli Mikkelin Jukurit.

KooKoo – SaiPa

Valinta: SaiPa 2,75 Coolbet

Lappeenrannassa puhalsivat muutoksen tuulet kesän aikana. Päävalmentaja Pekka Tirkkonen siirtyi Sveitsiin ja tilalle tuli pitkään SaiPassa vaikuttanut Ari Santanen. Myös toimitusjohtaja vaihtui sekä kentällinen viime kauden parhaimpia pelaajia, etunenässä David McIntyre, Chad Rau ja Sam Löfqvist

KooKoo on saanut valmistautua tulevaan kauteen rauhassa, sillä joukkueen runko on pysynyt lähestulkoon samana. Ehkä suurin menetys oli maalivahti Frederic Cloutier lähtö Italiaan. Toisaalta tilalle tuli Samu Perhonen, joka esitti viime kaudella ajoittain hyviä otteita.

SaiPaa on povattu keskikastin joukkueeksi tulevalle kaudelle, mutta jo John McFarlandin hankkiminen kertoo siitä, että SaiPa aikoo toden teolla taistella suorasta pudotuspelipaikasta. Lappeenrannassa ainoa kysymysmerkki on jälleen maalivahtipeli, sillä Frans Tuohimaa ei ole Jussi Markkasen tasoinen maalivahti.

SaiPa haluaa varmasti räväkän alun kaudelleen, ja KooKoo vastustajana sopii sille loistavasti. Viime kauden kohtaamiset huomioiden maaleja tullaan näkemään puolin ja toisin. SaiPa on lähtökohtaisesti hieman vahvempi, joten vierasjoukkue päätyy kupongille.

Jukurit – Sport

Valinta: Sport kerroin 2,50 Coolbet

Sport menetti viime kauden päätteeksi tukun pelimiehiä, mutta toisaalta se on kevään ja kesän mittaan vahvistanut jokaista osa-aluettaan. Sportin hyökkäys tulee varmasti kaipaamaan Ässiin siirtynyttä Charles Bertrandia, mutta toisaalta puolustukseen hankitut Markus Norlund & Markus Kankaanperä vahvistavat Sportin puolustusta merkittävästi.

Jukurit lähtee kauteen ilman suurempia paineita. Joukkue hakee rutiinia pääsarjatasosta ja ohipelejä tulee kauden mittaan useita. Nyt joukkue on varmasti latautunut kauden avaukseen ja kotiyleisön avustamana ottelusta tulee tasaisempi, mitä ehkä etukäteen ajatellaan. Kuitenkin jo pelkästään harjoituspelien perusteella voidaan Mikkeliin povata kaikin puolin haastavaa kautta.

Joukkueet kohtasivat elokuun alussa Mikkelissä, jolloin Jukurit oli parempi voittolaukauksien jälkeen lukemin 2-1. Kyseisen ottelun jälkeen molemmat joukkueet ovat pelanneet rutkasti pelejä vaihtelevalla menestyksellä, joten harjoituspelin tulokselle ei ole syytä antaa enempää painoarvoa.

 

Coolbetin kohteisiin tästä!

Accuscoren Liiga-analyysi

Acccuscore on simuloinut koko tulevan kauden ottelu-ottelulta peräti 10 000 kertaa ja keskiarvotuloksista rakennettu sarjataulukko on mielenkiintoista luettavaa. Simulaatio asettaa tutut kärkijoukkueet omille paikoilleen, mutta löytyy taulukosta myös yllätyksiä. Käy tsekkaamassa simuloitu sarjataulukko ja lue koko ennakko linkistä!

Lue Accuscoren Liiga-analyysi tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset