Liiga: Lukko lisää HPK:n tuskaa

Perjantain Liigakierroksella kiekko tippuu jäähän viidellä paikkakunnalla. Vihjeet iskeytyvät HPK:n ja Lukon, sekä JYPin ja Tapparan välisiin kamppailuihin. 

HPK – Lukko

Valinta: Lukko kerroin 1,96

Sarjajumbo HPK alkaa olla tukalassa paikassa: ero Bluesiin on kasvanut jo seitsemään pisteeseen ja vaikka Bluesin tilanne kaukalon ulkopuolella on katastrofaalinen, kaukalossa se on HPK:ta parempi joukkue.

Lukko on sarjassa tukevasti neljäntenä, mutta hengähdysvaraa ei ole, sillä keskikastin joukkueet vaanivat muutaman pisteen päässä. Vierasjoukkueen maalinteko on tökkinyt pahemman kerran ja viidessä edellisessä ottelussa kahdeksan tehtyä maalia on liian vähän kärkipään joukkueelle.

Lukko on sekä paperilla että kentällä parempi joukkue. HPK:n sauma on tiivis puolustuspeli ja vastahyökkäykset, sillä Lukko on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja. Jos Raumalaiset saavat maalihanat auki, pisteet lähtevät vieraiden mukaan.

JYP – Tappara

Valinta: Tappara kerroin 2,35

JYPin voittoputki katkesi KalPaa vastaan, mutta Ässiä vastaan JYP haki rutiinivoiton. Sairastupa on tyhjentynyt kotijoukkueella merkittävästi, mutta esimerkiksi kapteeni Tuomas Pihlman ja runkohyökkääjä Darryl Boyce ovat edelleen poissa kokoonpanosta.

Tapparalla ei kokoonpanomurheita ole ja peli on kulkenut vähintäänkin kohtalaisesti. Vieraspeli on kirvesrinnoille jo kolmas putkeen, mutta pistesaldo ei ole karttunut kuin jatkoaikavoiton verran. Pisteisiin olisi Tapparallakin tarvetta, sillä HIFK ja Kärpät ovat karkaamassa Liigan kärjessä.

JYP on esiintynyt erittäin pirteästi ja Tapparalle tulee varmasti kova iltapuhde vieraskaukalossa. Kuitenkin Tapparan vahva suorittaminen niin koti-kuin vieraskaukalossa kallistaa vaakakupin vierasjoukkueen suuntaan.

Aiheeseen liittyvät uutiset