Liiga: Ratkeavatko välieräsarjat tänään?

HIFK ja Tappara voivat iskeä tänään voitoilla välierät-sarjat poikki. Finaalipareja ei ole kuitenkaan vielä kirkossa kuulutettu, joten näin maanantai-iltaan tarjolla on varmasti huippuluokan jääkiekkoa!

Tappara – Kärpät

Valinta: Tappara kerroin 2,30

Tappara pääsee yrittämään sarjan katkaisua kotonaan, kun Kärpät kaatui Raksilassa toistamiseen lauantaina. Tappara yrittää varmasti naulata viimeisen naulan Kärppä-arkkuun, mutta on varmaa, ettei Kärpät helposti finaalipaikkaa luovuta.

Ottelut ovat olleet varsin tasaväkisiä kahta ensimmäistä ottelua lukuun ottamatta. Varsinkin kaksi edellistä kamppailua ovat olleet jatkoaikatrillereitä, eikä suuri yllätys olisi, jos jatkoille päädyttäisiin myös tänään.

Kotijoukkue on Patrik Laineen johdolla ollut todella hyökkäysvoittoinen joukkue ja hyökätessä joukkueelta voi odottaa mitä tahansa. Kärpät on joutunut Tapparan käsittelyssä taka-alalle, mutta se osaa myös tarvittaessa ottaa ohjat käsiinsä.

Vaikka jatkoaikatrilleri ja mahdollinen game seven kuumottaa varsinkin Kärppä-faneja, voi peli ratketa jo varsinaisella peliajalla. Kärppien Sami Aittokallio korvaa Sami Rajaniemen Kärppien maalilla, eikä Aittokalliota käy kateeksi. Tappara tykittänee itsensä finaaleihin kotiyleisön avustamana suoraan kolmessa erässä.

JYP – HIFK

Valinta: HIFK kerroin 2,30

JYPin ja HIFK:n välieräsarja on ollut huomattavasti mutkikkaampi kuin Tapparan ja Kärppien sarja. HIFK on ollut selvästi parempi kotikaukalossaan, mutta Jyväskylässä JYP on taistellut itselleen tarvittavat voitot ja taistelee varmasti tänäänkin hurrikaanin lailla.

HIFK oli edellisellä Jyväskylän reissulla lähellä voittoa, mutta heikko alku vesitti muuten hyvin sujuneen ottelun. Tänään HIFK tuskin toistaa samoja virheitä ja lähtee tarkemmin otteluun heti alusta.

JYPillä ottelussa ei käytännössä ole mitään hävittävää, sillä se on pelannut suurimman osan ottelusarjasta samalla tavalla, joten JYPin ainoa lääke HIFK:ta vastaan on pysyä pois jäähyboxista ja heiluttaa maaliverkkoja minkä kerkeää.

HIFK haluaa varmasti katkaista sarjan jo tänään, vaikka helppoa se ei tule olemaan. HIFK:n hyökkäyskalusto on yksi sarjan parhaista ja se tulee saamaan tarvittavat paikat maalintekoon myös vieraskaukalossa. HIFK:n suora voitto riittää tällä kertaa kupongille.

Aiheeseen liittyvät uutiset