Liiga: Tapaninpäivän täysi kierros

Vaikka jääkiekon osalta kaikkien katseet kääntyvät nuorten MM-kisoihin, löytyy kotimaisesta Liigastakin muutamia hyviä pelikohteita.

JYP – Lukko

HUOM. Alkaa jo klo 16.00

Lukko yli 2,5 maalia kerroin 2,50

JYPin joulukuu ja oikeastaan koko loppu syksy meni selvästi odotuksia paremmin. Loukkaantumisista huolimatta hurrikaani-ryhmä saalisti pisteitä otteluista toiseen, eivätkä kokoonpanomuutokset näkyneet kentällä ainakaan huonolla tavalla.

Lukko pääsi joululomalle kolmen ottelun voittoputkessa ja Raumalaisten pelissä on nähtävissä samanlaisia piirteitä kuin alkusyksystä. Maaliero 8-4 on vähintäänkin kohtalainen, sillä Lukko on tuskaillut erityisesti maalinteon kanssa.

Lukko jäi viimeksi Jyväskylässä nollille, kun JYP vei pisteet lukemin 1-0. Tuolloin JYPin Veini Vehviläinen torjui 31 kertaa nollapelinsä eteen. Vehviläisen ollessa nuorten MM-kisoissa, Tuomas Tarkki joutuu venymään parhaimpaansa, mikäli pisteet jäävät Jyväskylään.

Ässät – KooKoo

Alkaa klo 18.30

Yli 4,5 maalia kerroin 2,05

Joulukuun aikana Ässien neljästä pelaamasta ottelusta peräti kolme oli vähintään viiden maalin otteluita. Patapaidat viihtyvät hyvin uudessa hallissaan ja ottelut ovat viihdyttäviä ja maalirikkaita. Ei ole siis mitään syytä olettaa miksei sama meno jatkuisi myös joulun jälkeen.

KooKoon edelliset ottelut ovat olleet kaksijakoisia. Kotonaan KooKoo pystyy tarittaessa haastamaan joukkueen kuin joukkueen, mutta vieraissa meno tyssää. TPS:ä vastaan KooKoo taisteli pisteen, mutta usein KooKoo joutuu turvautumaan tiukkaan puolustamiseen ja vastaiskuihin.

Ässiä vastaan Kookoo yrittää varmasti hyökätä aktiivisesti ja saa varmasti omat paikkansa. Ässät on Aleksi Saarelan poissaolosta huolimatta selvä suosikki otteluun, eikä maaliverkkojen heiluminen puolin ja toisin yllättäisi ketään.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset