Liiga: Tappara on terästä?

Liigan välierät ovat alkaneet molempien otteluparien osalta. Avausottelut eivät tarjonneet suurempia yllätyksiä, kun molemmat ottelut etenivät oikeastaan juuri ennakko-odotusten mukaisesti. Ottelut olivat melko varovaisia, tasaisia sekä vähämaalisia. Kun asetelmat on haettu, odotettavissa alkaa olla rytinää. Tänään Helsingissä välierien toisessa kohtaamisessa vastaan iskevät HIFK ja Tappara.

HIFK – Tappara

Valinta: Tappara ML (1,78)

HIFK eteni välieriin pudotettuaan puolivälierissä TPS:n voitoin 4-2. IFK paransi otteitaan sarjan aikana, onnistui kolmannella vierasreissullaan ryöstössä ja pisti sarjan pakettiin Helsingissä. IFK:n otteet heilahtelivat sarjan aikana melkoisesti. Kotonaan se pelasi hyvää kiekkoa, ajoi kovaa päälle ja hallitsi pelejä. Sen sijaan vieraissa sillä oli vaikeampaa, kun ei ei meinannut millään pystyä vastaamaan TPS:n kovaan luisteluun. Lopulta ratkaisu nähtiin, kun TPS:n ohut ratkaisijaosasto väsähti silminnähden ja IFK onnistui etenemään jatkoon laajemman materiaalinsa voimin.

Tapparalla puolestaan on takana todella raastava sarja paikallisvastustaja Ilvestä vastaan. Tapparan otteissa näkyi läpi koko sarjan pieni jännittyneisyys ja tappion pelko vapautuneesti taistellutta Ilvestä vastaan. Ilves onnistui laittamaan Tapparan todella ahtaalle ja jopa hallitsi useita pelejä. Ratkaisevassa game sevenissä Tappara ei kuitenkaan jättänyt Ilvekselle sanan sijaa, vaan eteni lopulta jatkoon sarjan parhaalla suorituksellaan.

Välieräsarjan avauskamppailussa Tappara onnistui riisumaan IFK:n kaikista aseistaan. Tappara näytti saaneen Ilves-sarjassa olleen takalukkonsa auki ja pelaavan vapautunutta kiekkoa. Voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. Tappara ei päästänyt IFK:ta juurikaan vaarallisille maalipaikoille ja korjasi lopulta voiton maalivahti Dominik Hrachovinan toisen perättäisen nollapelin siivittämänä lukemin 2-0. Hrachovina selvisi ottelussa lopulta suhteellisen helpolla, sillä hänelle kirjattiin koko ottelussa vain 12 torjuntaa.

On siis selvää, että HIFK:n pitää otteitaan huomattavasti jos se haaveilee tänään taistelevansa voitosta. Odotettavissa on, että IFK tulee tänään alussa kovaa päälle ja pyrkii näin horjuttamaan Tapparaa. Puolivälieräsarjan kotiotteluissa IFK onnistui voittamaan jokaisen ottelun avauserän TPS:aa vastaan maalierolla 5-0. Avausmaalin merkitys alkaa olla jo melkoinen klisee, mutta on mainittava, että tässä ottelussa sen merkitys korostuu. Mikäli Tappara onnistuu kestämään IFK:n alkurynnistyksen ja mahdollisesti tekemään ensimmäisen maalin, on se lähellä voittoa. Tappara on hyvä pelaamaan johtoasemassa. IFK:n pelaaminen mahdollisesti epäonnistuneen alkupaineen jälkeen onkin tämän ottelun kulminaatiopiste.

Ottelusta on lupa odottaa tarkkaa ja vähämaalista peliä, jossa IFK tulee alussa kovaa. Laitetaan lapulle Tapparan voitto eli myös jatkoaikavoitolla tämä veto osuu. Tappara on joukkueista tasaisempi, sen otteet harvemmin heittelevät pelin sisällä, toisin kuin IFK:n, josta ei ole tällä kaudella oikein ottanut selvää.

Tästä Liiga-kohteisiin

Pelitili Coolbetille auki tästä

Aiheeseen liittyvät uutiset