Liiga: Tosipelit käyntiin!

Kun ”säälipleijarit” on saatu alta pois, saadaan tosipelit käyntiin! Paras seitsemästä -sarjat polkaistaan käyntiin neljällä paikkakunnalla klo 18:30. 

JYP – SaiPa

Valinta: SaiPa yli 2,5 maalia kerroin 2,55

Ottelu on ennakkoon pudotuspelisarjoista tasaisin. JYP vei runkosarjakohtaamiset nimiinsä lukemin 3-1, mutta helpolla se ei todellakaan tule pääsemään. SaiPa joutuu avausotteluun ilman Jussi Markkasta, kun taas JYPin maalilla aloittaa Tuomas Tarkki.

Edellinen runkosarjaottelu päättyi tiukasti 3-2 JYPin voittoon. Molemmat joukkueet puolustavat varsin hyvin ja puolustuspeli on kohdallaan. Uskon pelin ratkeavan ennen kaikkea maalivahtipeliin, sillä muut osa-alueet ovat molemmilla joukkueilla kunnossa.

SaiPa on tehtaillut runkosarjassa maaleja tasaiseen tahtiin niin koti- kuin vieraskentällä ja uskon Sputnikien syttyvän avausotteluun. JYP on kotonaan tasaisen vahva, mutta lähtökohtaisesti Tuomas Tarkki on Veini Vehviläistä heikompi maalivahti. SaiPan vähintään kolme maalia mahtuu avausottelusta kupongille.

Kärpät – TPS

Valinta: TPS yli 2 maalia kerroin 2,60

TPS raivasi ”säälipudotuspeleissä” Sportin tieltään selvin luvuin. Vastus ei kuitenkaan helpotu, sillä vastaan asettuu hallitseva mestari Kärpät. Kauden kohtaamiset lukemin 3-1 vienyt Kärpät, pääsee avausotteluun paremmin valmistautuneena ja levänneenä.

Sportia vastaan TPS paukutti kahteen otteluun yhdeksän maalia, joten ratkaisuvoimaa vierasjoukkueelta tarvittaessa löytyy. Suurimmat kysymysmerkit asettuvat maalivahtipeliin, sillä Teemu Lassila ei ole samalla tasolla Kärppien maalivahtien kanssa.

Kärpät on suuri ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä, eikä TPS:lle voi helppoa vierasreissua ennustaa. Kuitenkin TPS onnistui runkosarjassa iskemään Kärppien verkkoon vieraskentällä kahdessa ottelussa viisi maalia. Vierasjoukkueen voittoon ei uskalla iskeä kiinni, mutta yli kaksi maalia voi olla kokeilemisen arvoinen veto.

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset