Liiga: Vähämaalisuudesta peli-ideaa

Lauantain seitsemän ottelun kierrokselle parhaat peli-ideat löytyvät vähämaalisuudesta. Eilen Liiga startattiin ryminällä käyntiin ja tänään myös HPK avaa kauden. 

HPK – Kärpät

Valinta: Alle 4,5 maalia kerroin 1,97 Coolbet

Kärpät aloitti eilen kauden TPS vieraana. Tulos ei varmasti ollut Oululaisille mieluinen, sillä TPS piti pisteet Turussa lukemin 3-2.  Ensimmäisestä ottelusta ei kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta Kärpät tarvitsevat selvästi enemmän onnistumisia muiltakin kuin Lasse Kukkoselta ja Mika Pyörälältä.

Kärpät sai pidettyä TPS pois vaarallisimmilta vetopaikoilta ja TPS joutui laukomaan paljon siniviivan tuntumasta. HPK:n on pyrittävä paremmille tekopaikoille kuin TPS, sillä Kerhon viivapelaaminen ei ole samalla tasolla kuin turkulaisten.

Vaikka väsymys ei todellakaan paina tässä vaiheessa kautta, ei peräkkäisten pelien merkitystä pidä väheksyä. HPK:lla on hyvä sauma aloittaa kausi voitolla eilen Turussa pelannutta Kärppiä vastaan. Toisaalta Kärpille tulee nopeasti sauma kuitata eilinen peli ja lähteä kotimatkalle kolme pistettä taskussa.

Peli tulee todennäköisesti olemaan tasainen ja Kärpät saa pidettyä kerhon poissa vaarallisimmilta tekopaikoilta. Ottelun ennusmerkit viittaavat vähämaalisuuteen, joten underista saa kelpo pelikohteen.

Pelicans – Sport

Valinta: Alle 4,5 maalia kerroin 1,99 Coolbet

Sport kävi hakemassa eilen Mikkelistä täyden pistepotin lukemin 1-3. Ottelu meni käytännössä Sportin komennossa, vaikka Jukureilla oli joka erässä omat pyörityksensä. Sportin maalilla Mika Järvinen pelasi todella hyvän ottelun, eikä voinut Jukureiden ainoalle osumalle yhtään mitään.

Sport sai maaleista toisen ja kolmannen aika helposti Jukureiden sekä Sami Rajaniemen avaustamana Pelicans pitää varmasti huolen, etteivät vaasalaiset pääse yhtä helposti temmeltämään maalinedessä, joten ainakin Sportin maalihanat voivat olla tiukassa.

Pelicans ei antanut KalPalle eilen paljon paikkoja, mutta KalPa käytti vähäiset paikkansa paremmin, toisin kuin pelikaanit. Pelicans ei tolppaa ja muutamaa röyhkeää maalille ajoa lukuun ottamatta saanut hyviä maalintekopaikkoja, joten kotikaukalossa pitää varsinkin hyökkäyspelin parantua.

Kauden toisessa kamppailussa tuskin lähdetään hurlumhei-kiekkoa pelaamaan. Molemmat joukkueet osaavat puolustaa ja vaikka Sport vaihtaa maalinsuulle Rasmus Rinteen, on vähämaalisuus otteluun paras peli-idea.

Coolbetiltä huikeita päivä- ja viikkokilpailuja lätkätietäjille!

Lyö lätkävedot Coolbetille tästä!

Aiheeseen liittyvät uutiset