Liiga: Vihdoin, puolivälierät käyntiin!

Viimeisetkin kevään merkit alkavat olla ilmassa, kun Liigan pudotuspelit pyörähtävät tänä iltana toden teolla käyntiin! Suurimpana ennakkosuosikkina playoffeihin lähtee Tampereen Tappara, mutta haastajajoukko on tällä kaudella poikkeuksellisen laaja. Tämän kauden pudotuspelit tarjoavat jo puolivälierissä mielenkiintoisia ottelupareja, kun heti kättelyssä nähdään muun muassa klassikko-otteluparit Tappara-Ilves sekä TPS-HIFK.

TPS – HIFK

Valinta: HIFK/Draw (1,80)

Puolivälierissä runkosarjan toiseksi sijoittunut TPS saa vastaansa runkosarjan yhdeksänneksi päätyneen Helsingin IFK:n. TPS on saanut huilata runkosarjan päätöskierroksesta saakka, kun taas HIFK pelasi viime viikolla sääliplayoff-sarjan Kärppiä vastaan.

TPS pelasi runkosarjan odotuksiin nähden jopa hieman yläkanttiin. Sen kausi runkosarjan osalta oli lopulta melko tasaista suorittamista ja joukkue sai revittyä nuorista pelaajistaan lähes täyden potentiaalin irti. Talvella TPS:lle sattui pieni notkahdus, mutta joukkue sai kuitenkin kasattua rivinsä runkosarjan loppukiriin ja piti näinollen kakkossijansa.

TPS:n vastustajan, HIFK:n runkosarja sen sijaan oli oikeastaan täysin päinvastainen. Viime kauden runkosarjavoittaja sekä hopeajoukkue HIFK lähti kauteen kovin odotuksin, jopa suurimpana mestarisuosikkina. Kausi oli kuitenkin kaikkea muuta kuin riemumarssia kohti runkosarjan kärkeä. Ilman hyvää maalivahtipeliä sekä parin pelaajan ajoittaisia yksilösuorituksia HIFK olisi saattanut pullahtaa jopa kokonaan ulos pudotuspeleistä.

HIFK kasasi lopulta rivinsä ja onnistui pudottamaan Kärpät tyylipuhtaasti voitoin 2-0 puolivälieristä. HIFK:n materiaali on edelleen huippuluokkaa, se kestää vertailun mihin tahansa toiseen liigaseuraan ja ennen kaikkea siinä on paljon käyttämätöntä potentiaalia. IFK väläytteli jo sääliplayoffeissa ja jos joukkue onnistuu realisoimaan potentiaalinsa, se tulee marssimaan välieriin. Esimerkiksi joukkueen sentterinelikon muodostavat tänään herrat Roope Hintz, Jarkko Malinen, Robert Leino sekä Corey Elkins. Tuohon osastoon ei pysty mikään muu seura tällä hetkellä paperilla vastaamaan.

TPS:n tilanne on puolestaan vaikeampi. Sen hyökkäystä koettelevat isot poissaolot ja materiaali on tämän johdosta todella kapea. Sivussa turkulaisten hyökkäyksestä ovat Dave Spina, Curtis Hamilton, Ilkka Pikkarainen sekä koko kauden sivussa ollut Tadas Kumeliauskas. Etenkin Spinan poissaolo kirpaisee, sillä mies ehti vasta tulla takaisin kokoonpanoon ennen kuin heti ensimmäisessä pelissä paluunsa jälkeen loukkaantui uudelleen. TPS:n ykkösketju, jonka muodostavat Jasper Lindsten, Eric Perrin sekä Tomi Kallio on huippuluokkaa ja pystyy ratkomaan pelejä. Tämän takana on kuitenkin todella kapeaa ja maalinteko tuleekin TPS:lle olemaan tässä sarjassa vaikeaa. Nuoret pelaajat joutuvat hieman liian suuriin saappaisiin rutinoitunutta HIFK:ta vastaan.

TPS:n maalissa aloittaa tänään Oskari Setänen, joka nousi runkosarjan loppuvaiheilla Tepsin ykkösmaalivahdiksi. HIFK:n maalilla starttaa viime aikoina hyvin pelannut Kevin Lankinen. Ottelu tulee todennäköisesti olemaan varovainen, koska puolivälierien ensimmäisessä ottelussa tuskin innostutaan kovaan riskinottoon. HIFK:lle etua tuo parempi pelituntuma, kun alla on jo Kärppiä vastaan pelattu sarja. Lisäksi TPS:n loukkaantumistilanne kääntää kuppia IFK:n suuntaan. Uskon vähämaaliseen kamppailuun, joten lapulle lähtee HIFK:n voitto tasoituksella, eli kohde osuu kunhan TPS ei voita varsinaisella peliajalla. Kerroin tähän on hyvä, TPS:n ei kuuluisi olla ottelussa näin suuri suosikki, vaan asetelma on paljon tasaisempi.

Tästä Liiga-kohteisiin

Tästä Coolbetin pelitili auki

Aiheeseen liittyvät uutiset