Liiga: Saipa vahvoilla Hämeenlinnassa

Lauantaina Liigaa pelataan peräti kuuden ottelun verran. Pelivalinnat iskeytyvät Saipan voittoon HPK:sta sekä Ilveksen venymiseen JYPin vieraana. 

HPK – SaiPa

Valinta: SaiPa kerroin 2,11

SaiPa on pelannut todella railakasta kiekkoa viime aikoina. Maaliverkot ovat heiluneet niin vastustajan kuin omassakin päässä, mutta tärkeimpänä, voittosarake on karttunut taas totuttuun tapaan. Viiden edellisen ottelun maaliero on SaiPalla hurja: 18 tehtyä ja 17 päästettyä.

HPK on vajonnut sarjan viimeiseksi, eivätkö edelliset ottelut ole suuremmin lohtua Hämeenlinnalaisille tuoneet. Vaikka HPK voittikin edellisessä vieraspelissään Sportin, on Kerho pelannut tasaväkisempiä otteluita kotonaan.

SaiPa on ehdoton suosikki otteluun lähdettäessä. HPK:lla on kotikentällään omat saumansa, mutta SaiPan laadukkaampi hyökkäys- ja maalivahtipeli ratkaisevat pisteet Lappeenrantalaisille.

JYP – Ilves

Valinta: Ilves X2 kerroin 2,03

JYP painelee jo neljän ottelun voittoputkessa. Viimeisimpinä kaatui Lukko, hyvän puolustuspelin ja erityisesti Veini Vehviläisen hyvien otteiden ansiosta. Runkopelaajia JYPiltä puuttuu edelleen, esimerkiksi Tuomas Pihlman, Joonas Nättinen ja Anssi Löfman ovat kaikki kärkiketjujen pelaajia.

Ilves pelasi eilen Kuopiossa KalPan vieraana, mutta pisteet jäivät Kuopioon lukemin 2-1.  Tupsukorvat olivat ottelussa aktiivisempi osapuoli laukausten suhteen ja vaikka laukauksista joka toinen viuhui ohi maalista, kertoo tilasto siitä, että ainakaan yrittämisen puutteesta Ilvestä ei voi syyttää.

Ilves pääsee melko paineettomasti toiseen peräkkäiseen vierasotteluun. Jos Ilves haastaa JYPiä samalla tavalla kuin Kalpaa ja ampuu kiekkoa yhtä ahnaasti, voi Ilves lähteä pisteiden kanssa kotimatkalle peräti yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Aiheeseen liittyvät uutiset