Mestarien liiga 20.10: Pystyykö Arsenal venymään Emirates Stadiumilla?

Mestarien liiga jatkuu taas pienen tauon jälkeen kahdeksan ottelun voimin. Arsenal sekä Roma tarvitsevat illan otteluista kipeästi pisteitä, mutta molemmilla on tänään hikinen iltapuhde tiedossa.

Arsenal – Bayern Munchen

Valinta: Munchen + yli 2,5 maalia (2,70)

Kotijoukkue Arsenal on tänään kovan paikan edessä Emirates Stadiumilla sillä joukkeen pistesarake näyttää nollaa kahden pelatun kierroksen jälkeen. Joukkue tarvitsee tänään pisteitä sillä muuten jatkopaikka saattaa karata jo liian kauas.

Arsenal pelasi edellisen kerran lauantaina, kun se kaatoi Watfordin vieraskentällä 0-3. Vaikka voitto oli lopulta suhteellisen selkeä niin Arsenalin puolustuspeli ei vakuuttanut. Watford pystyi luomaan loistavia maalipaikkoja etenkin ottelun avausjaksolla ja puoliajalle mentiin 0-0 lukemissa.

Arsenalilta puuttuu tänään kokoopanosta pitkäaikaispotilaiden lisäksi David Ospina, joka kärsii olkapäävammasta. Oliver Giroud on puolestaan jälleen käytettävissä pelikieltonsa jälkeen.

Vierasjoukkue Munchenin meno on ollut vakuuttavaa Mestarien liigan lisäksi myös Bundesligassa. Munchen johtaa Bundesligaa yhdeksän kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä ja maaliero on murskaava 29-4. Mestarien liigassa vieraat ovat iskeneet kahdessa ottelussa kahdeksan maalia ja Manuel Neuerin maali on pysynyt toistaiseksi puhtaana.

Munchenin sairastupa sai jälleen uuden asiakkaan, kun Mario Götze loukkasi reitensä ja on luonnollisesti sivussa illan ottelusta. Vieraiden kannalta hyvä uutinen on se, että hurjassa vireessä oleva Robert Lewandowski on tänään pelikunnossa vaikka miehen pelaaminen oli ottelun alla hieman epävarmaa.

Arsenal tarvitsee voiton tänään ja se tasaa ottelun asetelmia hieman. Tästä huolimatta tänään vastaan asettuu hieman eritasoinen joukkue, kuin Watford. Arsenal onnistunee tänään maalinteossa, mutta en jaksa uskoa, että kotijoukkueen puolustus pystyy pitämään Munchenin hyökkääjiä tänään kurissa.

Porto – M. Tel Aviv

Valinta: Kotijoukkue tekee maalin molemmilla puoliajoilla (1,72)

Halusin poimia kohteen tästä ottelusta sillä olin katsomassa Porton ja Chelsean välistä ottelua parisen viikkoa sitten Estádio do Dragão:lla. Kokemus oli ainutlaatuinen ja kotiyleisön kannatus oli jotain sellaista mitä en ole eläissäni nähnyt. Yhden Porton kotiottelun nähneenä voin nyt kertoa teille, että yksikään joukkue ei tule hakemaan helppoja pisteitä Estádio do Dragãolta.

Porto oli edellisessä ottelussa Chelseaa vastaan vahvempi ja ansaitsi voittonsa. Porto pelaa todella vauhdikasta peliä, mutta puolustaa erittäin kurinalaisesti, kun sitä vaaditaan. Kotijoukkue pystyy pitämään tarvittaessa palloa, mutta myös vastahyökkäykset ovat todella vaarallisia.

Portolta saattaa puuttua tänään molemmat keskuspuolustajat, mutta se ei muuta ottelun asetelmia merkittävästi. Porto ei tule menettämään tänään pisteitä ja voittaa ottelun 2-0 tai 3-0.

Porton pelaajista suosittelen seuraamaan tänään:

Maximiliano Pereira

Pereira tekee vahvoja nousuja oikean laitapuolustajan tontilta. Pereiran juoksutyyli herättää hilpeyttä, mutta mies pystyy luomaan nousuillaan vaarallisia tilanteita.

Danilo Pereira

Uskomaton esitys edellisessä ottelussa. Mies raataa ja riistää palloja keskikentällä, mutta pystyy parhaimmillaan myös huikeisiin yksilösuorituksiin. Kentän paras pelaaja Chelsea vastaan.

Yacine Brahimi

Laidalla operoiva nopea pallotaituri. Brahimi loi Chelseaa vastaan todella monta vaarallista maalipaikkaa vasemmalta laidalta ja piti Ivanovicia pilkkanaan koko ottelun ajan. Tekee maalin tänään.

Vincent Aboubakar

Nopea, taitava ja todella vaarallinen kärkimies vastustajan näkökulmasta. Ei ole parhaimmillaan pääpalloissa, mutta 1vs1 tilanteissa mies on todella hyvä. Oli Chelsea-ottelussa vaarallinen aina, kun sai pallon.

Muut valinnat

Leverkusen – Roma, molemmat joukkueet tekevät maalin (1,65)

Dinamo Zagreb – Olympiakos, molemmat joukkueet tekevät maalin (1,80)

Brahimi tekee maalin (2,55)

Douglas Costa tekee maalin (3,50)

Aboubakar tekee maalin rangaistusalueen ulkopuolelta (9,00)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset