Mestis 18.2: K-Vantaa saa vieraita Jyväskylästä!

Mestis jatkuu lauantaina täyden kuuden ottelun kierroksen voimin. Kausi alkaa runkosarjan osalta taittumaan loppusuoralle ja peleissä panokset vain kasvavat.

K-Vantaa – JYP-Akatemia

Valinta: K-Vantaa (1,60)

K-Vantaa kohtaa tänään Tikkurilassa alavireisen Akatemian Jyväskylästä. Perjantain kierroksella huilannut Kiekko-Vantaa lähtee kotiotteluunsa selkeähkönä ennakkosuosikkina eilen kuuman paikallisottelun KeuPaa vastaan urakoinutta vierailijaansa vastaan.

K-Vantaa on pelannut hienon kauden ja taistelee kynsin hampain kotiedusta pudotuspelien avauskierrokselle. Keskiviikkona se kaatoi vieraissa komeasti sarjakolmosena majailevan Hermeksen nousten täten kokkolalaisten kanssa tasapisteisiin. Pisteen päässä sarjataulukosta löytyy kuitenkin KeuPa HT, joten varaa löysäilyyn ei ole. Vantaa pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan.

Vierasjoukkue JYP-Akatemialla on ollut vaikeampaa. Se aloitti kauden hienosti, mutta on hyytynyt kauden edetessä lähes täysin, tämän vuoden puolella pelaamistaan otteluista se on voittanut ainoastaan kaksi ja on täten selvästi kuntopuntarin heikoin joukkue. Kotimaisten sarjojen siirtoraja umpeutui tämän viikon keskiviikkona ja tämä on totutusti ollut huono uutinen Akatemialle, joka ei saa enää samaan malliin apuja emäseura JYPistä, vaan joutuu tulemaan toimeen omillaan. Siirtoajan sulkeutumisen myötä esimerkiksi sellaiset nimet kuin Valtteri Hotakainen, Mikko Salmio, Joel Sund, Micke Saari, Robert Rooba, Jaakko Jokinen sekä Juuso Pulli eivät voi enää tällä kaudella Akatemiaa edustaa. Jokainen edellämainituista löytyi säännöllisesti Akatemian kokoonpanosta vielä ennen siirtorajan umpeutumista. Akatemian maalilla aloittaa tänään kakkosmaalivahti Jose Kangaskorte.

Vantaa on aikaisempina kausina tullut tunnetuksi hyvänä kotijoukkueena, eikä tämäkään kausi ole tehnyt asiaan poikkeusta. 21 kotiottelua on tuonut sille 14 voittoa. Akatemiakin on pelannut vieraissa ihan hyvin, voittaen puolet kauden reissupeleistään. Tosin tässä täytyy muistaa Akatemian hyvä alkukausi, kun puolestaan viisi edellistä vierasottelua ovat tuoneet mukanaan vain yhden voiton.

K-Vantaa on tähän otteluun kertoimiaan suurempi ennakkosuosikki ja nappaammekin hyvällä kertoimella kotivoiton kupongille.

Tästä Mestis-kohteisiin

Avaa pelitili Coolbetille tästä

Aiheeseen liittyvät uutiset