Mestis: Karsintasarjassa tiukat paikat!

Mestiksen karsintasarja on tämän illan kierroksen jälkeen puolivälissä. Sarja on mielenkiintoinen, sillä viiden joukkueen karsintasarjassa paikan seuraavalle Mestis-kauden lunastavat vain kaksi parasta joukkuetta. Tämä tarkoittaa sitä, että vähintään yksi joukkue menettää kauden jälkeen sarjapaikkansa ja putoaa sarjatasoa alemmas Suomi-sarjaan.

JYP Akatemia – Hokki

Valinta: Hokki ML (1,82)

Tämän illan ottelussa kohtaavat runkosarjan 11. sijoittunut Kajaanin Hokki sekä runkosarjan 12. sijoittunut JYP Akatemia. Molemmat joukkueet keräsivät runkosarjassa 65 pistettä, yhtä paljon kuin viimeisenä joukkueena karsinnat välttänyt RoKi. Heikommat maalierot veivät kuitenkin Hokin ja JYP Akatemian tukalaan tilanteeseen. Karsintasarjassa on nähty heti ensimmäisillä kierroksilla ristiinpelaamista, kun Suomi-sarjasta tulleet Ketterä ja JHT ovat onnistuneet yllättämään ja nappaamaan voitot Mestis-joukkueista.

JYP Akatemian kausi sujui tuttuun malliin. Syksyllä se keräsi pisteitä hyvään tahtiin, kun se sai apuja tasaisesti Liigan puolelta, JYPin kokoonpanon ulkopuolelle jääneistä pelaajista. Siirtorajan umpeutuessa Akatemian kurssi kääntyi kuitenkin jälleen jyrkkään syöksyyn, joka vei sen aina karsintasarjaan saakka.

Viime kauden hopeajoukkue, finaaleissa Jukureille taipunut Hokki sen sijaan lähti kauteen ihan toisin odotuksin. Se vahvistui viime kaudesta entisestään, ja kauden alla siitä puhuttiinkin suurimpana mestarisuosikkina. Hokin kausi ei kuitenkaan missään vaiheessa lähtenyt käyntiin ja tuska kasvoi. Lopulta loppukauden tappioputken johdosta Hokki ajautui karsintasarjaan. Hokkia on koko kauden vaivannut maalinteko-ongelmat, se hallitsee pelejä, luo paikkoja, mutta ei saa kiekkoja maaliin.

Karsintasarjan kärkipaikalla on tällä hetkellä Hokki. Se on kerännyt neljässä pelaamassaan ottelussa yhdeksän pistettä. Ainoa tappio tuli juuri Akatemiaa vastaan ottelussa, jota Hokki hallitsi, mutta ei löytänyt keinoja maalintekoon. Tämän jälkeen Hokki on napannut kolme peräkkäistä voittoa, päästäen näissä peleissä vain kaksi maalia.

JYP Akatemia on karsintasarjan kakkospaikalla. Se on kerännyt kolmesta pelaamastaan ottelusta kuusi pistettä. Sarjan avausottelun vierasvoittoa Hokista seurasi maanantaina täydellinen mahalasku, kun se jäi Imatran Ketterän jalkoihin, häviten kotonaan 5-0. Keskiviikoksi Akatemia kuitenkin ryhdistäytyi ja haki Kalajoen JHT:sta niukan vierasvoiton.

Ottelun panokset ovat todella suuret, kumpikaan joukkue ei halua hävitä ottelua. Molempien joukkueiden pelit karsintasarjassa ovat olleet vähämaalisia ja todennäköisesti sellainen on tulossa myös tänään. Etenkin Hokki puolustaa todella tiiviisti, eikä anna vastustajilleen juurikaan vaarallisia maalipaikkoja. Hokki on näistä joukkueista rutinoituneempi, kun taas nuorella JYP Akatemialla mailat saattavat puristaa. Lisäksi Hokilla on kalavelkoja maksettavanaan karsintasarjan avauskohtaamisesta, jossa Akatemia ryösti Kajaanista täyden pistepotin.

Tästä kohteisiin

Pelitili Coolbetille auki tästä

Aiheeseen liittyvät uutiset