Mitä on Daily Fantasy Sports (FantasyFutis)

Daily Fantasy Sports | Vvihjeet.com

Daily Fantasy Sports eli DFS on noussut huikeaan suosioon Yhdysvalloissa viime vuosina. Koko kauden kestävän fantasyfutis- vääntämisen sijaan ’daily fantasy’ genressä ideana on tarjota uusia turnauksia joka päivä! Palkintopotit ja kävijämäärät ovat räjähtäneet USA:ssa, ja aktiivisia pelaajia on jo kymmeniä miljoonia. Yksittäiset turnauspotit ovat jo meikäläisen lottovoiton tasoa, ja turnaus voi hyvin kerätä satoja tuhansia pelaajia. Nykyään termi ’fantasyfutis’ on myös hieman harhaanjohtava, sillä fantasyjoukkueita luodaan niin jalkapallosta, jääkiekosta, jenkkifutiksesta ja esimerkiksi golfista.

Euroopassa fantasyfutis-genreä on dominoinut jo vuosikaudet Englannin Valioliigan peli FPL, eli Fantasy Premier League. Kyseessä on koko kauden mittainen pari miljoonaa pelaajaa vetävä pelimuoto. 9kk ja 2 miljoonaa vastustajaa ei kuulosta kovin houkkuttelevalta, jos haluat tehdä fantasyfutiksella rahaa. Moni jättääkin leikin kesken ja turhautuu jo muutaman huonon viikon jälkeen. Onkin vain ajan kysymys milloin ’daily fantasy’ genre lyö läpi Euroopassa, ja moni FPL-pelaaja siirtyy jännittävämpään ja tuottavampaan pelimuotoon!

Parin viime vuoden aikana ’daily fantasy’ genreen on syntynyt pelintarjoajia myös Euroopassa, jotka tarjoavat turnauksia viikottain ja jopa yksittäisistä otteluista. Pokerin tapaan tarjolla on ns. ”Guaranteed Prize Pool” sekä ”Freeroll” turnauksia, ja pelit käydään korttipelin tavoin toisia ihmispelaajia vastaan. Jokainen manageri luo oman joukkueensa, ja paras voittaa potin. Talo järjestää pelit, eikä rajoita voittajia. Osallistumismaksut ovat usein muutamia euroja, joten pienen budjetin pelaajakin pääsee mukaan. 9kk kestävän vääntämisen sijaan turnaus loppuu kun ottelukierros on ohi, ja seuraavalla viikolla tarjolla on taas uusi kattaus tuhansien eurojen palkintopotteja.

Mikä on Daily Fantasy Sportsin idea?

Daily Fantasy Sportsin idea siinä, että FantasyFutista (tai muita urheilulajeja) tarjotaan pelattavaksi sanamukaisesti päivittäin. Entinen malli on ollut koko kauden kestävä kuukausien mittainen puuduttava turnaus. DFS:n ideana on tarjota turnauksia yksittäisistä peliviikoista , pelipäivistä tai jopa yksittäisistä otteluista. DFS käsittää terminä kaiken mitä jenkeissä tarjotaan eli lajeina voi olla vaikka golf tai Nascar tai UFC.

Mikä ”Daily Fantasy” -pelissä on niin hienoa?

Kun turnaus kestää yhden viikon, päivän, tai yhden ottelun, mahdollisuuksia rahan tekoon tulee jatkuvasti. Hieman samaan tapaan kuin vedonlyönnissä uusia otteluita avautuu jatkuvasti. Voitot tulevat nopeasti tilille eikä palkintojen saamiseksi tarvitse odotella pelin loppumista yhdeksää kuukautta. Jos yksi turnaus menee pilalle, voit siirtyä seuraavaan. Tarjolla on Freerolleja ja takuupotteja, kuten pokerissa: voit myös pelata ns. heads-up turnauksia muita käyttäjiä vastaan.

FanTeam.com tuo tämän genren lähelle suomalaisia!

Tarjolla on kansan suosikkisarjat Valioliiga sekä Mestarien Liiga ja uutena myös kotimainen Veikkausliiga. FanTeam on markkinoiden ainoa fantasyfutis-sivusto, joka on käännetty suomeksi. Käyttäjätukea saa myös tarvittaessa kotimaisella kielellä. Sarjavalikoima on markkinoiden laajin, sillä mukana on peräti 12 Eurooppalaista futisliigaa. Mikä parasta: pelaajia on vielä varsin vähän, joten monet turnaukset tarjoavat huikeat valuet fiksuille petsarille. Moni vertaakin ’daily fantasy’ genren tilaa Euroopassa täysin syystä online-pokerin alkuvuosiin.

Lisää FanTeamista ja FantasyFutiksesta voit lukea sivuillamme löytyvistä artikkeleista:

–> FantasyFutis: Yleisiä pelivinkkejä aloittaville pelaajille

–> FanTeam.com – päivittäisen FantasyFutiksen koti

Kokoa oma FantasyFutis -joukkueesi!

Oman FantasyFutis-joukkueesi saat kasattua FanTeam.com -sivustolta, johon pääset helposti tästä –> FanTeam.com

Tarjolla on loistavia turnauksia ja pelejä joka päivä. Mukana myös Veikkausvihjeiden nimikkoturnaukset joka viikko!

Aiheeseen liittyvät uutiset