MLB -kausiennakko: National League East -divisioona

MLB-Vihjeet | Vvihjeet.com

MLB -ennakot aloitetaan National League East -divisioonasta. Divisioonaennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -National League East -divisioona

Tämän divisioonan voittokamppailu käytänee Washington Nationalsin sekä New York Metsin välillä. Kumpi vie voiton vai nähdäänkö divisioonassa suuria yllätyksiä esimerkiksi Marlinsin toimesta?

1. NY Mets

Me rankkaamme NY Metsin tämän divisioonan voittajaksi. Mets osoitti tasonsa jo viime kaudella ja joukkue on tällä kaudella yksi sarjan suurimmista voittajasuosikeista. mets

Metsin vahvuus on ehdottomasti joukkueen rotaatio, joka kestää vertailun mihin joukkueeseen tahansa. Kun joukkueesta löytyy Jacob deGromin, Noah Syndergaadin sekä Matt Harveyn kaltaisia nimiä niin tällä osastolla Mets ei tule olemaan pulassa tällä kaudella.

Kun edellä mainittuun nimilistaan lisätään vielä tulevaisuuden lupaukset Steven Matz sekä sekä loukkaantumisesta toipuva Zach Wheeler, niin tulevaisuuskin näyttää varsin valoisalta.

2. Washington Nationals

Nationals sijoittui viime kaudella tässä divisioonassa toiseksi, mutta kaudesta muodostui lopulta melkoinen pannukakku ja pudostupelit jäivät haaveeksi. Tästä syystä joukkueen manageri Matt Williams sai lähtöpassit ja täksi kaudeksi tilalle palkattiin Dusty Baker. washington-nationals-logo

Nationals menetti managerinsa lisäksi myös muutamia tärkeitä pelaajia, kun mm. Jordan Zimmermann, Ian Desmond ja Denard Span jättivät joukkueen.

Nationalsilla ei ole, kuin parannettavaa viime kaudesta ja uskon tason-nostoon
mikäli joukkue pysyy terveenä Bryce Harperin johdolla. Harper on ehdottomasti Nationalsin tärkein pelaaja ja vasta 23-vuotias supertähti lukeutuu jo nyt sarjan parhaimpiin pelaajiin.

Nationals nappaa divisioonassa kakkospaikan ja jos kaikki menee nappiin niin, jopa pudotuspelipaikka on tällä kaudella mahdollinen.

3. Miami Marlins

Marlinsin edellinen kausi oli sangen tuttua tavaraa sillä joukkue jäi jälleen kerran ilman pudotuspelipaikkaa. Marlins on raivannut itsensä pudotuspeleihin viimeksi vuonna 2003, joten edellisestä pudotuspelipaikasta on jo hurjan pitkä aika. mia_1200x630

Marlinsin omistaja Jeffrey Loria on osoittanut turhautumistaan ja joukkueessa onkin pyörähtänyt viime vuosien aikana peräti seitsemän eri manageria. Tälle kaudelle Loria värväsi manageriksi Don Mattinglyn ja lisäksi Barry Bonds kiinnitettiin lyöntivalmentajaksi. Tämä kaksikko on kova – ainakin paperilla.

Marlinsin rosteri on täynnä loistavia nuoria pelaajia sekä tulevaisuuden lupauksia. Joukkueesta löytyy myös liigan eliittiin omalla pelipaikallaan kuuluvia pelaajia, kuten Dee Gordon sekä Giancarlo Stanton.

Nuori Marlins saattaa yllättää tällä kaudella monet ja jopa pudotuspelipaikka voisi olla mahdollinen hurjan pitkän tauon jälkeen mikäli joukkueen tähtipelaajat pysyvät paremmin kasassa, kuin viime kaudella. Marlins ei pysty haastamaan vielä Metsiä, mutta Nationalsiin verrattaessa tilanne onkin jo paljon tasaisempi!

4. Philadelphia Phillies

Philadelphia Phillies pelasi viime kaudella seurahistoriansa heikoimman kauden, kun joukkue onnistui mlb-phillies raapimaan kasaan vain 63 voittoa. Philliesin joukkueessa on raju uudelleenrakennusvaihe käynnissä ja joukkue on todella nuori. Tästä syystä Philliesin kaudesta ei kannata odotella liikoja ja pudotuspelipaikasta on turha haaveilla.

Philliesin rotaatio oli viime kaudella heikko -itseasiassa sarjan toiseksi huonoin. Tällä kaudella menestyshaavet lepäävät nuorten syöttäjien harteilla. Esimerkiksi Aaron Nola sekä Jerad Eickhoff vaikuttavat varsin lupaavilta pelimiehiltä, mutta tämä kausi taitaa tulla heille vielä liian aikaisin.

Philliesin kausi tulee olemaan vaikea, mutta täällä uskotaan nuorten voimaan ja näin ollen rankkaamme Philliesin tässä divisioonassa, jopa Bravesin edelle. Philliesin uudelleenrakennus on pahasti kesken, mutta tämä joukkue petraa vielä tulevaisuudessa, uskokaa pois!

5. Atlanta Braves

Divisioonan viimeiseltä sijalta löytyy Atlanta Braves. Braves hävisi viime kaudella peräti 95 ottelua enkä näe kovinkaan montaa syytä miksi tämä ei toistuisi tälläkin kaudella.  lgo_mlb_braves

Bravesilla on kova uudelleenrakennus käynnissä Philliesin tapaan. Phillies on kuitenkin mielestäni omassa projektissaan huomattavasti edellä. Bravesin projekti vaikuttaa hieman sekavalta ja välillä tuntuu siltä, että päämäärä on hieman hukassa.

Bravesin suurin ongelma viime kaudella oli tehoton hyökkäyspeli. Braves oli lähes jokaisessa hyökkäystilastossa sarjan hännillä eikä siihen ole luvassa suuria muutoksia.

Mielestäni Bravesilta puuttuu selkeä päämäärä omasta projektistaan. Tästä kaudesta tulee vaikea ja Braves tulee löytymään kauden päätteeksi sarjan häntäpäästä kaukana pudotuspeleistä.

Aiheeseen liittyvät uutiset