MLB -kausiennakko: American League Central -divisioona

MLB -ennakot jatkuvat American League Central -divisioonalla. Divisioonaennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -American League Central -divisioona

Viime kauden finalisti Cleveland on tämän divisioonan selkeä suosikki. Clevelandin jälkeen tilanne tasoittuu ja muista sijoista saatetaan nähdä parhaimmassa tapauksessa erittäin tiukka taistelu. Tässä divisioonassa tullaan näkemään todennäköisesti myös paljon treidejä.

1. Cleveland Indians

Seuraa heitä: Corey CluberEdwin Encarnacion

Cleveland eteni viime kaudella finaaliin. Indians johti finaalisarjaa parhaimmillaan 3-1, mutta Cubs nousi suosta ja vei mestaruuden Clevelandin nenän edestä. Cleveland on tälläkin kaudella yksi sarjan parhaista joukkueista, mutta painaako viime kauden karmea tappio vielä mielessä vai toiko se sittenkin uutta virtaa koneeseen?
cle_1200x630

Clevelandin rotaatio oli erittäin vahva viime kaudella, mutta loukkaantumiset iskivät pahimpaan mahdolliseen aikaan juuri kun ratkaisupelit alkoivat.

Carlos Carrasco, Danny Salazar sekä Trevor Bauer napsahtivat lasarettiin lähes samaan aikaan ja se oli varmasti yksi suurimmista syistä finaalitappioon vaikka yllä mainittujen miesten ”tuuraajat” hoitivat hommansa vähintäänkin kelvollisesti.

Nyt Carrasco, Salazar sekä Bauer ovat jälleen terveitä. Kun tämä kolmikko täydentyy vielä Corey Cluberilla ja Josh Tomlinilla niin Clevelandilla on ehdottomasti yksi sarjan parhaista rotaatioista.

Clevelandin hyökkäyskalusto kohentui entisestään tauon aikana, kun Indians nappasi rosteriinsa yhden siirtomarkkinoiden kovimmista nimistä, Edwin Encarnacion. Encarnacion lisäksi Michael Brantley on palaamassa hiljalleen pelikentille kahden pahan olkapäävamman jälkeen. Jos Brantley kuntoutuu parhaaseen iskuun niin myös Clevelandin hyökkäyskalusto on erittäin kova.

Cleveland jatkaa siitä mihin jäi viime kaudella ja nappaa divisioonansa voiton ilman sen suurempia ongelmia.

2. Detroit Tigers

Seuraa heitä: Michael Fulmer, Miguel Cabrera, Justin Verlander

Detroit Tigersin kokenut joukkue jäi ulos pudotuspeleistä toista vuotta putkeen ja se oli varmasti suuri pettymys. Moni odottelikin tästä syystä tälle kaudelle White Soxin tapaista hurjaa uudistamista, mutta niin ei tapahtunut vaanDetroit_Tigers_Logo Tigers treidasi tauon aikana kokeneista, kovaa palkkaa nauttivista konkareista kaikkien yllätykseksi vain Cameron Maybinin.

Veteraanien treidaamatta jättäminen tarkoittanee, että Tigers jahtaa vielä tosissaan pudotuspelipaikkaa tällä kaudella. Homma voi kuitenkin muuttua hovissa varsin nopeasti jos pudostuspelit karkaavat käsistä aikaisessa vaiheessa. Tässä tapauksessa suurin osa veteraaneista tullaan treidaamaan suurella todennäköisyydellä pois hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä.

Tigersin tämän kauden rotaation muodostavat todennäköisesti Justin Verlander, Michael Fulmer, Jordan Zimmermann, Daniel Norris sekä Anibal Sanchez. Verlander on joukkueen selvä ykkösmies ja hänellä on hyvä kausi alla. Myös ”rookie of the year” -palkinnon voittanut Michael Fulmer on varsin potentiaalinen kaveri. Sen sijaan kolmen seuraavan nimen yllä leijailee enemmän ja vähemmän kysymysmerkkejä ja tästä syystä Tigersin rotaatio ei vakuuta kauden alkaessa kovinkaan tasaiselta.

Tigersin suurimmaksi ongelmaksi rotaation lisäksi saattaa muodostua loukkaantumiset. Loukkaantumiset ovat tiestysti varsin pahoja asioita jokaiselle joukkueelle, mutta Tigersin veteraanipitoinen porukka tulee kärsimään niistä hurjasti. Jos esimerkiksi Verlander loukkaa itseään pahasti niin joukkue tulee olemaan suurissa ongelmissa.

Tämä kausi saattaa olla Tigersille viimeinen mahdollisuus pudostuspeleihin vähään aikaan. Siihen on kuitenkin mahdollisuus jos joukkue pysyy terveenä. Tigers tulee kamppailemaan sijoista 2-3 tässä divisioonassa, koska Clevelandin ykköspaikkaan Tigersilla ei ole saumoja.

3. Kansas City Royals

Seuraa heitä: Eric Hosmer, Danny Duffy

2015 kauden mestari Kansas City nappasi viime kaudella 81 voittoa. Kansas City oli napannut vähemmän voittoja viimeksi vuonna 2012 eli kausi oli luvalla sanoen varsinainen pannukakku.
KC-ROYALS-IMAGE

Kansas Cityn leirissä koettiin tammikuussa karmea tragedia, kun joukkueen syöttäjä Yordano Ventura menehtyi auto-onnettumuudessa. Ventura oli erittäin pidetty henkilö Royalsin leirissä, joten karmea onnettumuus on hurjan kova paikka koko seuralle.

Kansas City on samankaltaisessa tilanteessa kuin Detroit Tigers sillä Eric Hosmerin, Mike Moustakasin, Lorenzo Cainin sekä Alcides Escobarin sopimukset loppuvat tämän kauden jälkeen ja miehistä tulee ”vapaita agentteja”. Tämä tarkoittaa, että tämä vuosi saattaa olla KC:n viimeinen mahdollisuus edes jonkinlaiseen menestykseen.

Kansas City ei saa pidettyä kaikkia edellä mainittuja miehiä mukana rosterissa, joten treidit ovat erittäin todennäköisiä kauden aikana. Jos pelit sujuvat huonosti niin KC saattaa pistää koko joukkueen uusiksi kauden aikana. Joukkueen GM Dayton Moore vahvisti nämä puheet todeksi erään lehden haastattelussa.

KC:n kaudesta voi tulla hyvä tai täydellinen fiasko. Tässä vaiheessa joukkueen suoritusta on erittäin hankala arvioida, mutta me heitämme KC:n Tigersin taakse tämän divisioonan kolmannelle sijalle. Jos meidän ennustus toteutuu niin Kansas Cityssä tullaan näkemään ”joukkotreidi”.

4. Minnesota Twins

Seuraa heitäByron Buxton, Miguel Sano

Minnesota Twins pelasi yhden seurahistoriansa parhaista kausista vuonna 2015. Twins onnistui nappaamaan kauden aikana peräti 83 voittoa ja jopa pudotuspelipaikka oli lähellä.

Palataampa sitten todellisuuteen sillä se iskee rajusti Twins -leirissä. Twinsin viime kausi oli suorastaan karmea ja 59-103 tilasto kertonee siitä kaiken oleellisen. Twinsillä on siis edessään varsinainen kasvojen pesun paikka, mutta pystyykö nuorehko joukkue vastaamaan tähän haasteeseen?

Myöskin Twinsin joukkue on erittäin nuori muutamalla veteraanilla höystettynä. Miguel Sano, Byron Buxton, Kennys Vargas, Jorge Polanco, Max Kepler ja Eddie Rosario takaavat valoisan tulevaisuuden Twinsille. Kysymys kuuluukin, kuinka moni edellä mainituista herroista pystyy lyömään itsenä läpi toden teolla.
min

Me uskomme tällä kaudella Twinsin nuoreen rosteriin, mutta se edellyttää, että veteraanit pysyvät terveenä. Toisaalta Twins saattaa luopua veteraaneistaan mikäli kausi lähtee menemään väärille raiteille.

Twins parantaa viime kaudesta, mutta se ei taida riittää vielä pudotuspeleihin tällä kaudella. Twins taistelee tällä kaudella divisioonan neljännestä sijasta yhdessä White Soxien kanssa.

5. Chicago White Sox

Seuraa heitä: Yohan Moncanda, Jose Abreu, Carlos Rodon

Chicago White Sox jäi viime kaudella jälleen kerran ilman pudotuspelipaikkaa. Edellisestä pudotuspelipaikasta on vierähtänyt jo kahdeksan vuotta eli Chicagossa eletään hankalia aikoja.

White Sox teki kovia siirtoja tauon aikana kun joukkueen ykkös-syöttäjä Chris Sale treidattiiin Boston Red Soxiin. Salen siirto ei jäänyt suinkaan ainoaksi kovaksi siirroksi sillä myös Adam Eaton treidattiin Nationalsiin.cws Sale ja Eaton korvattiin pelkästään nuorilla, lupaavilla pelaajilla, joista suurin nimi on 22 vuotias Yoan Moncanda.

White Soxin siirrot eivät todennäköisesti tule loppumaan vaan lisää kovia nimiä lyödään lihoiksi kauden aikana. Tulilinjalla ovat seuraavaksi ainakin Jose Quintana sekä vasta seuraan saapunut syöttäjä Derek Holland. Myös David Robertson, Melky Cabrera, Brett Lawrie sekä Todd Frazier saatetaan treidata pois enemmin tai myöhemmin.

White Soxissa päätettiin nuorentaa porukka oikeastaan kertaheitolla. Se saattoi olla oikea ratkaisu sillä viimeiset vuodet ovat sujuneet todella heikosti. Chicagoon ei siis ole luvassa menestystä tällä kaudella, mutta White Soxilla on kenties sarjan lupaavin tai ainakin yksi lupaavimmista rostereista joten tästä porukasta kuullaan vielä lähitulevaisuudessa.

Aiheeseen liittyvät uutiset