MLB -kausiennakko: American League Central -divisioona

MLB-Vihjeet | Vvihjeet.com

MLB -ennakot jatkuvat American League Central -divisioonalla. Divisioonaennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -American League Central -divisioona

Jälleen yksi äärimmäisen tasainen divisioona. Viime kauden mestari Kansas City on tottakai divisioonan voittajasuosikki, mutta divisioonan muut joukkueet ovat kehittyneet viime kaudesta ja tässä divarissa saatetaan nähdä suuriakin yllätyksiä.

1. Cleveland Indians

Tämän divisioonan ensimmäinen yllätys saattaa monien mielestä olla tässä. Me nimittäin iskemme Clevelandin Central -divisioonan voittajaksi. cle_1200x630

Clevelandilla on ollut viime vuosien aikana hieman erikoinen ongelma. Indiansin kauden alut ovat olleet huonoja ellei jopa surkeita kolmena edellisenä kautena. Huonoista starteista huolimatta joukkue on pystynyt petraamaan otteitaan heti seuraavien kuukausien aikana.

Clevelandin heikkous oli viime kaudella hyökkäyspeli. Joukkue oli American Leaguessa tehdyissä juoksuissa vasta sijalla 11, joten parannettavaa löytyy tältä osastolta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hyökkäyspelin ei tarvitse olla loisteliasta menestymistä varten.

Clevelandin suurin vahvuus on rotaatiossa. Omasta mielestäni Indiansin tämänhetkinen rotaatio on yksi sarjan laadukkaimmista syöttöringeistä. Rotaatio vaikuttaa todella tasaiselta eikä joukossa ole yhtään heikkoa lenkkiä ja uskon, että tämä tulee viemään joukkueen pitkälle tänä vuonna.

Indians nappasi viime kaudella 81 voittoa ja uskon, että tämä tilasto tulee kohenemaan tällä kaudella etenkin jos joukkue on hereillä heti kauden alussa. Hyökkäyspeli on pieni kysymysmerkki, mutta en koe sitä loppujen lopuksi varsinaiseksi ongelmaksi ja näin ollen iskemme Indiansin rohkeasti divisioonan ykköpaikalle.

2. Kansas City Royals

Viime kauden mestarin, Kansas Cityn edellinen mestaruus oli vuodelta 1985, joten mestaruuksien voittaminen ei ole ollut viime vuosien aikana ihan arkipäivää. Kansas City lähtee tähänkin kauteen todella kovin odotuksin ja on tottakai yksi suurista mestarisuosikeista. KC-ROYALS-IMAGE

Kansas Cityn suurin vahvuus viime kaudella oli loistava puolustuspeli. Lasken vahvuudeksi myös suhteellisen tasaiset esitykset läpi kauden. Vahvuudet eivät ole vaihtuneet tämänkään kauden alla, joten KC luottaa samoihin osa-alueisiin, kuin viime kaudella.

Kansas Cityn hyökkäyspeli ei kuulunut viime kaudella sarjan parhaimmistoon, mutta tässä on hyvä esimerkki siitä, että hyökkäyspeli ei ratkaisea kaikkea mikäli muut osa-alueet toimivat kelvollisesti.

Kansas Cityn rotaatio ei ole viime vuosina ollut sarjan parhaita eikä tämä kausi tee tässä asiassa poikkeusta. KC:n rotaatio Edinson Volquez, Ian Kennedy, Yordano Ventura, Kris Medlen  ja Chris Young herättää meikäläisessä jossain määrin suuriakin kysymysmerkkejä ja minulla kävi mielessä pystyykö tämä rotaatio suoriutumaan tästä kaudesta yhtä hyvin, kuin viime kaudesta. Itse en usko tähän ja koen, että tämä rotaatio jopa ylisuoritti viime kaudella.

KC tulee olemaan varmasti vahva, mutta en jaksa uskoa, että KC pystyy uusimaan mestaruutensa tällä kaudella. Divisioonan voitto sekä pudotuspelipaikka ovat mahdollisia, mutta sen enempää ei tällä kaudella ole tarjolla.

3. Chicago White Sox

Chicago White Sox ei ole päässyt pudotuspeleihin seitsemänä edellisenä kautena. Viime kauden alussa joukkueeseen tehtiin paljon muutoksia ja odotukset olivat kovat. Lopputulos ei varmasti vastannut kovia odotuksia sillä White Sox voitti vain 76 ottelua ja teki vähiten juoksuja American Leaguessa. cws

Tämän kauden alla White Sox hankki muutamia kovia nimiä kokoonpanoonsa, kun  Todd Frazier, Brett Lawrie sekä Austin Jackson saapuivat Chicagoon.

Chicagon rotaatiossa on paljon potentiaalia, mutta myös kysymysmerkkejä on tarjolla. Chris Sale on MLB -sarjan kovimpia nimiä ja mies tulee olemaan jälleen kerran hurjan tärkeä pelaaja White Soxille. Jose Quintana sekä nuori Carlos Rondon hoitavat hommansa varmasti tyylikkäästi, mutta sen sijaan John Danks sekä Mat Latos ovat todella suuria arvoituksia ainakin itselleni.

White Sox on rankattu monien papereissa kehnoille sijoille tällä kaudella, mutta itse uskon, että White Sox nappaa enemmän voittoja, kuin viime kaudella. Tässä saattaisi olla yksi kauden positiivisimmista yllättäjistä, etenkin jos joukkue pysyy terveenä ja hyökkäyspeliin löydetään hieman lisää tehoja.

4. Minnesota Twins

Minnesota Twins pelasi viime vuonna parhaan kautensa moneen vuoteen ja joukkue onnistui voittamaan kauden aikana 83 ottelua. Tämä tuloksen ansiosta joukkueen manageri Paul Molito äänestettiin kolmanneksi American Leaguen vuoden manageri äänestyksessä.

Minnesotan vaikeudet piilevät tällä kaudella hyökkäyspelissä aivan kuten viime kaudellakin. Toisaalta, jos Miguel Sano sekä Byung-Ho Park pystyvät tekemään tarpeeksi taikoja kauden aikana niin kaikki on mahdollista.min

Twinsin rotaatio oli viime kaudella American Leaguen keskikastia ja uskon, että tässä tilastossa ei tulla menemään ainakaan huonompaan suuntaan sillä esimerkiksi Phil Hughes sekä Ervin Santana ovat mukana kauden alusta alkaen.

Loppujen lopuksi Twinsin hyökkäyspeli on liikaa yksittäisten pelaajien varassa. Myös pienet ongelmat puolustuspelissä tuottanevat vaikeuksia kauden aikana. Rotaatio on kelvollinen, mutta riittäkö se?

Myös Twins on yllätysvalmis joukkue. Tästä huolimatta joukkue jää meidän papereissamme tässä divisioonassa neljännelle sijalle. Pudotuspelipaikka olisi loistava suoritus tältä joukkueelta, mutta siihen rahkeet eivät ainakaan vielä taida riittää.

5. Detroit Tigers

Detroit Tigers oli yksi viime kauden suurimmista pettymyksistä odotuksiin nähden. Tigers nappasi kauden aikana vain 76 voittoa ja jäi oikeutetusti divisioonan viimeiselle sijalle. Detroit_Tigers_Logo

Tigers oli aktiivinen siirtomarkkinoilla kauden alla, kun joukkue hankki riveihinsä Jordan Zimmermannin, Justin Uptonin, Francisco Rodriguezin sekä Mark Lowen. Etenkin Jordan Zimmermannin hankinta toi rutkasti lisää laatua Tigersin rotaatioon.

Tigersin rotaatio herättää kysymysmerkkejä vaikka rotaatiosta löytyy Zimmermannin ja Verlanderin tasoisia kavereita. Kannattaa muistaa, että Zimmermannin viime kausi oli heikko ja samaa voi sanoa myös Anibal Sanchezista.

Daniel Norris on nuori lupaava kaveri, josta tulee olemaan tulevaisuudessa paljon iloa Tigersille. Tästä huolimatta Norris ei taida olla vielä valmis astumaan isoihin saappaisiin. Viimeisenä rotaatiosta löytyy Mike Pelfrey, jonka varaan ei kannata laskea kovinkaan paljon.

Tigersin kokoonpano on hieman kohentunut viime kauteen nähden, mutta tästä huolimatta en jaksa uskoa, että Tigers yltäisi pudotuspeleihin tällä kaudella. Tämä divisioona on edelleenkin todella tasainen ja näin ollen me jätämme Tigersin tässä viimeiselle sijalle.

Aiheeseen liittyvät uutiset