MLB -kausiennakko: American League East -divisioona

MLB -ennakoissa siirrytään seuraavaksi American Leagueen. American Leaguesta tutkaillaan East -divisioonaa. Divisioona -ennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -American League East -divisioona

American League East- divisioonassa tullaan näkemään kovaa tykitystä sillä divisioona on täynnä lyöntivoimaisia joukkueita. Tämän divisioonan voittokamppailu tullaan käymään Boston Red Soxin sekä Toronto Blue Jaysin välillä.

1. Boston Red Sox

Seuraa heitä: Chris Sale, Jackie Bradley Jr, Mookie Betts

Boston Red Sox nappasi viime kaudella 96 voittoa ja se riitti NL East- divisioonan voittoon sekä suoraan pudotuspelipaikkaan. Red Sox putosi kuitenkin heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella finaalissa pelanneelle Clevelandille.
Boston-Red-Sox-Logo

Red Soxin hyökkäyspeli oli vahvaa viime kaudella ja osasyy siihen oli kokenut, 40-vuotias David Ortiz. Ortiz kuitenkin lopetti uransa viime kauteen, joten nyt muiden pelaajien on täytettävä Ortizin jättämät punaiset sukat.

Red Soxin hyökkäyskalusto on Ortizin lähdöstä huolimatta varsin kova. Siitä pitävät huolen kokeneet konnat Dustin Pedroia ja Hanley Ramirez. Nuoret superlupaukset Mookie Betts, Jackie Bradley Jr, Xander Bogaerts ja Andrew Benintendi täydentävät hyökkäyskaluston.

Red Soxin kovin hankinta ennen viime kauden alkua oli syöttäjä David Price. Tänä vuonna rotaatioon hankittiin vielä Priceakin kovempi tekijä, Chris Sale. Sale lukeutuu MLB -sarjan parhaiden syöttäjien joukkoon ja mies tuleekin johtamaan Red Soxin rotaatiota.

Toisen paikan nappaa David Price, joka on kuitenkin loukkaantuneiden listalla jo ennen kauden alkua. Tämä on tietysti paha takaisku Red Soxille, mutta tässä vaiheessa voi jo todeta, että Sale hankittiin juuri oikeaan aikaan.

Salen ja Pricen takaa Red Soxin rotaatiosta löytyy vielä Rick Porcello, Steven Wright, Drew Pomeranz sekä Eduardo Rodriguez. Porcello sekä Wright ovat parhaimmillan kovan luokan tekijöitä, joten rotaatiosta löytyy hyviä syöttäjiä vaikka Price on sivussa. Rodriguez sekä Pomeranz ovat ainakin itselleni hieman kysymysmerkkejä kauden alussa, mutta täytyy muistaa että tätä kaksikkoa ei nähdä syöttökummulla kovinkaan usein ainakaan heti alkukaudesta.

Red Sox tulee taistelemaan tiukasti tämän divisionaan voitosta.

2. Toronto Blue Jays

Seuraa heitä: Kendrys Morales, Josh Donaldson, Aaron Sanchez

Toronto Blue Jays voitti viime kaudella 89 ottelua ja joukkue nappasi pudotuspelipaikan toisena vuotena peräkkäin.
blue jays

Blue Jays koki tauon aikana pahan menetyksen kun lyöntiguru Edwin Encarnacion treidattiin Cleveland Indiansiin. Encarnacio iski viime kaudella peräti 42 ”homerunia”, joten tämän miehen menetys tuntuisi erittäin pahalta mille tahansa joukkueelle.

Blue Jays nappasi Kendrys Moralesin sekä Steve Pearcen rosteriinsa Encarnacion korvaajiksi. Miehillä on isot saappaat täytettävänä joten saa nähdä miten kavereille käy.

Blue Jaysin hyökkäyskalusto on vahva vaikka Encarnacion on poissa. Joukkue tulee löytymään divisioonan kärkikahinoista tällä osa-alueella tulevallakin kaudella.

Toronton rotaatio vaikuttaa kauden alla erittäin vahvalta. Aaron Sanchez, J.A. Happ, Marco Estrada, Francisco Liriano ja Marcus Stroman muodostavat viisikon, joka kestää vertailun minkä tahansa joukkueen rotaatioon.

Blue Jays näyttää varsin vahvalta tälläkin kaudella ja joukkue tulee taistelemaan itsensä pudotuspeleihin. Blue Jays käy kovaa taistelua AL East -divisioonan voitosta Boston Red Soxin kanssa.

3. Baltimore Orioles

Seuraa heitä: Jonathan Schoop, Manny Machado

Orioles nappasi viime kaudella 89 voittoa ja saavutti pudotuspelipaikan. Jos tilastoja katselee niin Oriolesin pääsy pudotuspeleihin oli jopa suorastaan ihme.orioels

Baltimoren vahvuus on tuttuun tapaan kova hyökkäyspeli. Oriolesin teemaksi sopisi mainiosti ”hyökkäys on paras puolustus” lausahdus sillä siitä tässä joukkueessa on todella kyse.

Orioles kaatui viime kaudella heikkoon rotaatioon. Baltimoren syöttäjien ERA oli American Leaguen kolmanneksi heikoin. Orioles tulee painimaan saman ongelman kanssa tälläkin kaudella.

Oriolesin rotaatiosta löytyy tällä kaudella Kevin Gausman, Chris Tillman, Dylan Bundy, Wade Miley, Chris Lee sekä Ubaldino Jimenez. Gausman, Tillman sekä Bundy ovat kelvollisia pelimiehiä, mutta sen jälkeen taso laskee hurjasti. Miley sekä Jimenez ovat pahimillaan jopa surkeita syöttäjiä, joten Oriolesin leirissä on syytä toivoa, että ”kärkikolmikko” pysyy terveenä.

Oriolesin rotaatio on heikohko, mutta hyökkäyspeli on rautaa. Orioles kampesi itsensä pudotuspeleihin viime kaudella ja sama temppu on mahdollista toistaa tälläkin kaudella hurjan hyökkäyspelin ansiosta. Oriolesin peleissä tullaan näkemään paljon juoksua, joten tätä porukkaa kannataa seurata jo pelkästään siitä syystä.

4. New York Yankees

Seuraa heitä: Gary Sanchez, Aroldis Chapman

Yankees teki viime kesänä sekä tällä ”offseasonilla” lukuisia treidejä jotka nuorensivat joukkuetta kovalla kädellä. Yankees treidasi pois Andrew Millerin, Carlos Beltran, Ivan Novan sekä Brian McCannin. Näillä treideillä joukkueeseen saapui peräti 14 nuorta lupausta.yankees

Yankees on siis tavallaan uudelleenrakennus vaiheessa, mutta toisaalta he haluavat myös menestyä. Tämä yhdistelmä on usein varsin hankala toteuttaa, mutta Yankeesin leirissä pyritään tekemään tästä tällä kaudella mahdollista.

Yankeesin hykökkäyspeli vaikuttaisi olevan tälläkin kaudella kunnossa ainakin Spring training -tilastoja katsellessa. Nämä tilastot eivät toki kerro mitään, kun oikeat pelit alkavat, mutta en jaksa uskoa että Yankees kaatuu hyökkäyspeliin tälläkään kaudella.

Yankeesin rotaatio saattaa olla osa-alue johon joukkue tulee kompastumaan. Masahiro Tanaka on joukkueen ykkösmiesC.C Sabathia sekä Michael Pineda täyttävät seuraavat ruudut rotaatiossa. Muut paikat ovat vielä auki ja ne tullaan täyttämään todennäköisesti nuorilla pelimiehillä.

Tanaka oli viime kaudella hyvä, mutta miehen ympärillä leijuu loukkaantumisuhka. Veteraani Sabathia oli kelvollinen viime kaudella, mutta itse en usko tähän mieheen tällä kaudella. Myös Pineda on ajoittain erittäin epävarma mies syöttökummulla.

Yankeesin hyökkäys on jälleen kova, mutta rotaatio herättää suuria kysymysmerkkejä. Yankeesin kautta on erittäin hankala ennakoida sillä rosteri saattaa muuttua paljon kauden aikana. Jännä nähdä mihin suuntaan Yankeesin projekti etenee. Me rankkaamme Yankeesin kylmästi tämän divisioonan häntäpäähän yhdessä Tampa Bay Raysin kanssa.

5. Tampa Bay Rays

Seuraa heitä: Chris Archer, Evan Longoria

Tampa Bay Raysin leirissä eletään tällä hetkellä vaikeita aikoija. Raysin viime kausi oli todella heikko ja joukkue onnistui voittamaan vain 68 ottelua jääden kauas pudotuspelipaikasta.
rays

Raysin kauden alkua varjostavat tähtipelaajien siirtohuhut. Joukkueen tärkeimmistä pelaajista ainakin Chris Archer, Jake Odorizzi sekä Evan Longoria ovat pahimmassa tapauksessa myyntilistalla. Jos tämä kolmikko jostain syystä treidataan niin Rays tulee olemaan erittäin pahassa jamassa.

Raysin rotaatio on kelvollinen tälläkin kaudella vaikka kahden kärkinimen jälkeen taso laskee. Joukkueen ykköstähti syöttökummulla on Chris Archer. Jake Odorizzi on rotaation kakkosmies ja loput paikat jaettanee Alex Cobbin, Blake Snellin sekä Matt Andriesen kesken.

Raysin menestys riippuu pitkälti rotaatiosta sekä puolustuspelistä. Jos yllä mainittu kolmikko treidataan kauden aikana niin homma menee entistäkin hankalammaksi. Me jätämme Raysin tämän divisioonan viimeiseksi tälläkin kaudella.

Aiheeseen liittyvät uutiset