MLB -kausiennakko: American League West -divisioona

MLB -ennakkoiden viimeisessä osassa tarkastellaan American League West -divisioonaa. Divisioonaennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -American League West -divisioona

West -divisioonan voittokamppailu tulee olemaan todella tasainen. Suurimmat suosikit West -divisioonan voittajaksi ovat kuitenkin Houston sekä Texas. Tämän divisioonan mustaksi hevokseksi merkataan Seattle, joka on yllätysvalmis joukkue tälläkin kaudella.

1. Houston Astros

Seuraa heitä: Carlos Correa, Jose Altuve

Astros nappasi 86 voittoa kaudella 2015 ja eteni komeasti pudotuspeleihin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Hienosta kaudesta johtuen odotukset kaudelle 2016 olivat korkealla. Astros voitti kuitenkin viime kaudella vähemmän otteluita kuin kaudella 2015 ja pudotuspelipaikka jäi haaveeksi.
hou_1200x630

Astros lähtee tähänkin kauteen varsin nuorehkolla joukkueella. Kannattaa kuitenkin huomioida, että esimerkiksi Jose AltuveCarlos CorreaGeorge Springer ja Alex Bregman ovat jo nyt oikeastaan tähtipelaajia nuoresta iästään huolimatta. Tämä nelikko on Astrosille erittäin tärkeä.

Astrosin GM Jeff Luhnow vahvisti joukkueen ennestään vahvaa hyökkäyskalustoa ”offseasonilla”, kun Josh Reddick, Carlos Beltran sekä Brian McCann saapuivat Houstoniin. Tämä kolmikko vahvistaa Astrosia pelikentän lisäksi myös pukukopissa sillä näillä ”veteraaneilla” riittää kokemusta jota on hyvä jakaa nuorille pelaajille.

Houstonin suurin huolenaihe tällä kaudella on rotaatio. Astrosin viisikon muodostavat tällä kaudella mitä todennäköisemmin Dallas Keuchel, Collin McHugh, Mike Fiers, Lance McCullers jr sekä Charlie Morton.

Edellä mainitun viisikon yllä leijailee erittäin paljon kysymysmerkkejä. Keuchel, McCullers sekä Morton ovat kärsineet loukkaantumisista. Kun tähän lisätään vielä Fiersin ja McHughin erittäin heikot otteet viime kaudella niin Astrosin rotaatio vaikuttaa erittäin epävarmalta. En ihmettelisi jos Astros yrittäisi vahvistaa rotaatiotaan kauden aikana.

Divisioonan voittokamppailu tulee olemaan tiukka ja Astrosin kohdalla rotaatio ratkaisee kauden suunnan. Jos rotaatio hoitaa hommansa edes kelvollisesti niin Astrosin hyökkäyskalusto hoitaa joukkueen pudotuspeleihin.

2. Texas Rangers

Seuraa heitä: Cole Hamels, Yu Darvish

Rangers voitti viime kaudella 95 ottelua ja nappasi AL West -divisioonan voiton toisena vuotena peräkkäin. Texas oli viime kaudella erittäin kova niin sanotuissa ”yhden juoksun peleissä” sillä joukkueen saldo näissä peleissä oli hurja 36-11.texas

Rangersin rotaatiossa saattaa ilmetä ongelmia tällä kaudella. Cole Hamels sekä Yu Darvishin ovat loistavia syöttäjiä jos he pysyvät terveinä. Etenkin Darvishin yllä leijailee suuri loukkaantumisriski.

Hamelsin ja Darvishin jälkeen taso putoaa rajusti. Martin Perez on kelpo syöttäjä, mutta hänen täytyy palata tällä kaudella omalle tasolleen.

Andrew Cashner sekä A.J. Griffin ovat suuria kysymysmerkkejä ja en ihmettelisi vaikka miehet heitettäisiin ulos rotaatiosta heti kauden alussa.

Rangersin menestyksen suurin kulmakivi tulee olemaan tälläkin kaudella rotaatio. Hyökkäyspeli tulee varmasti riittämään tämän divisioonan kärkitaistoon, mutta pelkästään se ei riitä.

Rangers isketään toiseksi tasaisessa divisioonassa. Texasin rahkeet eivät taida riittää voittoon sillä Astrosin nippu näyttää pelottavan kovalta.

3. Seattle Mariners

Seuraa heitä: Robinson Cano, Nelson Cruz, Felix Hernandez

Mariners voitti viime kaudella 86 ottelua eli joukkue paransi otteitaan selvästi heikosta 2015 kaudesta. Marinersin leirissä odotellaan tälläkin kaudella pudotuspelipaikkaa, mutta se tulee olemaan kovan työn takana.Seattle_Mariners

Marinersin GM Jerry Dipoto jatkoi treidien suhteen siitä mihin viime kaudella jäi sillä Dipoto teki offseasonilla peräti 14 treidiä. Tälläistä rulianssia ei oltu nähty MLB-sarjassa 20 vuoteen.

Marinersilla sekä GM Dipotolla on pian edessään isohko ongelma sillä Marinersin tärkeimmät pelaajat Robinson Cano, Nelson Cruz, Kyle Seager ja Felix Hernandez alkavat olla varsin iäkkätä. Seager on tämän porukan nuorin ja hänkin täyttää pian 30 vuotta.

Tähtipelaajien ikääntyminen tuo luonnollisesti ongelmia loukkaantumisien suhteen, mutta myös sopimusasiat menevät vuosi vuodelta hankalammaksi.

Marinersin rotaatiota johtaa tuttuun tapaan sarjan yksi parhaista syöttäjistä, Felix ”King” Hernandez. King Felixin takaa löytyy Hisashi Iwakuma, James Paxton sekä Yovani Gallardo. Rotaation viides paikka on jo nyt auki sillä Drew Smyly on loukkaantuneiden listalla.

Marinersin rotaatio on kelvollinen, mutta se ei kestä kärkimiesten loukkaantumisia. Smyly on jo nyt sivussa, joten syöttöringissä tulee olemaan hankaluuksia tällä kaudella.

Marinersilla on tälläkin kaudella mahdollisuudet pudotuspeleihin jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen ja tähtipelaajat pysyvät terveenä. Kuten aiemmin mainittiin niin Marinersin ykkösmiehet alkavat olla iäkkäitä. Tämä tarkoittaa sitä, että Marinersin aika alkaa käymään vähiin pudotuspelipaikan suhteen.

4. Los Angeles Angels

Seuraa heitä: Mike Trout, Matt Shoemaker

Angels oli kolme vuotta sitten yksi MLB-sarjan parhaista joukkueista. Angelsin hyökkäys oli yksi sarjan parhaita ja tulos oli sen mukainen.

Nykypäivän Angels on kaukana parhaista vuosistaan ja pudotuspeleihin pääsy vaikuttaa aika kaukaiselta haaveelta tälläkin kaudella.
150px-Los_Angeles_Angels_of_Anaheim.svg

Angelsin kapean hyökkäyskaluston yksinäisen supertähden Mike Troutin hartioilla makaa tälläkin kaudella Angelsin painoinen lasti.

Mike Trout on yksi MLB-historian parhaista pelaajista ja sen todistavat myös tilastot. Ei siis ihme, että mieheltä odotetaan ihmetekoja Angelsissa.

Angelsin rotaatio on kilpailukykyinen jos ykkösmiehet Garret Richards sekä Matt ”kengäntekijä” Shoemaker pysyvät terveinä KOKO kauden. Näiden miesten on myös pelattava omalla tasollaan koko kauden ajan jos Angels haluaa menestyä.

Angels on tälläkin kaudella riippuvainen muutamasta yksittäisestä tärkeästä pelaajasta ja se ei ole koskaan ideaali tilanne. Jos tärkeitä pelaajia loukkaantuu (mikä on hyvin todennäköisesti) niin Angels tulee olemaan vaikeuksissa.

En usko Angelsiin tälläkään kaudella ja divisioonan neljäs sija vaikuttaa realistiselta. Pudotuspelipaikka jää siis tälläkin kaudella kaukaiseksi haaveeksi.

5. Oakland Athletics

Seuraa heitä: Jonny Gray, Khris Davis

Oakland Athletics on hävinnyt kahdella edellisellä kaudella yhteensä 187 ottelua. Tämä karmiva fakta kertoo karun totuuden Oaklandin tämänhetkisestä tilanteesta.Oakland_Athletics_cap_logo

Oakland teki offseasonin aikana suhteellisen paljon treidejä, mutta loppujen lopuksi varsinaisia vahvistuksia ei juurikaan tullut. Miksi siis tehdä treidejä jotka eivät vahvista joukkuetta?

Oaklandin rotaation tärkein ja suurin nimi on tälläkin kaudella Sonny Gray. Gray oli loistava kaudella 2015, mutta viime kausi oli lähes katastrofaalinen. Grayn on nostettava tasoaan mikäli Oakland haluaa voittaa otteluita.

Oakland on tämän divisioonan heikoin joukkue, siitä ei pääse mihinkään. Jos alkukausi menee niin heikosti kuin oletetaan niin Oaklandissa saatetaan nähdä tyhjennysmyynti, joka tarkoittaisi mm. Grayn treidaamista.

Oakland jää tässä divisioonassa viimeiseksi ja 90 tappion välttäminen tekee tälläkin kaudella tiukkaa niin surulliselta kuin se kuulostaakin.

Aiheeseen liittyvät uutiset