MLB -kausiennakko: American League West -divisioona

MLB-Vihjeet | Vvihjeet.com

MLB -ennakkoiden viimeisessä osassa tarkastellaan American League West -divisioonaa. Divisioonaennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -American League West -divisioona

West -divisioonan voittokamppailu tulee olemaan monien muiden divisioonien ohella todella tasainen. Suurimmat suosikit West -divisioonan voittajaksi ovat Houston sekä Texas. Tämän divisioonan mustaksi hevokseksi merkataan Seattle, joka on yllätysvalmis joukkue tälläkin kaudella.

1. Houston Astros

Houston nappasi viime kaudella 86 voittoa ja se teki varmasti hyvää niin monien huonojen vuosien jälkeen. Houston lähtee tavoittelemaan tälläkin kaudella pudotuspelipaikkaa ja se on tällä joukkueella hyvinkin mahdollista. hou_1200x630

Astrosin hyökkäys iski viime kaudella viidenneksi eniten juoksuja American Leaguessa ja uskon vahvasti, että voimme odottaa samanlaisia suorituksia myös tällä kaudella.

Houstonin rotaatio on tasaisen hyvä muutamia kysymysmerkkejä lukuunottamatta. Dallas Keuchel voidaan laskea kevyesti American Leaguen top 6 syöttäjiin mikäli mies jatkaa samalla tasolla, kuin viime kaudella. Keuchelin takana Collin McHugh sekä Mike Fiers hoitavat ruutunsa varmasti todella mallikkaasti. Kun listalla on vielä loukkaantumisen jälkeen paluuta tekevä Lance McCullers niin Houston ei tule kaatumaan syöttäjiin – se on varma.

Divisioonan voittokamppailu tulee olemaan hurja, mutta me iskemme rohkeasti Astrosin ykköspaikalle. Astros on voittanut divisioonansa viimeksi vuonna 2001, joten nyt taitaa olla aika palata voittojen tielle.

2. Seattle Mariners

Mariners oli viime kauden suurimpia pettymyksiä Tigersin ohella. Mariners keräsi kauden aikana vain 76 voittoa ja pudotuspelit jäivät kaukaiseksi haaveeksi. Tästä syystä joukkueen GM Jack Zduriencik sekä manageri Lloyd McClendon saivat lähtöpassit. Mariners on pelannut pudotuspeleissä viimeksi vuonna 2001 ja se on koko MLB -sarjan pisin putki ilman pudotuspelejä. Seattle_Mariners

Uusi GM Jerry Dipoto laittoi tuulemaan heti seuraan saavuttuaan. Dipoto teki kauden alla peräti 11 ”treidiä” ja tämän lisäksi mies kaappasi neljä vapaata pelaajaa siirtomarkkinoilta. Marinersin hankinnat vahvistavat joukkuetta lähes jokaisella osa-alueella, joten odotukset ovat jälleen korkealla tälläkin kaudella.

Marinersin rotaatiota johdattaa sarjan yksi parhaista syöttäjistä, Felix ”King” Hernandez. King Felixin takana Hisashi Iwakuma on luotettava kaveri ja syöttöringin täydentävät nuoret lupaukset Taijuan Walker sekä James Paxton.

Marinersilla on tällä kaudella kaikki eväät pudotuspelipaikan saavuttamiseen, mutta se paikka täytyy ansaita pelaamalla. Odotukset ovat olleet ennenkin korkealla ja jotkut pelaajat alkavat ikääntyä uhkaavasti, joten aika alkaa loppua pudotuspelipakan suhteen.

Me uskomme tällä kaudella Marinersiin sekä pudotuspelipaikkaan ja iskemme Marinersin tämän divisioonan toiselle paikalle. Tässä on teille tämän kauden yllättäjä.

3. Texas Rangers

Rangers pelasi hienon kauden ja nappasi kauden aikana 88 voittoa sekä West -divisioonan voiton. Pystyykö joukkue toistamaan tempun kovassa seurassa? texas

Rangers iski viime kaudella kolmanneksi eniten juoksuja koko MLB -sarjassa, joten hyökkäyspeli oli kovassa iskussa. Rangersilta on lupa odottaa samankaltaista tulitusta myös tällä kaudella.

Rangers vaihtoi kauden alla syöttäjien valmentajaa, kun Mike Maddux sai väistyä tältä tontilta seitsemän kauden jälkeen. Madduxin tilalle saapui Doug Brocail, joka vaikutti aiemmin Houston Astrosissa.

Rangersin rotaatio saattaa olla tällä kaudella joukkueen heikko kohta. Cole Hamels on kova tekijä, mutta hänen takanaan leijailee hurjan paljon kysymysmerkkejä ja näin ollen Rangersin leirissä odotellaan taatusti kuumeisesti Yu Darvishin paluuta.

Rangersin menestyksen suurin kulmakivi tulee olemaan rotaatio. Jos Darvish saadaan pian takaisin ja muut miehet Hamelsin takana alkavat nostaa tasoaan niin kaikki on mahdollista pudotuspelipaikkaa ajatellen.

4. Los Angeles Angels

Angels jäi viime kaudella niukasti ulos pudotuspeleistä voitettuuan kauden aikana 85 ottelua. Angels lähtee tähän kaudeen uuden General Managerin voimin, kun Billy Eppler otti ohjat käsiinsä ennen uuden kauden alkua. 150px-Los_Angeles_Angels_of_Anaheim.svg

Hyökkäyspäässä MLB -sarjan kovimpiin nimiin kuuluvan Mike Troutin varaan on laskettu hurjan paljon. Pystyykö Trout vastaamaan hurjan suuriin odotuksiin tälläkin kaudella?

Angelsin rotaatio vaikuttaa hieman sekavalta enkä oikein osaa sanoa mihin suuntaan tällä ringillä ollaan menossa. Garret Richards johtaa oikeutetusti ”Enkeleiden” rotaatiota sillä mies teki vahvan paluun viime kaudella loukkaantumisensa jälkeen.

Hector Santiago valittiin viime kaudella jopa All-Star miehistöön, mutta kauden toinen puolisko ei sujunut kovin vahvasti. Matt ”kengäntekijä” Shoemaker näyttää kadottaneen tatsinsa enkä uskalla laskea kovin suuria odotuksia hänen harteilleen. Myös kokeneen Jered Weawerin esitykset alkavat olla jo aika epävarmoja, kun ikä alkaa painaa.

Loppujen lopuksi Angelsin porukka on oikeastaan täysin muutamien pelaajien varassa, tai ainakin sellainen kuva minulla on kauden alla. Mitäpä jos esimerkiksi Trout loukkaantuu?

En usko Angelsiin tällä kaudella ja divisioonan neljäs sija vaikuttaa realistiselta. Pudotuspelipaikka jäänee niin ikään haaveksi.

5. Oakland Athletics

Oakland hävisi viime kaudella peräti 94 ottelua. Oakland oli hävinnyt yhtä monta ottelua viimeksi vuonna 1997. Athletics lähtee tähän kauteen vahvasti haastajan asemasta, mutta uskon, että joukkue pystyy petraamaan otteitaan viime kauteen verratessa. Oakland_Athletics_cap_logo

Oaklandin rotaation tärkein ja suurin nimi on ehdottomasti Sonny Gray. Gray on kova syöttäjä, mutta hän on paljon vartijana tällä kaudella ja mies tulee olemaan varmasti todella kovilla. Grayn takana taso laskee jonkin verran, joten siinä mielessä asetelmat ovat haastavat. Rotaation muut pelaajat voivat olla tulevaisuudessa koviakin nimiä, mutta tämä kausi tulee heille liian aikaisin.

Oakland on tämän divisioonan heikoin joukkue, mutta toivon ja uskon, että joukkue pystyy parantamaan otteitaan viime kaudesta. Pudotuspeleistä ei kannata vielä puhua, mutta ehkäpä oikea tavoite tälle kaudelle on 90 tappion välttäminen.

Aiheeseen liittyvät uutiset