MLB -kausiennakko: National League Central -divisioona

MLB -ennakot aloitetaan National League Central -divisioonasta. Ennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -National League Central -divisioona

Tämän divisioonan voittokamppailusta saattaa tulla pahimmassa tapauksessa yhden joukkueen show sillä viime kauden mestari Chicgo Cubs on tälläkin kaudella yksi sarjan kovimmista joukkueista.

Cardinals sekä Pirates ovat Cubsin suurimmat haastajat Central-divisioonassa, mutta kummankaan joukkueen materiaali ei vedä vertoja Cubsille. Divisioonan viimeiset sijat tullaan jakamaan Cincinnati Redsin sekä Milwaukee Brewersin kesken.

1. Chicago Cubs

Viime kauden mestari Chicago Cubs on tulevalla kaudella jälleen yksi sarjan suurimmista mestarisuosikeista. Cubs nappasi viime kaudella peräti 103 voittoa”runkosarjassa”. Ennen viime kauden alkua monet epäilivät Cubsin nuoren rosterin paineensietokykyjä, mutta nämä epäilykset heitettiin kerralla roskikseen, kun Cubs nousi finaalisarjassa 1-3 tappioasemasta mestariksi.
chc_1200x630

Cubsin kokoonpano on paperilla erittäin vahva ja tasapainoinen ja mikä parasta, lähes jokaiselle pelipaikalle on useita loistavia pelaajia tarjolla.

Cubs menetti tauon aikana Dexter Fowlerin, joka siirtyi samassa divisioonassa pelaavaan St Louis Cardinalsiin. Tämä on kenties suurin menetys Cubsille ja tätä miestä saattaa olla pahimmassa tapauksessa hankala korvata.

Cubs hoitanee tämän divisioonan voiton itselleen, mutta pystyykö joukkue toistamaan mestaruutensa? Mestaruuden uusiminen ei ole ollut helppoa sillä edellisen kerran tässä tempussa on onnistuttu Yankeesin toimesta miltein 20 vuotta sitten.

2. St Louis Cardinals

St Louis Cardinals nappasi viime kaudella 86 voittoa ja divisioonan toisen sijan. Tämä suoritus ei kuitenkaan aivan riittänyt ja joukkue jäi ulos pudotuspeleistä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010.St__Louis_Cardinals

Cardinals ei tehnyt kovinkaan paljon mainittavia muutoksia rosteriinsa tauon aikana, mutta Jaime Garcian treidaus Atlanta Bravesiin hieman ihmetyttää sillä miehellä olisi ollut käyttöä tämän kauden rotaatiossa -ainakin allekirjoittaneen mielestä.

Cardinals nappasi siirtomarkkinoilta itselleen kovan kalan, kun jo ylempänä mainittu Dexter Fowler saapui seuraan. Fowler tuo ison buustin Cardinalsin puolustuspeliin.

Cardinals kärsi viime kaudella useista loukkaantumisista etenkin picher -osastolla ja se on yksi suurimmista syistä miksi pudotuspelipaikka jäi saavuttamatta. Cardinalsin rotaatio herättää pieniä kysymysmerkkejä tämänkin kauden alla.

Cardinalsin tämän kauden rotaation muodostavat todennäköisesti Carlos Martinez, Adam Wainwright, Lance LynnMike Leake sekä Michael Wacha. Edellä mainituista herroista vain Martineziin voi luottaa täydellisesti. Wainwrightin edellinen kausi oli yksi uran heikoimmista ja Lynn on juuri parantunut pahasta loukkaantumisesta. Leake ja Wacha ovat perustason syöttäjiä, mutta eivät missään nimessä sateentekijöitä.

Cardinals taistelee tälläkin kaudella divisioonansa kärkipaikoista, mutta pudotuspelipaikka tulee olemaan jälleen tiukalla etenkin jos joukkue kärsii useista loukkaantumisista. Fowler oli loistava hankinta, mutta rotaation lujuus on pienoinen kysymysmerkki.

3. Pittsburgh Pirates

Neljän edellisen vuoden menestyneimpiin joukkueisiin lukeutuva Pittsburgh Pirates oli yksi viime kauden pahimmista pettymyksistä. Joukkue nappasi kauden aikana ”vain” 78 voittoa ja jäi siinä samalla ulos pudotuspeleistä. Tälläistä mahalaskua ei oltu nähty Pittsburghissa vähään aikaan.
pittsburgh_pirates

Piratesin ongelmat tuntuvat kulminoituvan yhteen mieheen, Andrew McCutcheniin. Yksi mies ei kaada joukkuetta, mutta tässä tapauksessa se on hyvinkin lähellä. McCutchen on lukeutunut Piratesin sekä koko MLB-sarjan kirkkaimpiin tähtiin ennen viime kautta. Tästä kertoo mm. National Leaguen MVP -palkinto vuodelta 2013.

McCutchenin viime kausi oli surkea. Itseasiassa mies pelasi uransa heikoimman kauden. McCutchenilla on edessään kenties uransa tärkein kausi sillä miehen sopimus on katkolla. Jos McCutchen pelaa heikosti tälläkin kaudella, on Piratesin pakko harkita yhden seurahistoriansa valovoimaisimman pelaajan myymistä.

Piratesin rotaatio on luvalla sanoen heikko viime kauteen verrattuna. Joukkuuen ykköstykki Gerrit Cole on kova luu, mutta sen jälkeen onkin hiljaisempaa. Colen jälkeen rotaatiossa luotetaan Ivan Novaan sekä nuoriin Tyler Glasnowiin Jameson Tailloniin. Nuorilla miehillä ei ole paljoakaan kokemusta MLB-peleistä, mutta heillä tulee olemaan suuri vastuu Piratesin rotaatiossa tästä huolimatta.

Piratesin yllä leijailee paljon kysymysmerkkejä tällä hetkellä. Jos kaikki menee nappiin ja Piratesin nuoret huippulupaukset astuvat esiin niin kaikki on mahdollista. Me jätämme Piratesin joka tapauksessa divisioonan kolmannelle sijalle sillä rotaatio on liikaa Colen sekä nuorten miesten vastuulla.

4. Milwaukee Brewers

Nuori ja lupaava Milwaukee Brewers pelasi pudotuspeleissä viimeksi vuonna 2011 eli tätä herkkua ei olla Brewersin leirissä nähty vähään aikaan. Brewers jatkaa kuitenkin uudelleenrakennusprojektiaan eteenpäin ja voi olla että joukkue nähdään lähitulevaisuudessa jopa pudotuspeleissä.
mil_1200x630

Brewersin rosterista löytyy useita erittäin lupaavia pelimiehiä ja esimerkiksi Lewis Brinso, Josh Hader, Brandon Woodruff, Jorge Lopez ja Ryan Cordell ovat kaikki läpimmurron kynnyksellä. Osa heistä tulee murtautumaan Brewersin ”vakiokokoonpanoon” jo tällä kaudella.

Milwaukeen rotaatiosta ei löydy tähtipelaajia, mutta syöttörinki vaikuttaa ainakin tällä hetkellä huomattavasti tasaisemmalta kuin esimerkiksi Cincinnati Redsillä ja se tulee helpottamaan joukkueen taivalta tällä kaudella.

Milwaukee ei pysty haastamaan tällä kaudella divisioonan kärkeä, mutta Redsin päihittäminen on enemmän kuin mahdollista. Brewers kannattaa ottaa seurantaan sillä tästä joukkueesta kuullaan vielä tulevaisuudessa!

5. Cincinnati Reds

Cincinnati Redsin uudelleenrakennus jatkuu. Kirjoitimme viime kauden ennakkossamme, että Reds häviää 2016 kaudella vähemmän otteluita kuin karmealla 2015 kaudella jolloin tappioita tuli peräti 98. Redsin kausi oli odotetun vaikea, mutta tappioita tuli lopulta 94.Reds

Redsin kokoonpano on muuttunut tälläkin kaudella jonkin verran ja miehiä on liikkunut paljon molempiin suuntiin. Kaksi tärkeää miestä on kuitenkin vielä tallella kun kova lyöjä  ja seuraikoni Joe Votto sekä joukkueen ykkös-syöttäjä Antohny DeSclafani ovat edelleen Cincinnatissa.

Nuorehko Reds taistelee tällä kaudella divisioonan neljännestä sijasta Brewersin kanssa. Reds voi parhaimmillaan päihittää Brewersin, mutta sen suurempaan suoritukseen rahkeet eivät riitä sillä muut divisioonan joukkueet ovat yksinkertaisesti liian vahvoja.

Aiheeseen liittyvät uutiset