MLB -kausiennakko: National League Central -divisioona

MLB-Vihjeet | Vvihjeet.com

MLB -ennakoissa pureudutaan seuraavaksi National League Central -divisioonaan. Divisioonaennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -National League Central -divisioona

Tämän divisioonan voittokamppailu tulee olemaan todella tasainen sillä voittajaehdokkaita on useita. Cubs on rankattu suureksi ennakkosuosiksi ainakin paperilla, mutta myös Cardinalsilla sekä Piratesilla on hyvä mahdollisuus divisioonan voittoon.

1. St Louis Cardinals

Cardinals voitti Central -divisioonan viime vuonna ja eteni pudotuspeleihin viidentenä peräkkäisenä kautena. Samojen temppujen toistaminen tällä kaudella on täysin mahdollista vaikka Cubs onkin rankattu monien papereissa tämän divisioonan voittajaksi. St__Louis_Cardinals

Cardinals menetti preseasonilla kaksi tärkeää pelaajaa, kun Jason Heyward sekä John Lackey siirtyivät Cubsiin. Menetykset kirpaisevat ikävästi etenkin, kun Cubs on yksi Cardinalsin päävastustajista.

Cardinalsin vahvuus on tälläkin kaudella vahva rotaatio vaikka Lackey sekä Lynn ovat poissa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Cardinals saa Adam Wainwrightin takaisin rotaatioonsa, joten tilanne on hyvä menetyksistä huolimatta.

Cardinalsin  pieni heikkous piilee hyökkäyspäässä sillä materiaali on suhteellisen kapea tällä osastolla, joten pitkiin loukkaantumisiin ei ole varaa. Cardinalsin tasaisuus vakuuttaa allekirjoittaneen ja tästä syystä joukkue rankataan, ehkäpä jopa hieman yllättäen tämän divisioonan voittajaksi.

2. Chicago Cubs

Cubs on kirjoitettu punaisella kynällä monien papereihin kenties suurimmaksi mestarisuosikiksi. Cubsin materiaali on varsin kova ainakin paperilla, mutta tästä huolimatta me iskemme joukkueen tässä divisioonassa ”vasta” toiseksi. chc_1200x630

Cubs nappasi viime kaudella upeasti peräti 97 voittoa nuorella joukkueella. Cubs oli aktiivinen siirtomarkkinoillaja haaviin tarttui kovia pelimiehiä. Kun edellä mainitut asiat lyödään yhteen nippuun niin ”Cubs-hypelle” on syynsä.

Cubsin rotaatio oli maagisessa iskussa viime kaudella Jake Arrietan johdolla ja tämä oli yksi suurimmista syistä Cubsin vahvoihin esityksiin. Rotaatio on myöskin tällä kaudella yksi Cubsin vahvuuksista, mutta mielestäni syöttöviisikko ei siltikään kestä kovin montaa loukkaantumista. Lisäksi kannattaa muistaa, että esimerkiksi Arrietan edellinen kausi oli todella hyvä ja saman tuloksen tekeminen tällä kaudella ei ole taatusti helppoa.

Cubs iski viime kaudella kuudenneksi eniten juoksuja National Leaguessa, mutta tähän saattaa tulla parannusta tällä kaudella. Preseasonin hankinnat vahvistavat joukkueen hyökkäyspeliä mukavasti ja näin ollen uskon, että Cubs petraa tällä osa-alueella.

Cubs on kova, mutta jokin tässä silti mättää allekirjoittaneen mielestä. Onko Cubs liian hyvä ollakseen totta vai lunastaako joukkue kovat odotukset? Cubs tulee olemaan vaarallinen joukkue, mutta luotan Cardinalsin rutiiniin niin kovin, että jätän Cubsin divisioonan toiselle sijalle.

3. Pittsburgh Pirates

Jos kahden ensimmäisen joukkueen ”järjestäminen” oli haastavaa niin täytyy muistaa, että kovassa Central -divisioonassa on vielä Pittsburgh Pirates, joka on laadukas joukkue Cubsin ja Cardinalsin tapaan. pittsburgh_pirates

Pirates on napannut pudotuspelipaikan kolmena edellisenä kautena ja tämän hetken rosteria katsellessa olisi, jopa hieman yllättävää jos joukkue missaisi pudotuspelit tällä kaudella.

Piratesin rotaatio vaikuttaa tälläkin kaudella varsin hyvältä. Gerrit Cole johtaa joukkoa ja Fransisco Liriano on kelvollinen ”kakkosmies”. Jon Niesen, Ryan Vogelsongin sekä Jeff Locken yllä leijailee syystäkin kysymysmerkkejä, mutta uskon todella, että nämä kaverit pystyvät hoitamaan omat hommansa kunniakkaasti.

Pirates koki preseasonilla muutamia kolauksia hyökkäyspäässä, kun Neil Walker ja Pedro Alvarez jättivät joukkueen. Tämän kaksikon puuttuminen saattaa näkyä yllättävänkin paljon Piratesin pelissä, joten saattaa olla, että Pirates ei saa taululle yhtä kovia lukemia hyökkäyspäässä, kuin viime kaudella.

Vaikka Pirates jätetään tässä divisioonaennakossa kolmannelle sijalle niin tämä joukkue saattaa yllättää mikäli edellä mainittu hieman epävarma kolmen pelaajan syöttäjäporukka pelaa edes kelvollisella tasolla kauden läpi. Pirates on tämän divisioonan todellinen musta lammas.

4. Cincinnati Reds

Cincinnati Reds on kovassa uudelleenrakennusvaiheessa ja joukkue hävisi viime kaudella peräti 98 ottelua. Mitään suurta parannusta ei tällä kaudella varmasti tulla näkemään, mutta uskon, että joukkue häviää vähemmän otteluita, kuin viime kaudella. 98 tappion välttäminen ei pitäisi olla sinäänsä hurja haaste, mutta parempi pitää ajatukset realistisina. Reds

Redsin kokoonpano on muuttunut paljon, kun vanhoja konkareita on pudonnut pois kyydistä. Konkarit on paikattu nuorilla miehillä, joten Reds panostaa tulevaisuuteen, kuten sen kuuluukin tässä vaiheessa tehdä.

Reds menetti rotaatiostaan kaksi kovaa syöttäjää, kun Johnny Cueto sekä Mike Leake jättivät joukkueen. Menetykset ovat tuntuvia ja nyt Anthony DeSclafani on Redsin ykkösmies syöttökummulla. Rotaation muut miehet eivät vakuuta, joten DeSclafani on tällä kaudella hurjan isoissa saappaissa.

Nuori Reds taistelee tällä kaudella divisioonan neljännestä sijasta Brewersin kanssa. Reds voi parhaimmillaan päihittää Brewersin, mutta sen suurempaan suoritukseen rahkeet eivät riitä sillä muut divisioonan joukkueet ovat yksinkertaisesti liian vahvoja.

5. Milwaukee Brewers

Viimeisimpänä muttei, ehkä kuitenkaan vähäisimpänä meiltä löytyy Milwaukee Brewers. Brewersin viime kausi oli hankala eikä tästä kaudesta ole odotettavissa mitään sen suurempaa ilotulitusta. mil_1200x630

Brewers on melkoisessa myllerryksessä tällä hetkellä ja toimiston ovi on käynyt sen verran tiuhaan tahtiin, että heikompia saattaisi jo hirvittää. Francisco Rodriguez, Adam Lind, Jean Segura, and Khris Davis, Carlos Gomez, Mike Fiers, Aramis Ramirez, Jonathan Broxton ja Gerardo Parra. Siinä muutamia nimiä, jotka ovat jättäneet Brewersin viime aikoina.

Brewersin rotaatio herättää ainakin meikäläiselle isoja kysymysmerkkejä sillä Matt Garzan sekä Wily Peraltan tekeminen ei vaakuta. Jimmy Nelson sekä Taylor Jungmann ovat puolestaan kelvollisia syöttäjiä ja näistä miehistä tulee olemaan vielä paljon iloa Brewersille, mutta kaksikko ei voi pelata koko ajan.

Brewersin tulevaisuuden näkymät ovat tällä hetkellä hyvät, mutta menestystä ei kannatta odottaa vielä hetkeen. Brewersiä ei nähdä tällä kaudella pudotuspeleissä, mutta divisioonassa se pystyy haastamaan Cincinnatin toden teolla. Juuri Redsin nujertaminen voisikin olla Brewersille hyvä tavoite tälle kaudelle.

Aiheeseen liittyvät uutiset