MLB -kausiennakko: National League East -divisioona

MLB -ennakoissa tarkastellaan seuraavaksi National League East -divisioonaa. Divisioonaennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -National League East -divisioona

Tämän divisioonan voittokamppailu käydään tälläkin kaudella Washington Nationalsin sekä New York Metsin välillä, joten Marlins, Phillies sekä Braves taistelevat keskenään sijoista 3-5.

1. New York Mets

Seuraa heitä: Noah Syndergaard, Yoenis Cespedes

NY Mets nappasi viime kaudella east -divisioonan kakkospaikan. Metsin kausi päättyi kuitenkin villikortti -otteluun, joten pudotuspelit jäivät pelaamatta.
mets

Metsin ”offseason” oli erittäin hiljainen sillä joukkue ei tehnyt käytännössä ainuttakaan lisäystä ykkösmiehistöönsä.

Metsin selkeä vahvuus on tälläkin kaudella joukkueen rotaatio, joka kuuluu koko sarjan ehdottomaan eliittiin.

Jacob deGrom, Noah SyndergaadMatt Harvey, Steven Matz, Zack Wheeler sekä Robert Gsellman ovat loistavia syöttäjiä varsi nuoresta iästään huolimatta. deGrom on viisikosta vanhin, mutta hänkin on vain 28 vuotias.

Edellä mainitulla kuusikolla on kuitenkin yksi paha ongelma. Matz, Wheeler, Harvey sekä deGrom ovat kärsineet pahoista loukkaantumisista ja Syndergaard onkin ainoa mies joka on välttänyt operaation, jos nuorta Gsellmannia ei oteta mukaan laskuihin.

Syöttäjät ovat Metsin menestyksen kulmakiviä sillä hyökkäys ja puolustuspelin taso ei vedä vertoja sarjan parhaimmistolle. Jos Metsin syöttäjien loukkaantumiskierre jatkuu niin kaudesta tulee vaikea.

Jos syöttäjät kuitenkin pysyvät terveinä ja joukkueen ulkopeli toimii niin Mets nähdään hyvin todennäköisesti pudotuspeleissä tällä kaudella.

2. Washington Nationals

Seuraa heitä: Bryce Harper, Daniel Murphy

Nationals nappasi 95 voittoa sekä divisioonansa voiton viime kaudella. Tämä oli hurja parannus surkeaan 2015 -kauteen.

Nationals on nostettu useissa papereissa tämän divisioonan voittajaksi, mutta me nostamme NY Metsin Nationalsin edelle. Nationalsin rotaatio on laadukas, mutta parin miehen loukkaantuminen tekee karmean aukon syöttörinkiin.

Nationalsin rotaation ykkösmiehet ovat Max Scherzer sekä Stephen Strasburg. Loput ruudut täyttävät Gio Gonzalez, Tanner Roark sekä Joe Ross. Schrzer ja Strasburg lukeutuvat sarjan eliittiin, mutta Scherzer on loukkaantunut jo ennen kauden alkua. Strasburg on tällä hetkellä kunnossa, mutta miehen loukkaantumishistoriaa selatessa tulee väkisinkin mieleen että mies ei välty loukkaantumiselta tälläkään kaudella.

Jos molemmat ”ässät” ovat sivussa yhtä aikaa niin Nationals on pulassa. Ross, Roark sekä Gonzalez ovat kelvollisia syöttäjiä, mutta siitä huolimatta kolmikko ei mielestäni kestä vertailua esimerkiksi Metsin rotaatioon.

washington-nationals-logo

24 vuotias Bryce Harper pelasi viime kaudella hieman alle oman tasonsa ja siitähän riitti juttua riittämiin. Tämä johtuu toki osittain siitä, että mies on supertähti nuoresta iästään huolimatta.

Harper on yksi joukkueensa joukkueensa tärkeimmistä pelaajista ja häneltä odotetaan tasonnostoa tälle kaudelle. Uskon vahvasti, että tämä myöskin toteutuu.

Nationalsin leiriin on ladattu kovat odotukset ja niiden täyttäminen vaatii onnistumista monella osa-alueella. Me pudotamme Nationalsin tässä ennakossa tämän divisioonan toiselle sijalle.

3. Miami Marlins

Seuraa heitä: Giancarlo Stanton, Marcell Ozuna

Marlins nappasi mestaruuden vuonna 2003. Tämän upean saavutuksen jälkeen Miamissa on ollut hiljaisempaa sillä Marlinsia ei ole nähty mestaruuden jälkeen pudotuspeleissä. Kyseinen putki on karmaisevan pitkä ja mikä pahinta, putki jatkunee tälläkin kaudella.mia_1200x630

Myös Miamissa koettiin tragedia, kun sarjan parhaimpiin syöttäjiin lukeutunut, vasta 24 vuotias Jose Hernandez menehtyi veneonnettumuudessa.

Hernandezin menetys oli karmaiseva asia koko MLB-sarjalle, mutta vielä pahemmalta se tuntui Marlinsin leirissä. Marlins ei pysty korvaamaan tätä miestä koskaan – se on varmaa.

Marlinsin rotaatio herättää epäilyksiä sillä tällä hetkellä Wei-Yin Chen on joukkueen ykkösmies syöttökummulla. Kun rootation muut paikat täyttävät Edinson Volquez, Adam Conley, Dan Straily sekä Tom Koehler niin vaikeuksia on luvassa.

Marlinsin vahvuus piilee ulkokentällä. Marcell Ozuna, Christian Yelich ja Giancarlo Stanton johtavat vahvaa ulkokenttää tälläkin kaudella. Edellä mainituilta herroilta vaaditaan hyviä suorituksia koko kauden ajan mikäli Marlins haluaa pärjätä tässä divisioonassa, koska syöttäjien varaan ei voi laskea paljoakaan odotuksia. Marlins taistelee kolmospaikasta yhdessä Bravesin kanssa!

4. Atlanta Braves

Seuraa heitä: Dansby Swanson, Julio Teheran, Freddie Freeman

Braves jatkaa uudelleenrakennus projektiaan myös kentän ulkopuolella, kun uusi ja upea SunTrust Park -stadion valmistui juuri sopivasti ennen kauden alkua. Stadionille mahtuu 42000 ihmistä  ja kenttä tulee olemaan huomattavasti pidempi kuin vanha Turner Field.
lgo_mlb_braves

Bravesin tämän kauden joukkue koostuu nuorista sekä ”vanhoista” pelaajista. Tämä yhdistelmä vaikuttaa ainakin tässä vaiheessa ihan toimivalta systeemiltä.

Braves hankki tauon aikana riveihinsä useita, erittäin kokeneita kavereita. Suurin buustaus tuli kuitenkin rotaatioon kun Bartolo Colon, Jaime Garcia sekä R.A Dickey saapuivat vahvistamaan Bravesia vapaan siirron päätteeksi. Edellä mainitun kolmikon ikä on yhteensä 115 vuotta eli ainakaan kokemuksesta homma ei luultavasti jää kiinni.

Bravesin rotaatio täydentyy edellä mainittujen herrojen lisäksi vielä Julio Teheranilla sekä Mike Foltynewiczilla, joten Atlantan rotaatio vaikuttaa huomattavasti kilpailukykyisemmältä viime kauteen verrattuna.

Braves ei tule kaatumaan todennäköisesti tällä kaudella syöttäjiinsä. Jos Bravesin lyöntigurut onnistuvat Freddie Freemanin johdolla niin kaikki on kuitenkin mahdollista. Braves taistelee tällä kaudella divisioonassa jopa sijoista 3-4.

5. Philadelphia Phillies

Seuraa heitä: Maikel Franco, Tommy Joseph

Philadelphia Philliesin viime kausi oli tuttua tavaraa eli kausi oli jälleen kerran varsin hankala. Phillies onnistui nappamaan kauden aikana vain 71 voittoa, mutta toisaalta se oli parannus karmeaan 2015 kauteen.mlb-phillies

Philliesin hyökkäys oli viime kaudella heikko ja joukkue iskikin vähiten juoksuja National Leaguessa. Tälle osa-alueelle on kuitenkin lupa odotella parannusta tällä kaudella, kun nuoret lupaavat Odubel Herrera, Cesar Hernandez ja Tommy Joseph alkavat olla parhaassa iässään. Myös heikon kauden pelanneelta Maikel Francolta on lupa odottaa reilusti parempia otteita tällä kaudella.

Philliesin rotaatiosta löytyy nuorta ja vanhaa verta. Veteraanit Clay Buchholz ja Jeremy Hellickson tuovat rotaatioon kaivattua kokemusta, mutta mitään supermiehiä he eivät ole.

Näin ollen katseet kääntyvät nuoreen kolmikkoon joka on jo aiemmin osoittanut kykynsä. Vince Velasquez, Aaron Nola ja Jerad Eckhoff täyttävät Philliesien rotaation ja uskoisin, että rotaatio nojautuu entistä enemmän nuoriin miehiin kauden edetessä.

Nuori Phillies petraa jälleen tällä kaudella, mutta se ei vielä riitä divisioonan kärkisijoihin. Phillies taistelee sijoista 4-5.

Aiheeseen liittyvät uutiset