MLB -kausiennakko: National League West -divisioona

MLB-Vihjeet | Vvihjeet.com

MLB -ennakoissa tarkastellaan seuraavaksi National League West -divisioonaa. Divisioonaennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -National League West -divisioona

MLB -National West -divisioonan voittotaisteluun voidaan laskea jopa kolme joukkuetta. Divisioonan häntäpään taisto tullaan käymään Rockiesin sekä Padresin välillä.

1. San Francisco Giants

Rankkasimme Giantsin tasaisen West -divisioonan voittajaksi. Giants on yksi MLB -sarjan parhaiten hoidetuista organisaatioista, mutta menestystä ei ole viime kausina tullut ihan toivotulla tavalla. Giantsin yksi suurimmista ongelmista viime kaudella oli rotaatio. Nyt Giantsin ”syöttörinkiin” on hankittu kaksi kovaa nimeä lisää ja se tulee tuomaan ison buustin Giantsille. san_francisco_giants

Madison Bumgarner on edelleen yksi sarjan parhaista syöttäjistä vaikka viime kausi saattoikin olla miehellepieni pettymys. Bumgarnerin avuksi hankittiin tälle kaudelle Johnny Cueto sekä Jeff Samardzija. Vaikka molempien edellä mainittujen herrojen yllä leijailee pieniä kysymysmerkkejä niin nämä miehet tuovat todella ison buustin Giantsin rotaatioon.

Giants vaikuttaa kauden alla todella vahvalta joukkueelta. Giants on mielestäni yksi tämän kauden mielenkiintoisimmista porukoista ja uskon vahvasti, että joukkue nähdään tällä kaudella pudotuspeleissä sekä divisioonan käkikahinoissa.

2. Los Angeles Dodgers

Los Angeles Dodgers on voittanut NL West- divisioonan neljänä vuotena peräkkäin, mutta tällä kaudella tämä putki saattaa mennä poikki. Dodgers nappasi viime kaudella pudotuspelipaikan, mutta ne pelit loppuivat varsin nopeasti. Tämän episodin jälkeen manageri Don Mattingly sai väistyä Dave Robertsin tieltä. la_1200x630

Dodgersin isoin menetys kauden alla oli huikean kauden pelanneen Zack Greinken siirtyminen samassa divisioonassa pelaavaan Arizona Diamondbacksiin. Tämä siirto tuo mielestäni ison loven Dodgersin rotaatioon etenkin, kun joukkue on ajautunut hurjaan loukkaantumiskierteeseen juuri ennen kauden alkua.

Vasenkätinen ”ässä” Klayton Kershaw on edelleen Dodgersin ja kenties koko sarjan ykkösmies. Kershawin takana onkin sitten hiljaisempaa loukkaantumisien johdosta. Tällä hetkellä Hyun-Jin Ryu, Brett Anderson, Brandon McCarthy ja Mike Bolsinger ovat loukkaantuneiden listalla, joten etenkin Dodgersin alkukauteen voi povailla pieniä ongelmia rotaation kanssa.

Dodgersin hyökkäyspelin pitäisi olla yhtä kovassa iskussa, kuin edellisellä kaudella ja myös rotaatio on vahva, kunhan sairastupa tyhjenee. Dodgers tulee olemaan tälläkin kaudella vahva ehdokas divisioonan voittajaksi, mutta meidän ennusteemme on, että voittoputki katkeaa tällä kaudella.

3. Arizona Diamondbacks

Arizona Diamondbacks on napannut pudotuspelipaikan viimeksi vuonna 2011, mutta tällä kaudella tämän putken katkaiseminen saattaa olla mahdollista jos kaikki menee nappiin kauden aikana. 130px-Arizona_Diamondbacks_logo.svg

Diamondbacks oli viime kauden parhaita joukkueita hyökkäys- ja puolustuspäässä, mutta rotaatio tökki pahemman kerran. Arizona oli National Leaguen syöttötilastossa vasta 11 sijalla ja takana oli vain heikkoja joukkueita.

Tällä kaudella Diamondbacksin syöttötilastot laitetaan uuteen uskoon sillä joukkue kaappasi Zack Greinken Dodgersista. Tämä hankinta oli kyllä hurja ja se tulee tuomaan Arizonalle paljon iloa ja buustia rotaatioon. Greinken lisäksi rotaatioon lisättiin Shelby Miller, joka on myös varsin kelvollinen mies syöttörinkiin.

Greinke on joukkueen suurin tähti ja hänen takaa rotaatiosta löytyy vielä Patrick Corbin, Rubby De La Rosa sekä Robbie Ray.

Diamondbacks vahvistui juuri sillä osa-alueella mihin apuja kaivattiin eniten. Jos Arizona pystyy pitämään hyökkäys- ja puolustuspelin samalla tasolla, kuin viime kaudella niin tässä saattaa olla yksi kauden suurimmista mustista hevosista tai sensaatioista.

Rankkaamme Diamondbacksin tämän divisioonan kolmannelle sijalle, mutta tällä joukkueella on kaikki mahdollisuudet jopa pudotuspelipaikkaan. Tämä joukkue alleviivataan meidän papereissa huutomerkin kera ja suosittelenkin seuraamaan Diamondbacksin suorituksia kauden aikana.

4. Colorado Rockies

Rockies hävisi viime kaudella 94 ottelua eikä tämä kausi näytä tuovan tähän kovin suurta muutosta. colorado_rockies_logo-9368 Rockiesin kotikenttä Coors Field on sen kaltainen näyttämö, että siellä tullaan näkemään hurjia tuloksia tänäkin vuonna.

Rockiesin hyökkäyspeli oli, jopa kelvollista viimekauden kotiotteluissa, mutta vieraissa homma ei kulkenutkaan ihan samalla tavalla. Tähän löytyy syy juuri edellä mainitusta Coors Fieldistä. Vain Atlanta Braves teki viime kaudella vähemmän juoksuja vieraskentällä, kuin Rockies.

Rockiesin rotaatio ei herätä ainakaan täällä kovin suuria ilonkiljahduksia ja uskon vahvasti, että Rockiesin juniorit saavat tämän johdosta paljon vastuuta kauden edetessä.

Rockies tulee taistelemaan tälläkin kaudella divisioonan häntäpäässä yhdessä San Diegon kanssa. Kannattaa, kuitenkin kiinnittää katseita Rockiesin kotipeleihin sillä näissä otteluissa tullaan varmasti näkemään hienoja juoksujuhlia kauden aikana.

5. San Diego Padres

Padresin kaudesta voi ennakoida vaikeaa sillä joukkue vaikuttaa olevan melkoisessa sekaannuksessa. Viimekauden joukkueesta on lähtenyt kymmenkunta pelaajaa ja kaiken lisäksi pelaajia tulee lähtemään varmas sdlogo ti lisää vielä kauden aikana.

Padresin avauskokoonpanoa on vaikea arvioida mikäli meno jatkuu samanlaisena, kuin edellisellä kaudella. Padres marsitti saman kokoonpanon kentälle vain viisi kertaa ja se kertoo omaa tarinaansa tästä sekamelskasta.

Padresin hyökkäyspeli saattaa parantua hieman viime kaudesta, mutta se ei yksistään riitä nostamaan joukkuetta lähellekkään pudotuspelejä. Padresin rotaatio herättää paljon kysymysmerkkejä enkä saa tästä porukasta muutenkaan tässä vaiheessa oikein järkevää kuvaa.

Padres saattaa taistella divisioonan neljännestä paikasta yhdessä Rockiesin kanssa, mutta sen suurempia odotuksia ei tälle kaudelle ole.

MLB-kausiennakko: NL Central League-divisioona

MLB-kausiennakko: NL East League -divisioona

Aiheeseen liittyvät uutiset