MLB -kausiennakko: National League West -divisioona

MLB -ennakoissa tarkastellaan seuraavaksi National League West -divisioonaa. Divisioonaennakoissa käydään läpi joukkueiden kuulumisia sekä voimasuhteita kauden alun lähestyessä.

MLB -National League West -divisioona

MLB -National West -divisioonassa voittaja sekä häviäjä ovat selvillä. Dodgers vienee divisioonan voiton viidentenä vuotena peräkkäin, mutta sijoista 2-4 tullaan käymään erittäin kova taisto.

1. Los Angeles Dodgers

Seuraa heitä: Clayton Kershaw, Corey Seager

Los Angeles Dodgers nappasi viime kaudella NL West- divisioonan voiton neljäntenä vuotena peräkkäin. Vaikka Dodgers on suorastaan dominoinut omaa divisioonaansa niin on syytä huomioida, että Dodgersia ei olla nähty finaalipeleissä hurjan pitkään aikaan.la_1200x630

Dodgersin rosteri on nuori, mutta mukaan mahtuu sopiva määrä kokemusta, muutaman veteraanin ansiosta. Vaikka Dodgers on iältään varsin nuori porukka niin monilla pelaajilla on jo rutkasi kokemusta pudotuspeleistä ja se on yksi joukkueen suurimmista valttikorteista.

Dodgersin rotaatio vaikuttaa kauden alla erittäin hyvältä. Rotaatiota johtaa tälläkin kaudella sarjan paras syöttäjä Clayton Kershaw. Kershawin jälkeen rotaatiosta löytyy mm. Rich Hill, Kenta Maeda, Scott Kazmir sekä Brandon McCarthy. Parasta Dodgersin rotaatiossa on kovien nimien lisäksi laajuus. Dodgers pystyisi kasamaan tällä hetkellä käytännössä kaksi varsin kilpailukykyistä rotaatiota jalkeille ja se on asia mitä ei monesta joukkueesta löydy.

Dodgersilla on erittäin vahva joukkue tälläkin kaudella ja joukkue on suurin suosikki NL West-divisioonassa.

2. Colorado Rockies

Seuraa heitä: Nolan Arenado, Jon Gray

Rockies nappasi viime kaudella 75 voittoa ja pudotuspelipaikka jäi luonnollisesti saavuttamatta. colorado_rockies_logo-9368Rockiesin hyökkäyspeli oli tehokasta, mutta homma kaatui jälleen kerran rotaatioon.

Rockiesin vahvuus tähänkin kauteen lähdettäessä on tuttuun tapaan erittäin vahva hyökkäyspeli, joten Coors Fieldillä tullaan näkemään hurjaa tykitystä tälläkin kaudella.

Rockiesin rotaatio on ollut joukkueen suurin heikkous viime vuosina. Tällä kaudella tilanne tulee muuttumaan sillä Rockies saa jalkeille vähintäänkin kilpailukykyisen viisikon syöttökummulleen.

Rockiesin rotaatiota johtaa tällä kaudella Jon Gray joka oli viime kaudella yksi parhaista ”rookie” syöttäjistä. Chad Bettis, Tyler Anderson sekä Tyler Chatwood täyttänevät rotaation seuraavat paikat. Chatwood sekä Anderson syöttivät viime kaudella varsin hyvin, joten odotukset ovat siinä mielessä korkealla.

Yllä mainittujen miesten jälkeen Rockiesilta löytyy vielä muutamia erittäin lahjakkaita nuoria syöttäjiä, jotka ovat hiljalleen murtautumassa pelaavaan miehistöön.

Rockiesin hyökkäyskalusto tulee tekemään tuhojaan Nolan Arenadon johdolla. Rockiesin rotaatio ei ole liigan paras, mutta Coloradossa ei olla nähty tälläistä rotaatiota pitkään aikaan.

Colorado voi olla yksi kauden suurimmista yllättäjistä. Me uskomme Rockiesiin tällä kaudella ja vetäisemme joukkueen peräti toiseksi tässä divisioonassa kaikkien yllätykseksi.

3. San Francisco Giants

Seuraa heitä: Buster Posey, Madison Bumgarner

Giants jäi viime kaudella Dodgersin taakse NL West-divisioonassa. Giants selviytyi kuitenkin pudotuspeleihin missä tie nousi pystyyn Chicago Cubsia vastaan pelatussa sarjassa.
san_francisco_giants

Giants vahvistui tällä kaudella hieman ja hankinnat olivat juuri niille osa-alueille jossa viime kaudella ilmeni ongelmia. Hankintoja ei kuitenkaan tullut montaa ja näin ollen Giantsin rosteri on lähes sama kuin viime kaudella.

Giantsin suurin ongelma tulee olemaan ulkokentällä. Etenkin kentän vasemmalle reunalle on ennakoitu jopa varsin suuria ongelmia.

Madison BumgarnerJohnny Cueto sekä Jeff Samardzija varmistavat, että Giants ei tule kaatumaan rotaatioon tällä kaudella. Bumgarner on todellinen ”ässä” ja kakkosmies Johnny Cueto on kova tekijä syöttökummulla. Samardzija ei ole vielä edellä mainitun kaksikon tasolla, mutta hänkin on varsin kelvollinen syöttäjä. Rootatio täydentyy Matt Moorella sekä Matt Cainilla eli kahden viimeisen miehen kohdalla taso putoaa jonkin verran.

Giantsin rotaatio vaikuttaa hyvältä, mutta loukkaantumisiin ei ole varaa. Ulkokenttä vaikuttaa toistaiseksi aika epävarmalta, joten Giantsin pudotuspelipaikka ei ole tällä kaudella kirkossa kuulutettu. Giants taistelee divisioonan sijoista 2-3.

4. Arizona Diamondbacks

Seuraa heitä: Zack Greinke, A.J. Pollock

Arizona Diamondbacks lähti viime kauteen kovin odotuksin. Joukkue hankki rotaatioonsa kaksi kovaa nimeä, kun Zack Greinke sekä Shelby Miller saapuivat seuraan. Kovat odotukset jäivät lopulta täyttämättä ja Arizona hävisi peräti 93 ottelua.130px-Arizona_Diamondbacks_logo.svg

Diamondbacksin surkea kausi sai aikaan muutoksia myös managerien puolella kun Dave Stewart sekä Chip Hale saivat kenkää.

Arizona pääsee aloittamaan tämän kauden niin sanotusti puhtaalta pöydältä uusien managerien johdattamana. Mike Hazen ja Torey Lovullo kantavat vastuun Arizonassa tästä kaudesta alkaen ja onkin jännä nähdä pystyykö edellä mainittu kaksikko kääntämään seuran kurssin positiivisempaan suuntaan.

Arizonan vahvuus piilee tälläkin kaudella hyökkäyspelissä ja joukkue tuleekin löytymään National Leaguen kärkisijoilta jos katsellaan vain lyöntitilastoja.

Arizonan suurin ongelma viime kaudella oli rotaatio. Greinke sekä Miller pelasivat heikon kauden vaikka odotukset olivat kovat. Arizonan rotaatio oli itse asiassa koko National Leaguen heikoin viime kaudella. Tätä moni ei takuulla osannut odottaa ennen kauden alkua.

Arizonan rotaation täytyy parantaa hurjasti viime kaudesta ja mikä tärkeintä Millerin ja Greinken on palattava omalle tasolleen heti kauden alussa, koska muuten kyyti tulee olemaan kylmää.

Rankkaamme Diamondbacksin tämän divisioonan neljännelle sijalle sillä muutokset vievät aina aikaa ja tämä kausi taitaa alkaa menestyksen kannalta vielä liian nopeasti.

5. San Diego Padres

Seuraa heitä: Will Myers

San Diego Padres oli viime kaudella yksi sarjan heikoimmista joukkueista. Padres onnistui nappaamaan vain 68 voittoa ja joukkue jäi divisioonassa oikeutetusti viimeiselle sijalle.sdlogo

Padresin kaudesta on lupa odottaa hankalaa jälleen kerran. Monissa ennakoissa Padres on leimattu jopa sarjan heikoimmaksi joukkueeksi, joten se kertonee kaiken oleellisen joukkueen tilanteesta.

Padresin rotaatiossa on hurjan paljon kysymysmerkkejä ja vain rotaation täydellinen superkausi voisi välttää Padresin tämän divisioonan viidenneltä sijalta.

Täältä ei löydy luottoa Padresiin tälläkään kaudella ja näin ollen joukkue jätetään tämän divisioonan viimeiselle sijalle.

Aiheeseen liittyvät uutiset