NBA-kausiennakko: Atlantic-divisoona

Boston Celtics

Boston on joutunut luopumaan viime kausien aikana useista kovista pelimiehistä, jotka on paikattu nuorilla lupauksilla sekä drafteilla. Boston on loistavissa asemissa draftien suhteen, joten tulevaisuus näyttää valoisalta. Miten nuori joukkue pärjää tällä kaudella? boston

Celticsin rosterista ei löydy tällä hetkellä yhtään niin sanottua tähtipelaajaa. Celtics kaipaisi kentälle yhtä johtavaapelaajaa, joka nappaisi nuorehkon joukkueen reppuselkään, kun siihen on tarvetta. Yksi mahdollisista roolin ottajista voisi olla Warriorsista hankittu konkari David Lee.

Celticsin vahvuudeksi voidaan lukea loistava valmennus sekä kelvollinen puolustuspeli. Nuori valmentaja Brad Stevens sopii joukkueeseen loistavasti ja mies on todistanut taitonsa nuoresta iästään huolimatta.

Celticsin ”heikkoudeksi” voidaan lukea joukkueen hyökkäyspeli, mutta tälläkin osastolla on paljon potentiaalia ja mikäli nuoret pelaajat nostavat tasoaan konkari David Leen johdolla niin kaikki on tälläkin kaudella mahdollista.

En uskalla ennustaa Bostonille pudotuspelipaikkaa suurempaa menestystä tälläkään kaudella, mutta suosittelen jokaista pitämään tätä joukkuetta silmällä sillä Bostonin tulevaisuus näyttää todella valoisalta.

In: Amir Johnson, David Lee, Terry Rozier, R.J. Hunter

Out: Brandon Bass

Tärkeimmät pelaajat: Marcus Smart, Avery Bradley, Tyler Zeller, David Lee?

Palkkakuningas: David Lee ($15,493,680)

Brooklyn Nets

Nets ”muutti” New Jerseystä Brooklyniin kolmisen vuotta sitten. Muuton jälkeen Nets on käyttänyt tajuttoman määrän rahaa viime kausien aikana menestyksen eteen. Raha ei ole tuonut tässäkään tapauksessa onnea vaan joukkue on rämpinyt kaudesta toiseen. Miten Nets pärjää tällä kaudella? brook

Brooklyn Nets virittelee tällä hetkellä uutta alkua. Deron Williams sekä Mason Plumlee saivat lähteä ja tilalle hankittiin nuorta verta paremman huomisen takaamiseksi.

Netsin pelinrakennus-osasto koki aika kovan kolauksen Williamsin lähdön jälkeen sillä homma on nyt kokeneen Jarret Jackin sekä nuoren Shane Larkinin vastuulla. Kumpikaan edellä mainituista kavereista ei vakuuta allekirjoittanutta ainakaan toistaiseksi.

Netsin tärkein pelaaja on tälläkin kaudella Brook Lopez. Isokokoinen hyökkääjä pelasi vahvasti viime kaudella saalistaen 17.2 pistettä peliä kohden. Lopezin lisäksi Thaddeus Youngilta odotetaan tuloksia sillä mies solmi juuri jatkosopimuksen Brooklynin kanssa.

Brooklyn on uudelleenrakennus vaiheessa mikä ei lupaa hyvää tällekkään kaudelle. Muutos oli kuitenkin pakko tehdä ja nyt Brooklynissä ollaan menossa hiljalleen oikeaan suuntaan. En usko, että Netsiä nähdään tällä kaudella pudotuspeleissä.

In: Rondae Hollis-Jefferson, Andrea Bargnani, Thomas Robinson,Shane Larkin, Steve Blake, Dahntay Jones

Out: Deron Williams, Mason Plumlee

Tärkeimmät pelaajat: Brook Lopez

Palkkakuningas: Joe Johnson ($24,894,863)

New York Knicks

Phil Jakson otti ohjat käsiinsä pari vuotta sitten. Tämä jälkeen New Yorkissa rupesi tapahtumaan ja joukkuetta alettiin rakentaan uudelleen. Milloin Knicksiltä voi odottaa menestymistä? kniks

Knicksin kokoonpano muuttui rajusti kesän aikana mikä kertoo omaa kieltään joukkueen uudistamisesta. Pelaajia liikkuin paljon molempiin suuntiin ja nähtäväksi jää ovatko uudet hankinnat riittävän hyviä paikkamaan lähtijöiden jättämät lovet.

Knicksin viime kausi oli todella heikko sillä joukkue onnistui nappaamaan kauden aikana vain 17 voittoa. Suurin syy tähän romahdukseen oli joukkueen suurimman ja kirkkaimman tähden, Carmelo Anthonyn loukkaantuminen.

Anthony on Knicksin ainoa ”supertähti” ja on joukkueelleen kaikki kaikessa. Yleensä supertähdet ovat useissa joukkueissa jollain tapaa korvattavissa, mutta Knicksin kohdalla tämä ei pidä paikkaansa. Jos Anthony ei pysty pelaamaan niin hyvin suurella todennäköisyydellä Knicks häviää.

Knicks on menossa oikeaan suuntaan ja mikä parasta joukkue ei ole törsännyt rahaa lähellekkään samaan tahtiin, kuin esimerksi ylempänä mainittu Brooklyn Nets. Knicks on edelleen Anthonyn varassa, mutta mies pystyy kannattelemaan joukkuettaan mikäli hän vain pysyy terveenä.

Knicks jäänee vielä tällä kaudella ulos pudotuspeleistä, mutta parantaa varmasti edellisen kauden suoritustaan.

In: Arron Afflalo, Jerian Grant, Robin Lopez, Kyle O’Quinn, Kristaps Porzingis, Kevin Seraphin, Sasha Vujacic, Derrick Williams

Out: Quincy Acy, Cole Aldrich, Andrea Bargnani, Tim Hardaway, Jr.,Shane Larkin, Jason Smith, Alexey Shved

Tärkeimmät pelaajat: Carmelo Anthony

Palkkakuningas: Carmelo Anthony ($22,875,000)

Philadelphia 76ers

Philadelphia on voittanut kahden edellisen kauden aikana 37 ottelua. Tämä lukema kertonee kaiken oleellisen 76ersin tilanteesta. Joko tällä kaudella nähdään pirteämpi 76ers? 76ers

76ers käytti viime kaudella peräti 25 eri pelaajaa kentällä ja kauden aikana nähtiin nelisenkymmentä erilaista aloitusviisikkoa. Tämä kertoo siitä, kuinka sekaisin joukkue oli viime kaudella.

Philadelphiassa kesän suurimmat odotukset kohdistuivat draftiin, josta odoteltiin seuraavan tulevaisuuden lupauksen saapumista. Tällä kertaa haavin tarttui Jahvil Okafor. Okafor on todellinen tulevaisuuden lupaus ja 76ers iskee miehen varmasti avausviisikkoonsa heti kauden alusta alkaen.

76ersin viime kauden draft-hankinta Joel Embiid oli koko edellisen kauden loukkaantuneena. Miehen karmea epäonni sai kauden alla jatkoa ja mies missannee myöskin tämän kauden. Tilanne on Embiidin sekä 76ersin kannalta todella harmillinen sillä pojassa on paljon potentiaalia.

Nuoren 76ersin kaudesta on tulossa jälleen kerran vaikea eikä pudotuspeleistä kannata vielä haaveilla. Joukkue kehittyy kuitenkin koko ajan, joten olisiko 76ers pudotuspeleissä jo seuraavalla kaudella? Vaikka joukkuetta ei tulla näkemään pudotuspeleissä niin uskon joukkueen yllättävän meidät positiivisesti. Heitetään ilmoille ”hurja” väite: 76ers nappaa tällä kaudella yli 20 voittoa!

In: Nik Stauskas, Jahlil Okafor, Gerald Wallace, Carl Landry

Out: JaVale McGee, Luc Mbah a Moute, Thomas Robinson

Tärkeimmät pelaajat: Tony Wroten, Nerlens Noel, Jahlil Okafor?

Palkkakuningas: Carl Landry ($6,500,000)

Toronto Raptors

Raptors on edennyt pudostuspeleihin kahtena edellisenä kautena, mutta tie on noussut pystyyn molempina vuosina jo ensimmäisellä kierroksella. Ottaako Raptors askeleen eteenpäin tällä kaudella? toronto

Raptors hävisi viime kaudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Wizardsille. Se oli suuri pettymys joukkueelle sekä faneille. Monet uskoivat, että valmentaja Dwane Caseyn aika alkaa olla ohi, mutta näin ei käynyt ja Casey on edelleen penkin takana valmennus puuhissa.

Raptorsin kesä oli hiljainen DeMarre Carrollin saapumista lukuunottamatta. Carrollin hankinta saattoi olla se ratkaiseva tekijä Raptorsin menestymisen kannalta. Carrollin rooli korostuu etenkin puolustuspäässä, jossa Raptorsilla on ollut eniten ongelmia. Carroll pystyy vartioimaan koviakin pelimiehiä ja se on jotain mitä Torontossa ei olla viime aikoina nähty.

Raptors on heikkotasoisen Atlantic-divisioonan paras joukkue vaikka Celtics alkaa olemaan hiljalleen varteenotettava haastaja. Raptors tullaan näkemään tänäkin vuonna pudostuspeleissä ja uskon vahvasti siihen, että tie ei tyssää tällä kaudella ensimmäiselle kierrokselle.

Tämä tavoite vaatii kuiten sen, että joukkueen pelinrakentaja Kyle Lowry sekä tärkeät hyökkääjät DeMar DeRozan ja Jonas Valenciunas pysyvät terveenä koko kauden ajan.

In: DeMarre Carroll, Bismack Biyombo, Cory Joseph, Luis Scola

Out: Lou Williams, Greivis Vasquez, Amir Johnson, Tyler Hansbrough

Tärkeimmät pelaajat: Kyle Lowry, DeMar DeRozan, DeMarre Carroll

Palkkakuningas: DeMarre Carroll ($13,600,000)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset