NBA-kausiennakko: Central-divisioona

Chicago Bulls

Chicagon kesä oli valmentajan vaihdosta lukuunottamatta varsin hiljainen. Miten Bullsin peli lähtee rullaamaan uuden valmentajan komennossa? chi

Chicago voitti viime kaudella 50-ottelua ja eteni odotetusti pudotuspeleihin, mutta sekään ei enää riittänyt.Valmentaja Tom Thibodeau sai lähteä ja tilalle värvättiin Fred Hoiberg, joka on entinen Bullsin pelaaja. Hoiberg joutuu Bullsin peräsimessä todella kovan paikan eteen sillä Chicagossa odotetaan jälleen menestystä.

Monet puhuvat, että Bullsin peli ei ole mitään ilman Derrick Rosea, mutta olen tästä hieman eri mieltä. Vaikka Rose on joukkueelle tärkeä pelaaja niin mies on kärsinyt hurjista loukkaantumisista ja tämän lisäksi kokoonpanosta löytyy muitakin kovia pelaajia.

Esimerkiksi Jimmy Butler pelasi viime kaudella upeasti ja  Paul Gasol esiintyi edukseen EM-kisoissa. Lisäksi rosterista löytyy vielä mm. Joakim Noah sekä Taj Gibson.

En väitä, että yllämainitut miehet pystyvät korvaamaan Rosen, mutta uskon todella, että Bullsin peli ei tule enää olemaan pelkästään Rosen harteilla.

Bullsilla on tälläkin kaudella kaikki avaimet menestymiseen, mutta se ei kuitenkaan kestä suuria loukkaantumisia. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä miten peli lähtee kulkemaan Hoibergin johdolla. Uskon vahvasti, että Bulls nähdään tänäkin vuonna pudotuspeleissä.

In: Fred Hoiberg (valmentaja), Bobby Portis

Out: Tom Thibodeau (valmentaja)

Tärkeimmät pelaajat: Derrick Rose, Jimmy Butler, Paul Gasol

Palkkakuningas: Derrick Rose ($20,093,064)

Cleveland Cavaliers

Viime kauden finalisti Cleveland Cavaliers on tämän kauden yksi suurimmista mestarisuosikeista. Onko viime kauden pettymys jo unohdettu ja katseet käännetty tulevaan kauteen? cle

Cavaliers koki karvaan tappion finaalisarjassa Warriorsia vastaan. Clevalandin leirissä riittää varmasti jossiteltavaa,
sillä Kyrie Irving, Kevin Love sekä Anderson Varejao missasivat lähes kaikki tärkeimmät pudotuspeli-ottelut loukkaantumisien takia.

Cavaliers hankki kesän aikana Mo Williamsin sekä Richard Jeffersonin, mutta päätavoite oli varmasti saada loukkaantuneet pelaajat jälleen pelikuntoon ennen uuden kauden alkua. Tässä onnistuttiin kuin ihmeen kaupalla, kunnes Iman Shumpert loukkaantui harjoitusleirin alkuvaiheessa.

Shumpert on siis sivussa kauden avausotteluista ja Kevin Love ei ole vielä ihan täydessä iskussa vaikka mies onkin pelannut jo mukavia minuutteja harjoitusotteluissa.

Cavaliers tulee olemaan tällä kaudella todella kova porukka mikäli loukkaantumiset pysyvät aisoissa edes jollain tasolla. Sarjan suurimpiin tähtiin lukeutuva LeBron James tulee johdattamaan joukkonsa vuoden varmasti pudostuspeleihin ja kenties jopa mestaruuteen asti.

In: Mo Williams, Richard Jefferson

Out: Kendrick Perkins, Shawn Marion, Mike Miller

Tärkeimmät pelaajat: LeBron James, Kevin Love, Kyrie Irving

Palkkakuningas: LeBron James ($22,970,500)

Detroit Pistons

Detroit on nyt valmentajansa Stan Van Gundyn näköinen joukkue. Van Gundy tuli Detroittiin kaksi vuotta sitten. Mies on saanut kasata haluamaansa joukkuetta kaksi vuotta, joten hiljalleen Detroitissa voidaan alkaa puhua menestyksestä ja kenties jopa pudotuspeleihin pääsystä. det

Detroitin rosteri koostuu nuorista talenteista sekä muutamasta kokeneemmasta kaverista. Kentavious Caldwell-
Pope
 sekä Reggie Jackson ovat alle 25-vuotiaita, mutta pelaavat varmasti Pistonsin avausviisikossa. Stanley Johnson on puolestaan suuri tulevaisuuden lupaus. Johnson on vasta 19-vuotias, mutta mies tulee saamaan vastuuta jo tällä kaudella.

Kun tähän nimilistaan lisätään vielä 22-vuotias tähtipelaaja Andre Drummond niin Pistonsin tulevaisuus on turvattu mikäli edellä mainitut pelaajat vain pysyvät seurassa.

Detroit on todella mielenkiintoinen joukkue nuorien lupauksiensa johdosta. Tällä kaudella Pistons ei ole vielä valmis supermenestykseen, mutta allekirjoittanut povaa Detroitia yhdeksi kauden positiivisimmaksi yllättäjäksi.

Otan tietoisen riskin sanoessani tämän lauseen, mutta uskon, että Pistons kampeaa itsensä pudotuspeleihin tällä kaudella. Tämän joukkueen esityksiä kannattaa seurata tarkasti tällä kaudella.

In: Aron Baynes, Stanley Johnson, Ersan Ilyasova, Marcus Morris

Out: Greg Monroe, Jonas Jerebko

Tärkeimmät pelaajat: Andre Drummond, Reggie Jackson?

Palkkakuningas: Reggie Jackson ($13,913,044)

Indiana Pacers

Indiana Pacers voitti viime kaudella vain 38-ottelua. Pystyykö joukkue parantamaan suoritustaan vaisusta viime kaudesta? Indiana_Pacers_1990.svg

Pacersin viime kausi oli suhteellisen heikko, mutta täytyy muistaa, että joukkueen suurin tähti Paul George oli
poissa lähes koko kauden pahan loukkaantumisen takia. Nyt Geroge on pelikunnossa, joten on mielenkiintoista nähdä pystyykö mies johdattamaan Pacersin, jopa pudotuspeleihin asti.

Pacers hankki kesällä vahvistusta hyökkäysosastolleen, kun Monta Ellis sekä Jordan Hill saapuivat seuraan. Kumpikaan miehistä ei ole mikään tähtipelaaja, mutta kaiken osuessa kohdalleen, näistä miehistä on paljon iloa Pacersille.

Mielenkiintoisin nimi Pacersin kokoonpanossa on, kuitenkin draftista napattu 19-vuotias Myles Turner. Turner pelasi loistavasti pre-seasonilla ja mieheltä on lupa odottaa kovia suori
tuksia myös kauden aikana.

Turner tulee saamaan varmasti mukavasti vastuuta tällä kaudella, joten mies on yksi kauden mielenkiintoisimmista ja kenties parhaista ”rookie” pelaajista.

Uskon vahvasti, että Pacers tulee parantamaan suoritustaan viime kaudesta mikäli Paul George sekä George Hill saavat pidettyä itsenä terveiden kirjoissa koko kauden ajan. Jos kaikki menee tällä kaudella nappiin niin Pacers saatetaan nähdä, jopa pudotuspeleissä.

In: Myles Turner, Monta Ellis, Jordan Hill, Joseph Young

Out: Roy Hibbert, David West, Luis Scola, C.J. Watson

Tärkeimmät pelaajat: Paul George, George Hill, Monta Ellis?

Palkkakuningas: Paul George ($17,120,106)

Milwaukee Bucks

Uudet omistajat, uusittu valmennus, nuori ja nälkäinen rosteri, uudet peliasut. Lisäksi uusi hieno areena valmistuu piakkoin. Mitä muuta Bucks tarvitsee menestymiseen? mil
Bucks ei tuhlannut paljon rahaa kesällä, mutta muutamia siirtoja nähtiin tästä huolimatta. Bucks menetti veteraani Zaza Pachulian Dallasiin ja Ersan Ilyasovan Detroitiin.

Molemmat miehet kuuluivat viime kaudella Bucksin rotaatioon ja etenkin Pachulian mukana lähti paljon kokemusta ja johtajuutta. Kuka Bucksin pelaajista ottaa johtajan roolin Pachulian lähdön jälkeen?

Bucksin kannalta kenties tärkein asia kesän aikana oli Khris Middletonin pitäminen joukkueessa upean viime kauden  jälkeen. Lisäksi Greg Monroen hankinta vapaalla siirrolla oli loistava veto. Myös Jabari Parkerin kuntoutuminen vaikean loukkaantumisen jälkeen on positiivinen uutinen Bucksille.

Bucksin nuori, nälkäinen ja urheilullinen joukkue on varteenotettava ehdokas pudotuspeleihin. Uskon, että Bucks nähdään pudotuspeleissä, mutta sen suurempaa menestystä ei vielä tällä kaudella ole luvassa. Bucks on kuitenkin yksi niistä joukkueista, joista tullaan kuulemaan vielä paljon lähivuosien aikana.

In: Greg Monroe, Greivis Vasquez, Rashad Vaughn, Chris Copeland

Out: Zaza Pachulia, Jared Dudley, Ersan Ilyasova

Tärkeimmät pelaajat: Khris Middleton, Greg Monroe, Jabari Parker?

Palkkakuningas: Greg Monroe ($16,407,500)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset