NBA-kausiennakko: Northwest-divisioona

Minnesota Timberwolves

imgres

Minnesotan edellinen kausi oli aikamoinen pannukakku sillä joukkue jäi liigassa viimeiseksi. Pystyykö nuori joukkue nostamaan tasoaan tällä kaudella?

Timberwolvesilla on ollut aiempina vuosina huonoa tuuria draftissa, mutta tänä vuonna arpa oli suosiollinen. Minnesota nimittäin nappasi draftista Karl-Anthony Townsin, joka sopii joukkueeseen, kuin nenä päähän.

Towns on vasta 19-vuotias, mutta hän tulee olemaan Minnesotan tähtipelaaja lähitulevaisuudessa ja poika tulee saamaan paljon vastuuta jo tällä kaudella.

Minnesotan rosteri on todella nuori, joten joukkueen konkarit Kevin Garnett, Andre Miller sekä Tayshaun Prince  tulevat olemaan kauden mittaan tärkeissä rooleissa. Timberwolvesin palkkabudjetissa on vielä tilaa nuoren joukkueen alhaisten palkkojen ansiosta, joten joukkue saattaa hankkia pelaajia kauden aikana.

In: Karl-Anthony Towns, Tayshaun Prince, Tyus Jones, Andre Miller

Out: Ei merkittäviä siirtoja toistaiseksi

Tärkeimmät pelaajat: Ricky Rubio, Nikola Pekovic

Palkkakuningas: Ricky Rubio ($12,700,000)

 

Oklahoma City Thunder

OKC:n edellinen kausi päättyi pettymykseen ja tästä syystä joukkueen valmentaja Scott Brooks sai lähteä. Lähteekö OKC lentoon uuden valmentajansa johdolla?

images

Potkut saanutta Brooksia kritisoitiin heikoista pelisysteemeistä ja taktiikoista koko kauden ajan. Kritiikki oli osittain ansaittua, mutta täytyy muistaa, että joukkueen suurimmat tähdet Russell Westbrook sekä Kevin Durant olivat paljon loukkaantuneena. Esimerkiksi Durant missasi viime kaudella peräti 55-ottelua.

OKC:n hyökkäyskalusto oli viime kaudella murskaavan kova, mutta puolustuspeli ei ollutkaan sitten samalla tasolla. Toisaalta, jos Durant – Westbrook kaksikko puuttui kokoonpanosta niin joukkueen hyökkäyspeli tökki usein todella pahasti.

Thunderin uudella valmentajalla Billy Donovanilla ei ole aiempaa kokemusta NBA:sta, joten mies joutuu heti todella kovan paikan eteen sillä tulosta on tultava tai lähtö saattaa tulla hyvinkin nopeasti.

Donovanilla riittää varmasti tekemistä puolustuspelin korjaamisessa, mutta tärkein asia on kuitenkin joukkueen terveystilanne. Kaikki pelaajat tähtikaksikkoa myöten ovat terveenä ja se on todella tärkeä asia kauden alun lähestyessä.

Jos OKC saa puolustuspelinsä kuntoon ja Westbrook – Durant kaksikko pysyy kunnossa, kaikki on tällä kaudella mahdollista!

In: Cameron Payne, Dakari Johnson, Billy Donovan (valmentaja)

Out: Scott Brooks (valmentaja), Luke Ridnour, Jeremy Lamb, Kendrick Perkins, Perry Jones

Tärkeimmät pelaajat: Russell Westbrook, Kevin Durant

Palkkakuningas: Kevin Durant ($20,158,622)

 

Denver Nuggets

Nuggetsin hankala viime kausi kruunatui kesällä, kun joukkueen tärkein pelaaja Ty Lawson siirtyi Houston Rocketsiin. Lisäksi joukkueeseen värvättiin uusi valmentaja, Michael Malone. Kuinka joukkue menestyy tällä kaudella? Unknown

Ty Lawsonin lähtö on joukkueelle erittäin paha takaisku. Lawson oli joukkueensa ehdoton ykkösmies ja mikä pahinta, Denver ei ole varsinaisesti hankkinut ketään täyttämään miehen jättämiä isoja saappaita. Emmanuel Mudiay lienee tällä hetkellä paras vaihtoehto Lawsonin pelipaikalle.

Nuggets pyrkii tällä kaudella panostamaan omiin pelaajinsa eikä se tule riehumaan siirtomarkkinoilla. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Danilo Gallinarille sekä Wilson Chandlerille tehdyt jättisopimukset. Parhaimpina päivinä tämä kaksikko on loistava, mutta esimerkisi Gallinari on erittäin loukkaantumisherkkä kaveri.

Nuggets on nyt selvästi uudelleenrakennus vaiheessa ja valmentajaksi värvätty Michael Malone on tähän projektiin loistava valinta sillä mies on tunnettu hyvänä pelaajien käsittelijänä. Malone on ollut NBA:ssa apuvalmentajana, joten mies tietää ja tuntee NBA:n metkut varmasti erittäinkin hyvin.

Denverin odotukset kauteen lähdettäessä eivät ole kovinkaan korkealla ja katseet on siirretty jo tuleviin kausiin. Hyvä asia tässä on se, että seuran johtokunta tiedostaa tämän asian vallan mainiosti ja se tulee takaamaan Malonelle työrauhan koko kauden ajaksi.

In: Emmanuel Mudiay, Kostas Panpanikolaou, Michael Malone (valmentaja)

Out: Brian Shaw (valmentaja), Ty Lawson

Tärkeimmät pelaajat: Danilo Gallinari, Wilson Chandler, Emmanuel Mudiay?

Palkkakuningas: Danilo Gallinari ($14,000,000

 

Portland Trail Plazers

Portlandissa puhaltavat muutoksen tuulet. Viime kauden kovasta avausviisikosta on jäljellä enää yksi pelaaja, Damian Lillard. Hitsautuuko uusi porukka kasaan tarpeeksi ajoissa? Unknown

Portlandin suurin takaisku kesällä oli ehdottomasti all-star pelaaja LaMarcus Aldridgen menettäminen. Aldridge siityi San Antonio Spursiin n. 20-miljoonan palkalla.

Portland on hankkinut korvaajat menetettyjen pelaajien tilalle, mutta uudet hankinnat eivät yllä samalle tasolle kuin Aldridge ja Batum.
Tällä kaudella Portlandin peli tulee olemaan paljon C.J. McCollumin sekä Damian Lillardin varassa. Uudet hankinnat tulevat täydentämään Portlandin viisikon kolme viimeistä paikkaa. Jos yllä mainittu kaksikko on sivussa niin Portland tulee olemaan suurissa vaikeuksissa.

Portlandin kaudesta on helppo ennustaa hankalaa, mutta toisaatlta jos joukkue hitsautuu nopeasti yhteen tulostakin voi syntyä. Portland voitti viime kaudella 51-ottelua, mutta tällä kaudella tuo lukema jää haaveksi, sen voin teille luvata!

In: Gerald Henderson, Mike Miller, Noah Vonleh, Mason Plumlee, Pat Connaughton, Ed Davis, Al-Farouq Aminu

Out: LaMarcus Aldridge, Wesley Matthews, Nicolas Batum, Robin Lopez

Tärkeimmät pelaajat: C.J. McCollum, Damian Lillard

Palkkakuningas: Al-Farouq Aminu ($8,042,895)

 

Utah Jazz

Utahin viime kausi oli suhteellisen hyvä. Nuori joukkue operoi viime kaudella liigan kuudenneksi parhaalla voittoprosentilla All-star tauon jälkeen ja tästä syystä Utah päätti pitää saman rosterin kasassa tälle kaudelle.

Utahin pahin menetys tälle kaudelle on lupaavan Dante Exumin paha loukkaantuminen. Mies on sivussa vähintään kahdeksan kuukautta polvivamman takia.

Kauden alkaessa Utahin avausviikossa ei luultavasti tulla näkemään ainuttakaan yli 25-vuotiasta pelaajaa, joten joukkue on todella nuori. Ei kannata katsella numeroita kuitenkaan liikaa sillä avausviisikosta löytyy  Gordon Hayward, Derrick Favors, Rudy Gobert sekä Alec Burks. Utah luottaa tähän viisikkoon, kuin vuoreen ja tässä porukassa on iso pala Utahin tulevaisu images utta.

Uskon Utahiin tällä kaudella ja joukkue saattaa löytyä sarjataulukosta yllättävänkin korkealta. Kauden aikana kannattaa seurata nuorien pelaajien sekä koko joukkueen kehitystä sillä sitä tullaan näkemään takuuvarmasti

In: Trey Lyles, Raul Neto, J.J. O’Brien, Tibor Pleiss, Jeff Withey 

Out: Jeremy Evans

Tärkeimmät pelaajat: Gordon Hayward, Derrick Favors

Palkkakuningas: Gordon Hayward ($15,409,570)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset