NBA-kausiennakko: Southeast-divisioona

Atlanta Hawks

Atlanta Hawks pelasi seurahistoriansa parhaan kauden viime vuonna. Pystyykö joukkue toistamaan saman tempun tälläkin kaudella?

lataus Hawks ei vahvistunut kesän aikana merkittävästi ja joukkue menetti DeMarre Carrolin Raptorsiin. Carroll oli viime kaudella todella tärkeä palanen Hawksin puolustuspelissä. Puolustuspelin lisäksi Carroll on todella hyvä kolmen pisteen heittäjä, joten menetys on tuntuva.

Carrollin korvaajaksi on kaavailtu Kent Bazemorea. Bazemore on ainakin itselleni vielä pieni arvoitus, mutta kauden aikana nähdään mikä miehen taso sitten tosipeleissä on. Hawks hankki myös Tim Hardaway Juniorin Knicksistä. Hardaway on vahva kolmen pisteen heittäjä, joten toisin sanoen Bazemore paikattiin tavallaan kahdella pelaajalla.

Hawksissa ei olla nähty superstarboja pitkiin aikoihin, mutta toisaalta joukkue ei ehkä tarvitsekkaan juuri niitä kirkkaimpia tähtiä. Hawksin vahvuus on ehdottomasti joukkuepelaaminen. Hawks noudattaa kurinalaisesti laadittua taktiikkaa koko joukkueen voimin ja se tulee olemaan joukkueen salaisuus myöskin tällä kaudella.

Viime kaudella Hawks oli onnekas loukkaantumisien kanssa aina playoff-peleihin asti. Mikäli joukkue pysyy terveenä ja paketti saadaan toimimaan heti alusta saakka niin Hawks tullaan varmasti näkemään pleijareissa tälläkin kaudella.

In: Tim Hardaway Jr., Tiago Splitter, Justin Holiday

Out: DeMarre Carroll, Pero Antic

Tärkeimmät pelaajat: Paul Millsap, Jeff Teague, Tiago Splitter?

Palkkakuningas: Paul Millsap ($18,671,659)

Charlotte Hornets

Charlotten kesä on sujunut paremmissa merkeissä kuin edellisenä vuonna, mutta kertoo se juuri mitään? Se tulee selviämään meille hyvinkin nopeasti! lataus (1)

Charlotte hankki edellisen kauden alussa herran nimeltä Lanche Stephenson. Stephenson hankittiin joukkueen ykköshyökkääjäksi, mutta lopulta tämä hankinta oli todellinen pannukakku.  Miehen tehot eivät olleet lainkaan sillä tasolla mitä odotettiin ja lopulta mies putosi jopa vaihtopenkille. Nyt Stephenson siirtyi Clippersiin ja uudet hankinnat saavat mahdollisuuden näyttää kykynsä.

Charlotten viime kauden ehdoton heikkous oli hyökkäyspelaaminen sillä joukkue iski vain 94,2 pistettä peliä kohden. Tämä lukema oli lähes sarjan heikoin ja pisteiden teko oli käytännössä lähes täysin Walkerin ja Jeffersonin harteilla.

Charlotte hankki Stephensonin tilalle hyviä pelimiehiä, jotka tulevat täyttämään hänen paikkansa vuoden varmasti. Jos joukkueen tärkeimmät pelaajat Jeffersonin sekä Walkerin johdolla pysyvät terveenä ja joukkueen uudet hankinnat pääsevät pelisysteemin hyvin mukaan, joukkue saattaa jopa parantaa edellisen kauden suoritustaan.

In: Nicolas Batum, Spencer Hawes, Jeremy Lin, Jeremy Lamb, Frank Kaminsky

Out: Lance Stephenson, Gerald Henderson, Bismack Biyombo, Mo Williams, Noah Vonleh

Tärkeimmät pelaajat: Al Jefferson, Kemba Walker, Nicolas Batum, Jeremy Lamb??

Palkkakuningas: Al Jefferson ($13,500,000)

Miami Heat

Viime kaudella Heat menetti Chris Boshin sairastuvalle kesken kauden, jonka jälkeen joukkue hävisi 45-kertaa. Nyt Bosh sekä joukkueen muut tähdet ovat terveenä, joten Miami pääsee aloittamaan kauden puhtaalta lataus (3) pöydältä.

Bosh, Wade, Whiteside, Deng sekä Dragic muodostavat yhden NBA:n kovimmista viisikoista – ainakin
paperilla. Viisikko ei ole kuitenkaan pelannut vielä loppujen lopuksi kovinkaan paljon yhdessä ja se saattaa näkyä pelikentillä ainakin kauden alkupuolella.

Miami Heatin kautta tulee määrittämään pitkälti avainpelaajien terveystilanne sekä tähtipelaajien keskinäiset kemiat. Jos tähdet pysyvät terveenä ja avausviisikko hitsautuu yhteen heti kauden alusta asti, Heat saattaa olla tällä kaudella todella korkealla.

In: Gerald Green, Amar’e Stoudemire, Justise Winslow

Out: Shabazz Napier

Tärkeimmät pelaajat: Chris Bosh, Dwayane Wade, Goran Dragic

Palkkakuningas: Chris Bosh ($22,192,730)

Orlando Magic

Orlando voitti viime kaudella ainoastaan 25 ottelua. Pystyykö joukkue nostamaan tasoaan uuden valmentajan johdolla jo tällä kaudella? lataus

Orlandon uudella valmentajalla Scott Skilesilla on paljon kokemusta NBA-valmennuksesta, mutta nyt mies on kenties uransa kovimman haasteen edessä. Skilesin pitää nimittäin nostaa pohjamudissa rämpivä Orlando Magic takaisin parrasvaloihin.

Skilesin ensimmäinen tehtävä on joukkueen puolustuspelin uudistaminen. Viime kaudella Orlandin puolustuspeli oli usein kamalaa katseltavaa. Orlandossa puhutaan, jopa pudotuspeleistä, mutta omasta mielestäni se on hieman liian realistinen arvio. Skiles on velho puolustuspelin kanssa, mutta loppujen lopuksi pelaajat ratkaisevat pelit kentällä.

On todella mielenkiintoista nähdä miten nopeasti Skiles saa hommat toimimaan. Mikäli kaikki menee nappiin niin yllätykset ovat mahdollisia, mutta en jaksa uskoa, että Orlandon nuorehko joukkue olisi vielä tällä kaudella valmis playoff-peleihin. Uskon kuitenkin, että Orlado nappaa tällä kaudella enemmän voittoja, kuin viime kaudella.

In: Mario Hezonja, Shabazz Napier, CJ Watson

Out: Ben Gordon, Maurice Harkless, Kyle O’Quinn, Luke Ridnour

Tärkeimmät pelaajat: Nikola Vucevic , Tobias Harris, Victor Oladipo

Palkkakuningas: Tobias Harris ($16,000,000)

Washington Wizards

Wizardsin kesä oli suhteellisen hiljainen, mutta kokeneiden Paul Piercen sekä Andre Millerin menettäminen oli kova kolaus. Miten kahden kokeneen konkarin poissaolo tulee vaikuttamaan Wizardsin peliin? lataus (2)

Hurjimpien huhujen mukaan Wizards olisi järjestelemässä melkoista siirtopommia lähitulevaisuudessa. Näidenhuhujen mukaan Wizards olisi hankkimassa Kevin Durantia Oklahomasta. Syitä on varmasti monia, mutta ainakin Wizardsin maltilliset siirtokuviot kesällä lisäävät bensaa liekkeihin Durant ”saagassa”.

Otto Porterin harteille on ladattu suuria odotuksia ja näin ollen miehen on alettava ottamaan isompaa roolia Piercen lähdön jälkeen. Porterilla on nyt elämänsä tilaisuus murtautua Wizardsin avausviisikkoon.

Wizardsin vahvuus on viime kausina ollut loistava puolustuspeli ja siitä tullaan varmasti pitämään kiinni myös tällä kaudella. Wizards tulee taistelemaan tälläkin kaudella divisioonansa kärkisijoista ja joukkue tullaan näkemään jälleen playoff-otteluissa.

In: Kelly Oubre Jr., Gary Neal, Alan Anderson, Jared Dudley

Out: Paul Pierce, Andre Miller

Tärkeimmät pelaajat: John Wall, Martin Gortat

Palkkakuningas: John Wall ($15,851,950)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset