NBA: Uusi kausi ja vanhat kujeet?

Pitkä odotus alkaa olla ohi, kun NBA -kausi pyörähtää taas käyntiin. Ensimmäiset pelit pelataan jo tänä yönä, joten nyt on hyvä aika ennakoida hieman tulevaa kautta. Ketkä ovat suurimmat mestarisuosikit tai kuka on kauden positiivisin yllättäjä? Me annamme siitä omat mielipiteemme tässä artikkelissa.

GSW on jälleen suurin mestarisuosikki

GSW lähtee kauteen jälleen kerran suurimpana mestarisuosikkina. Viime kausi oli GSW:n osalta silkkaa dominointia, kunnes Cavaliers teki ihmeen ja nousi finaalisarjassa 1-3 tappioasemasta aina mestaruuteen asti. Tämän finaalisarjan tappio oli GSW:n leirissä varmasti sen verran kova paikka, että tällä kaudella joukkueelle kelpaa vain mestaruus. GSW vahvistui kesätauon aikana OKC:n tähtipelaaja Kevin Durantilla, joten GSW:n nippu alkaa olla pelottavan kova -ainakin paperilla.

GSW:n suurimmat haastajat ovat tälläkin kaudella LeBron Jamesin johdattama Cleveland Cavaliers sekä San Antonio Spurs. Näiden joukkueiden jälkeen alkaakin olla hieman tasaisempaa. Edellä mainittujen joukkueiden jälkeen esille täytyy nostaa Oklaholma City Thunder, Boston Celtics sekä Toronto Raptors.

Boston Celtics – kauden ”yllättäjä” ?

Kun puhutaan kauden yllättäjistä niin monissa keskusteluissa on nostettu esiin Boston Celtics, jonka viime kausien hieno ja järjestelmällinen työ alkaa tuomaan kaivattuja tuloksia. Celtics tulee olemaan tällä kaudella kova, mutta voidaanko joukkueen mahdollista menestymistä pitää enää yllätyksenä?

Celticsin rosteri vaikuttaa vahvalta. Al Horfordin hankinta oli mielestäni napakymppi sillä mies sopii joukkueen pelisysteemin erittäin hyvin. Aika näyttää miten Bostonille käy tällä kaudella, mutta kannattaa alleviivata tämä joukkue sillä Celtics saattaa venyä jättiyllätyksiin.

Seuraa heitä

Derrick Rose (Knicks)

Nostimme Rosen tähän kategoriaan sillä mies on nyt uransa käännekohdassa. Viime kausien esitykset Chicago Bullsissa eivät ole vastanneet odotuksia ja osasyynä siihen ovat pahat loukkaantumiset. Rose ei ole enää mikään nuori poika, mutta nyt hänellä on vielä mahdollisuus näyttää kaikille epäilijöilleen, että hän pystyy pelaamaan edelleen kovalla tasolla. Siirto NY Knicksiin saattoi olla Roselle lottovoitto, mutta pahimmassa tapauksessa siirto saattoi olla pelkkä tyhjä arpa hänen urallaan.

Steven Adams (OKC)

23-vuotiaalla Pittsburghin pojalla on, ehkä elämänsä paras tilaisuus nousta parrasvaloihin Durantin lähdön jälkeen. Järkälemäinen ”sentteri” tulee saamaan todennäköisesti paljon palloa Westbrookilta ja kumppaneilta korin alle, josta mies nakuttaa palloja sisään hyvällä prosentilla. Adams iski harjoituskaudella 14.7 pistettä ottelua kohden. Tämä lukema kertoo jo paljon siitä mitä tulevalla kaudella mieheltä voidaan odottaa.

Brandon Ingram (Lakers)

Tämän vuoden draftin kakkosvaraus. Lakers oli varmasti tyytyväinen varaukseensa. 19-vuotias Ingram kiinnitti Lakersin huomion mm vakuuttavalla kolmen pisteen heittoprosentillaan. Ingram heitteli  yliopisto -sarjassa Duken riveissä kolmosia pussiin mukavalla 40% tarkkuudella ja se on juuri sitä mitä Lakers tarvitsee. Ingram tulee saamaan varmasti paljon vastuuta sekä paljon heittopaikkoja, joten tältä mieheltä voi odottaa mitä tahansa heti tulokaskaudella.

NBA -kausivetoja Coolbetilla

Coolbetin tarjoamista NBA -kausivedoista täytyy poimia pari kohdetta talteen ennen kauden alkua. Maukkaimmat pelikohteet löytyvät H2H -vedoista. Näiden kohteiden kertoimet ovat mielestäni aivan liian suuret sillä todellisuudessa kyseiset taisteluparit eivät ole niin itsestäänselviä, kuin kertoimet antavat olettaa.

Parempi pistekeskiarvo runkosarjassa, Westbrook vs Durant (h2h)

Valinta: Durant (6,00)

OKC:n tähtikaksikko pelaa nyt eri joukkueissa, kun Durant siirtyi GSW:n riveihin kesän suurimmassa siirrossa. Tämä tarkoittaa sitä, että Russell Westbrook tulee olemaan entistäkin suuremmassa vastuussa OKC:n pisteiden teossa. Westbrook tulee siis tekemään hurjan paljon pisteitä, mutta hänenkin täytyy levätä joskus sillä joukkueen kannattelu illasta toiseen ei tule olemaan helppoa.

Durant on ollut harjoituskaudella kammottavan kovassa iskussa ja miehen pistekeskiarvo näyttää tällä hetkellä lukemaa 20.9. Se on harjoituskauden toiseksi paras lukema ja edellä on vain Raptorsin DeMar DeRozan.

Harjoituskausi on aina harjoituskausi ja siitä ei kannata tehdä liikaa johtopäätöksiä. Varmaa on kuitenkin se, että Durantille tarjottu (6,00) kerroin vanhaa joukkuekaveriaan vastaan pistetaistossa on ehdottomasti kokeilun arvoinen kerroin.

Enemmän voittoja runkosarjassa, Bulls vs Knicks (h2h)

Valinta: Bulls (1,91)

Molemmissa joukkueissa tapahtui paljon muutoksia kesän aikana. Knicks on hyvä joukkue jos kaikki osuu kohdilleen, mutta ilmassa leijailee liikaa kysymysmerkkejä. Bulls painii samojen ongelmien kanssa, mutta materiaali on lopulta Knicksiä laadukkaampi ja leveämpi.

Tästä Coolbetin NBA -ennakkoon!

Aiheeseen liittyvät uutiset