NFL 11.9.2016: Sunnuntai-illat ovat jälleen jenkkifutista täynnä!

NFL

NFL ja sunnuntai ovat täällä taas. Ensimmäisellä viikolla pelataan yhteensä 13 ottelua ja tarjolla on todella monipuolisia match-uppeja. Peräti 4 rookie quarterbackkia pyrkii aloittamaan isojen pelien uransa voitoilla. Luvassa onkin äärimmäisen mielenkiintoinen sunnuntai-ilta!

Atlanta Falcons – Tampa Bay Buccaneers

Valinta: Buccaneers ML (2.17)

Storyline ennen ottelua on suurinpiirtein tämä: Atlanta suli viime kaudella ja erityisesti Matt ”Matty Ice” Ryan pelasi loppukauden heikosti, vaikka mukaan mahtuikin makea ja perfect recordin romuttava voitto Carolina Panthersista. Tampa omalla puolellaan sai ajettua rookie Jameis Winstonin sisään ja tällä on hyvät lähtökohdat rakentaa pakettiaan onnistuneen rookie-kauden jälkeen. Tampan päävalmentajaksi nimetty Dirk Koetter klikkasi viime kaudelle hyökkäyksen koordinattorin roolissa hyvin Jameisin kanssa, joten kemiaa löytyy QB:n ja head coachin väliltä. Keskinäisten otteluiden voitot viime kaudelta menivät 2-0 Tampalle.

Tampa on parantanut asetelmiaan ja sen pass rush tuottanee vaikeuksia Matt Ryanille. Hauska match-up on myös entisten seurakavereiden Julio Jonesin ja Brent Grimesin välillä. Ei Tampa Juliota vastaan yhdellä tule puolustamaan (toivottavasti ainakaan), mutta Grimes on todennäköisesti usein asettunut nimenomaan Jonesia vastaan.

Tampalla on vähemmän kysymysmerkkejä kuin Atlantalla, joten 2.17 kertoimella se on hyvä kohde poimittavaksi sunnuntailta.

Houston Texans – Chicago Bears

Valinta: Texans -4.5 (1.92)

Texans hankki kesän aikana itselleen quarterbackin Brock Osweilerissa. Brock ei ole elite, mutta hyvä pelaaja kuitenkin. Erityisesti Texansilla on enemmän aseita hyökkäyksessä, kun se hankki keskushyökkääjä Lamar Millerin sekä rookierissut Will Fullerin ja Braxton Millerin. DeAndre Hopkins  on liigan parhaita rissuja ja tulee saamaan paljon vastuuta myös tänään. Vaihtoehtoja siis löytyy.

Chicagon puolella ei oikein ole mitään mikä puoltaisi heidän voittoa. Poissa ovat Matt Forte (Jets) ja Martellus Bennet (Patriots). Puolustustaan se on parantanut, mutta en silti näkisi Bearsilla olevan kovin suurta mahdollisuutta pärjätä Texansille. Lukujen pitäisi olla selvät, joten 4.5 pisteen tasoitus otetaan tähän.

New Orleans Saints – Oakland Raiders

Valinta: Raiders ML (2.10)

Molemmilta joukkueilta löytyy tulivoimaa, joten hyökkäyspelaaminen on kovalla tasolla. Saintsin puolustusta puolestaan ei voi pitää hyvänä. Raidersin on ainakin paperilla parempi, sillä se on buustannut itseään parantamalla secondaryaan mm. Reggie Nelsonilla. Khalil Mack tulee puolestaan antamaan Drew Breesille paljon painetta, ja Mackin kanssa kotijoukkueen o-linjalla on ehkä liikaakin tekemistä.

Kotijoukkueen heittopuolustus on liigan heikoimpia ja Raidersilta löytyy kaikki tarvittavat aseet sen jyräämiseen. Pisteitä tullaan varmasti näkemään paljon, mutta 52 pisteen raja on tuskaisen korkealla. Poimitaan siis lähtökohdistaan tasaisempi Raiders 2.10 kertoimella lapulle.

NFL-kohteisiin Coolbetilla!

Aiheeseen liittyvät uutiset