NFL:n kausiennakot 2018: NFC North divisioona

NFC North

NFC North divisioona on tällä kaudella mitä todennäköisimmin kahden kauppa Green Bay Packersin ja Minnesota Vikingsin välillä. Lions tulee todennäköisesti hyvänä kolmosena, kun taas Chicago Bears ottaa askeleen kohti relevanttia jalkapalloa. NFL:n kausiennakoissa on luotu myös vedonlyöntikatsausta ja tämän kertaisessa divisioonassa korostuu divarin sisäisten otteluiden tasaisuus suhteessa kertoimiin.

NFL:n kausiennakot 2018: NFC North divisioona

1. Green Bay Packers

Merkittävimmät menetykset: WR Jordy Nelson, S Morgan Burnett

Merkittävämmät saapujat: TE Jimmy Graham, CB Jaire Alexander, DE Muhammad Wilkerson, DB Tramon Williams

Packersin viime kausi suli Aaron Rodgersin loukkaannuttua ja päätyi lopulta 7-9 recordiin. NFL:n paras QB on kuitenkin taas kunnossa ja on amerikkalaisittain todettuna poised täydelliseen ilotulitus seasoniin. Muilta osin joukkue on tehnyt mutaman tärkeän siirron offseasonin aikana ja pyrkinyt rakentamaan joukkueen, joka voisi Rodgersin johdolla mennä aina päätyyn asti.

Hyökkäyksen osalta merkittävin menetys on Jordy Nelsonin siirtyminen Raidersiin. Rodgersilla on kuitenkin Davante Adamsissa ja Randall Cobbissa hyvät targetit ja sisääntuotu Jimmy Graham tarjoaa red zone matkoille päätepysäkin. Juoksun puolella Aaron Jones väläytteli viime kaudella osaamistaan, joten myös tällä tavalla pitäisi tulosta tulla. Packersia auttaa hyökkäyksen linjan voimakkuus, mutta hieman huolestuttavasti sen paras pelaaja David Bakhtiari päätyi paarien kanssa pois harjoituksista. Loukkaantuminen on kuitenkin vähäinen ja Bakhtiarin pitäisi olla kunnossa kauden avaukseen.

Puolustuksessaan Packers kaipasi uudistusta ja Dom Capersin tilalle tuotiin Billsiä ja Jetsiä menestyksekkäästi luotsannut Mike Pettine, joka veivaa edestakaisin 3-4 ja 4-3 asetelmien kanssa. Valmennuksen lisäksi takakenttä kaipasi jeesiä ja sitä tuotiin draftista Jaire Alexanderin ja vapailta markkinoilta ennenkin Packersia edustaneen Tramon Williamsin muodossa. Muhammad Wilkerson saapuminen puolestaan vahvistaa puolustuksen linjaa. Pass rushin hyvyydestä Packersia ei voi syyttää, mutta koska joukkue ei tähän mitään sen merkittävämpiä parannuksia hakenut, sen täytyy uskoa että esimerkiksi Kenny Clark astuu entistä suurempaan rooliin tulevalla kaudella.

Kokonaisuutena Packersilla on kuitenkin kaikki tarvittava ja Rodgers pystyy tämän joukkueen kanssa vaikka mihin. NFC North voitto ei ole mitenkään kaukaa haettu ajatus ja me bookkaamme sen Packersille.

Betting preview: Packersin kohdalla alkukauden ensimmäiset kuusi ottelua tuottavat 6-0 tai 5-1 recordin. Tämän jälkeen markkinassa onkin pohdittavaa, sillä byelta palaava Packers menee Los Angeles Ramsin vieraaksi. Chicago Bears saa Packersia vastaan extra boostin, joten suosittelen olemaan varovasti heikon Chicagon kanssa.

2. Minnesota Vikings

Merkittävimmät menetykset: QB Case Keenum, QB Sam Bradford, RB Jerick McKinnon, OG Joe Berger, DT Tom Johson

Merkittävämmät saapujat: QB Kirk Cousins, DT Sheldon Richardson, WR Kendal Wright

Minnesotan viime kausi oli todella upea ja runkosarjasta matkaa jatkettiin 13-3 recordilla. NFC:n finaalissa tuli kuitenkin noutaja ja luvut olivat rumat 38-7 Eaglesin hyväksi. Täksi kaudeksi joukkue menettää hyökkäyksen koordinaattori Pat Shurmurin, mutta sisään saadaan nimenomaan Phildelhpiassa loistavaa jälkeä QB-koutsina aikaan saanut John DeFilippo. Odotukset tulevaan kauteen ovat Super Bowlin pääsy, mutta matka on pitkä ja kivinen NFC:ssä.

Suurin muutos Vikingsilla on Kirk Cousinsin saapuminen QB:ksi, jonka pääkohteet heittopelissä ovat kuitenkin tutut. Keltahanskainen Adam Thielen lähtee hakemaan toistoa yli 1000 jaardin kauteensa ja viime kaudella uransa TD-saldon yli kaksinkertaistanut Stefon Diggs pyrkii olemaan vähintään yhtä tuottelias. Kendal Wright saapuu Chicagosta ja tuo vaihtoehdon kolmosrissuna. Juoksuhyökkäykseensä Vikings puolestaan saa Dalvin Cookin takaisin sairastuvalta. Hieman kehno hyökkäyksen linja menetti Joe Bergerin eläkkeelle eikä joukkue hakenut hänelle varsinaista paikkaajaa. Tässä on Vikingsin heikkous ja sitä se oli myös viime kaudella. Paineen alla joudutaan siis pelaamaan, mutta muilta osin hyökkäys on hyvä ellei jopa erinomainen.

Puolustus puolestaan on vähintään erinomainen ja aivan sieltä liigan kärkipäästä. Sillä on joka osa-alueella liigan parhaimpia pelaajia ja lähes kaikki palaavat myös täksi kaudeksi. Ainoa menetys on Tom Johnson, mutta hänet korvattiin Sheldon Richardsonilla, joka on vähintään yhtä hyvä puolustuksen linjan pelaaja. Vastustajan QB:t ovat helisemässä Everson Griffenin käsittelyssä ja takakentällä Xavier Rhodes ja Harrison Smith pitävät vastustajat ahtaalla.

Kokonaisuutena Vikings on siis se sama voima kuin mikä se oli viime kaudella. Ongelma sillä on kuitenkin edelleen hyökkäyksen linjassa, joten puhtaita papereita emme anna Vikesille. Viime kausi kuitenkin osoitti, että playoffeihin tämä joukkue kuuluu. Runkosarjasta NFC North divisioonan toinen sija ja villikorttina kohti kirkkaita valoja.

Betting preview: Minnesotan viime kaudesta ei tule toisintoa, mutta markkina tulee silti arvottamaan joukkueen todella korkealle. Tässä on ehkä paras joukkue, jota vastaan altavastaajien plussat kolisee kerta toisensa jälkeen kotiin. Minnesotan otteluissa underit houkuttavat, jos vastapuoli elää puolustuksestaan. Viikon 3 Bills-peli tulee olemaan ruma kuin saapas.

3. Detroit Lions

Merkittävimmät menetykset: TE Eric Ebron, DT Haloti Ngata, CB DJ Hayden

Merkittävämmät saapujat: DT Sylvester Williams, C Frank Ragnow, RB LeGarrette Blount, RB Kerryon Johnson, LB Christian Jones, LB Devon Kennard, CB DeShawn Shead

Detroin Lionsin viime kausi päättyi jälleen 9-7 recordiin ja joukkue hävisi monesti hyvin pieniin marginaaleihin ja asioihin kentällä. Rosteriinsa joukkue on nyt hakenut tarvittavia muutoksi ja päävalmentajan paikalla nähdään Patriotsin puolustusta luotsannut Matt Patricia.

Tight end positio on Lionsin kohdalla kysymysmerkki, joskin Eric Ebronin tilalle tuotiin Luke Wilson ja Levin Toilolo. Juoksuhyökkäys sen sijaan saa nyt tarvittaa parin jaardin runttausvoimaa Blountissa, kun taas Kerryon Johnsonissa on kaikki elkeet olla tämän kauden tulokkaiden parhaimmistoa. Puolustuksen uutena kasvona Devon Kennard tuo voimaa pass rushiin. Kokonaisuutena puolustus uudistui melko paljon, mutta näiden muutosten impakti on ennemmin se, että uudet pelaajat kuten Christian Jones sopivat paremmin Patrician kuvioihin kuin että pelaajat itsessään välttämättä olisivat sen parempia yksilöinä.

Hyökkäyksessä Lionsilla on Matthew Staffordissa pitkän linja veteraani QB, jota suojaa hyvä hyökkäyksen linja. Frank Ragnowlla on edessä kasvukipuja, mutta oli silti draftin paras centteri. Receiverosastolla Marvin Jones ja Golden Tate toimivat hyvinä targetteina ja nyt myös juoksuhyökkäyksen sopii odottaa heräävän taas henkiin uusien tulokkaiden myötä.

Kokonaisuutena Lions on hyvä joukkue, jolla on oikeat eväät pakattuna reppuun. Mikäli Patricia ja kumppanit saavat uusitun puolustuksen toimimaan, voi tässä olla kauden parhaimpia sleeper-joukkueita. NFC North divisioonassa Lionsin paikka on kuitenkin Packersin ja Vikingsin takana sijalla 3.

Betting preview: Lionsia on varmasti todella vaikea arvioida, mutta tuntuma on siinä, että joukkuetta tullaan aliarvostamaan. Joukkue saattaa hyvin olla altavastaajana viikoilla 2-5, vaikka todellisuudessa tasoerot eivät olisi kovin kummoisiakaan. Lionsia on fiksuinta välttää suosikkina, mutta altavastaajana sen sijaan suosiminen on todennäköisesti tuottoisaa. Totaleissa Detroit on vieläkin hankalempi arvioitava uudistetun puolustuksensa myötä.

4. Chicago Bears

Merkittävimmät menetykset: OG Josh Sitton, LB Pernell McPhee

Merkittävämmät saapujat: WR Allen Robinson, WR Taylor Gabriel, TE Trey Burton, RB Tarik Cohen, LB Roquan Smith, DE Aaron Lynch

Chicagon viime kausi oli samaa murheen kryyniä kuin mitä koko John Foxin aikakausi. Harmaata ja mälsää punttailu vailla toivoa post seasonista päättyen lukemiin 5-11. Nyt joukkueessa on kuitenkin positiivinen uuden aikakauden jännite, sille se saa täyttä intoa puhkuvan Matt Nagyn johtamaan joukkoja. Nyt on Chicagon aika nousta seuraavalle tasolle.

Toisen vuoden QB Mitchell Trubiskysta odotetaan paljon ja nyt hänelle on hankittu myös aseita heittopeliin, kun Allen Robinson, Taylor Gabriel sekä Trey Burton pukevat Bears-paidat päällensä tulevalla kaudella. Juoksuhyökkäyksessä Jordan Howard on painanut päälle tuhat jaardia nyt kaksi kautta putkeen. Viime kauden suoritus on entistä huikeampi, sillä hyökkäyksen linjan taso notkahti edellisestä seasonista. Täksi kaudeksi linjassa on kuitenkin taas uutta verta ja se voi hyvinkin olla jälleen Bearsin selkeä vahvuus. Loukkaantumiset nostavat kuitenkin päätään ja asettavat kysymysmerkit tämän unitin kohdalle.

Puolustus on ollut Bearsin vahvuus ja sitä on se on myös tulevalla kaudella. Takakenttä on vahva ja linjassakaan ei ole moitittavaa. Nähtäväksi jää miten paljon Bears pääsee antamaan painetta QB:lle, sillä tässä on ennakoitu olevan tämän porukan heikompi puoli. Akiem Hicks on ollut tässä hommassa suuressa roolissa, mutta muiden pelaajien osalta panos on ollut laihaa. Sisääntuotiin kuitenkin Aaron Lynch, josta Bears uskoo saavansa tähän voimaa.

Kokonaisuuten Bears on vielä kesken ja uudistettu heittohyökkäys vaatinee aikansa, että päästään niin sanotusti samalle sivulle. Chicagolla on kuitenkin hyvä juoksuhyökkäys sekä hyökkäyksen linja, jolloin joukkue ei lepää heittojensa varassa. Nagy on nerokas valmentaja ja Bearsia on varmasti hauska seurata kauden mittaan. Puolustus jos saa potentiaalinsa ulosmitattua, on Bears todella hankala voittaa. NFC North divisioonassa sen on kuitenkin tyytyminen neljänteen sijaan.

Betting preview: Bearsin kausi alkaa haastavasti Packersin vieraana, mutta jo sen ottelun kertoimissa (yli TD:n tasoituksia 1.91-1.96 haarukassa) on nähtävissä miten Bearsia aliarvostetaan ja Packersia yliarvostetaan. Divarin sisällä Bearsin tasoituksissa onkin todennäköisesti paljon valueta. Totalissa Bears vaikuttaa underjoukkueelta, mutta se on ymmärrysharhaa. Niin paljon joukkueen hyökkäys on nimittäin muuttunut.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset