NFL:n kausiennakot 2018: NFC West divisioona

NFC West

NFC West divisoona koki viime kaudella vallan vaihdoksen, ku LA Rams nousi heikomman jakson jälkeen korkeuksiin. Sama meno jatkunee tällä kaudella, mutta on muillakin joukkueilla sanansa sanottavana. NFC West on divisioonan voimsuhteiden osalta hyvin erilainen kuin NFC South, sillä tässä divisioonassa on kuitenkin vain yksi selkeä suosikki.

NFL:n kausiennakot 2018: NFC West divisioona

1. Los Angeles Rams

Merkittävimmät menetykset: WR Sammy Watkins, DE Robert Quinn, LB Alec Ogletree

Merkittävimmät saapujat: WR Brandin Cooks, CB Marcus Peters, CB Aqib Talib, DT Ndamukong Suh

Los Angeles Ramsin viime kausi oli sensaatio ja uusi päävalmentaja Sean McVay ansaitsi itselleen vuoden valmentajan palkinnon. Voimakkaan offseasonin myötä Ramsilla on nyt ihan naurettavan hyvä rosteri, joten tässä joukkueessa on Eaglesin ohella NFC:n suurin suosikki Super Bowliin.

Puolustuksessa Ramsilla on Aaron Donaldin kumppaniksi hankittu Ndamukong Suh. Tämä kaksikko luo puolustuksen linjaan ja pass rushiin sellaisen tandemin, ettei toista ole. Kaverusten jälkeen taso kuitenkin tippuu ja vaikka keskellä on jytyä, löytyy linjan heikkous sen reunoilta. Donald ja Suh nostavat linja kuitenkin NFL:n parhaimmistoon. Takakentällä puolestaan Ramsilla on pullat erittäin hyvin uunissa, sillä jo entuudestaan vahvaa heittopuolustusta vahvistettiin Marcus Petersilla ja Aqib Talibilla. Molemmat ovat kuumakalleja, mutta loistavia pelaajia omalla paikallaan.

Kun taas tarkastellaan Ramsin hyökkäystä, on sillä Jared Goffissa erinomainen QB. Huolen aiheeksi heitän kuitenkin valmentajan vaihdokset niin QB-koutsin kuin hyökkäyksen koordinaattorin osalta. Goffilla on kuitenkin kaikki eväät menestykseen, sillä receiverosastolle tuotiin Brandin Cooks, joka tarjoaa paremman ja monipuolisemman pelaajan kuin poistunut Sammy Watkins. Juoksupelissä Todd Gurley on saanu kymmenien miljoonien diilinsä, mutta tulee silti takomaan jälleen loistavat numerot. Hyökkäyksen linja on lievä huolenaihe syvyyden ja iän takia, mutta muilta osin täysin jiirissä, varsinkin sitten kun Jamon Brown palaa kahden ottelun pelikiellostaan,

Kokonaisuutena Ramsilla on siis erittäin hyvä joukkue kasassa. Puolustus dominoi varmasti monta kertaa kauden aikana eikä joukkueen hyökkäystä ole missään tapauksessa helppo pysäyttää. Näillä papereilla Rams porskuttaa suvereenisti NFC West divisioonan piikkipaikalle.

Betting preview: Kuten yllä olevasta tekstistä on luettavissa, on Ramsiin helppo tykästyä. Joukkueeseen tulee tykästymään lähes koko vedonlyöntiä seuraava maailma, varsinkin jos se odotetusti kaataisi alkukaudesta Raidersin ja Cardinalsin. Ennustan että tässä on joukkue, jonka kertoimet ovat räikempiä alikertoimia, mutta joissa on silti rahaa kiinni uskomaton määrä.

2. San Francisco 49ers

Merkittävimmät menetykset: RB Carlos Hyde, C Daniel Kilgore, OT Trent Brown

Merkittävimmät saapujat: RB Jerick McKinnon, C Weston Richburgh, OT Mike McGlinchey, CB Richard Sherman

49ers oli viime kauden vitsi tasan siihen asti kunnes Jimmy Garoppolo saapui joukkueeseen. Garoppolo näytti todella hyvältä ja paineli  aina 5-0 recordiin loppukaudesta. Osa otteluista oli merkityksettömiä, mutta ei 5-0 myöskään sattumalta tule. Nyt Niners on jälleen relevantti joukkue ja sillä on hyvät aseet menestykseen.

Puolustuksensa osalta Ninersin isoin muutos on Richard Shermanin saapuminen takakentän iloksi. Leikkauksien kautta kehiin palaavalta Shermanilta ei odoteta ihan samanlaista suorittamista kuin Seahawksissa, mutta kokemuksensa turvin kaveri on selkeä vahvistus. Viime kaudeksi Niners nosti puolustuksensa pohjamudista pohjasakkaan, mutta täksi kaudeksi voidaan odottaa jo ihan hyvää puolustamista. Linjan osalta Niners on pumpannut draftista toiseen ykköskierroksen miehiä sisään, mutta potentiaalia ei ole vielä ulosmitattu. Tulevaisuus on kuitenkin valoisa koko puolustuksen osalta, vaikkakin ensimmäinen preseason ottelu aiheutti tänne hallaa Solomon Thomasin loukkaannuttua.

Hyökkäyksen puolella Niners kokee muutoksen sekä RB:n että hyökkäyksen linjan osalta. Jerick McKinnon on monipuolinen backki toimien sekä heittojen kohteena että perinteisenä juoksijana. Hyökkäyksenaa linjaan saadaan vahvistusta Weston Richbughsta ja Mike McGlincheysta. Heittopelin kohteina tullaan näkemään loukkaantumisestaan palaava Pierre Garcon sekä viime kaudella Garoppolon kanssa hyvin klikannut Marquise Goodwin. Näiltä osin joukkueella on asiat hyvällä mallilla.

Kokonaisuutena Niners on kelpo joukkue ja se teki oikeita liikkeitä offeseasonilla. Loukkaantumiset ovat myös Ninersin vaara ja itseasiassa kauden ensimmäisessä preseason ottelussa joukkueelta tippui myös Matt Breida sekä George Kittle. Vielä emme tiedä mikä on kavereiden status. Ninersin paperit riittävät kuitenkin NFC West divisioonassa toiseen sijaan, joskin marginaalit takana tuleviin ovat hyvin pienet.

Betting preview: Ninersin arvioimisessa on parasta käyttää malttia, sillä Garoppolon hypejunaan aikaisin hyppäävät ottavat isoimmat riskit. Joukkueella on kuitenkin potentiaalia, sillä molemmissa linjoissa on voimaa. Jos puolustuksen linja lähtee kunnolla lentoon, on Niners vahvoilla oman hyökkäyksen linjansa ongelmien kanssa painivia vastaan.

3. Seattle Seahawks

Merkittävimmät menetykset: CB Richard Sherman, DE Beau Bennet, TE Jimmy Graham, S Kam Chancellor

Merkittävimmät saapujat: RB Rashaad Penny, TE Ed Dickson, WR Jaron Brown, WR Brandon Marshall, DT Tom Johnson, DE Barkevious Mingo

Seattlen viime kausi näytti, että nyt on aika uusiutua. Ulos laitettiin liuta pelaajia ja sisään tuotiin monia uusia kasvoja. Valmennus suoritti kaikki ulos -toiminnon poislukien HC Pete Carrol. Entisestä Seahawks puolustuksen trademarkista, Legion of Boomista, on jäljellä enää Earl Thomas. Tästä kaudesta voi tulla yllättävän vaikea, mutta kotietunsa turvin joukkue on hyvin lähellä Ninersia.

Puolustuksessa on paljon uusia kasvoja ja keskeinen teema on se, että nuoret kaverit astuvat esiin. Tämän kauden osalta joukkueelta ei vielä odoteta ihmeitä ja erityisesti takakenttä on haavoittuvainen. Puolustuksen linja on ihan hyvä, mutta joukkue ei välttämättä saa niin voimakasta painetta vastustajan QB:hen kuin aiemmin. Linjan takana Bobby Wagner on puolustuksen avainpelaajana tärkeässä roolissa.

Hyökkäyksen puolella joukkue laittoi linjaan rahaa enemmän kuin viime kaudella, mutta linja on silti yksi heikoimmista koko liigassa. Juoksun osalta Seahawks lähtee siitä liikkeelle, ettei Russel Wilson ole tällä kaudella joukkueen ylivoimaisesti eniten edennyt juoksija, vaan draftista tuotu Rashaad Penny. Tuon linjan takana tehtävä ei ole kuitenkaan kummallekaan helppo, joskin uusi TE Ed Dickson omaa kykyjä juoksublokkaukseen. WR-osastolla Doug Baldwin on loistava pelaaja ja uusilta kavereilta odotetaan tukea hänelle.

Kokonaisuutena Seahawksilla on kaksi erittäin tärkeää asiaa heikoilla jäillä. Ensinnäkin hyökkäyksen linja on todella heikko ja puolustus varjo entisestään. Näin epävarmoista lähtökohdista se sijoittuu niukasti Ninersin alle jääden kolmanneksi NFC West divisioonassa.

Betting preview: Seahawks avaa kautensa Denverissä ja on tuossa ottelussa lievä altavastaaja kertoimien valossa. Denver saattaa kuitenkin hyvinkin höykyttää Seahawksin köykäistä hyökkäyksen linjaa ja omata tarpeeksi aseita kehnompaa heittopuolustusta vastaan. Näin ollen näkisin, että vaikka Seahawks on altavastaajana, odotetaan siltä aivan liikaa. Uskon tämän teeman toistuvan kauden mittaan ja Seahawksin olevan varsinkin vieraissa heikompi kuin luullaan.

4. Arizona Cardinals

Merkittävimmät menetykset: QB Carson Palmer, S Tyrann Mathieu, CB Tramon Williams, OT Jared Veldheer, WR John Brown, WR Jaron Brown

Merkittävimmät saapujat: QB Sam Bradford, QB Josh Rosen, OG Justin Pugh, OT Andre Smith, WR Christian Kirk

Arizona oli viime kaudella melko kehno nippu, vaikka kausi päättyi 8-8 recordiin. Tärkein hyökkäyksen pelaaja David Johnson tippui heti kauden alussa sairastuvalle eikä pystynyt pelaamaan tämän jälkeen lainkaan. Nyt Johnson on kuitenkin terve ja Arizonassa voidaan taas nähdä yhden miehen showta kerrakseen. Päävalmentajaansa vaihtanut Cardinals on joukkueena uuden äärellä ja kaipaa Johnsonista taas sitä tähtipelaajaa, joka hän toissakaudella oli.

Arizonan pelaajisto on muuttunut erittäin runsaasti. Quarterbackkeja on kolme uutta, joista merkittävimmät Sam Bradford sekä draftista tuotu Josh Rosen. Hyökkäyksen linjaan tuotiin kaksi uutta nimeä Justin Pughssa ja Andre Smithissa, mutta linja on edelleen epävarmuustekijä. Receiverosasto eli vahvasti ja molemmat Brownit ovat nyt toisaallta. Larry Fitzgerald on edelleen tosi hyvä, mutta ikä varmasti painaa jo jonkun verran. Draftista tuotu Christian Kirk on mielenkiintoinen seurattava.

Puolustuksessa Arizona muuttaa 3-4 muodostelmasta 4-3 muodostelmaan. Isoimpana menetyksenä puolustuksella on Tyrann Mathieu. Puolustuksen linjan osalta homma on kaksijakoinen, sillä Chandler Jones on omalla puolellaan loistava, mutta toisella puolella Marcus Golden on kysymysmerkki. Takakentällä nähdään edelleen Patrick Peterson, mutta poistujien listalla olevat Mathieu ja Tramon Williams ovat hankalia paikattavia.

Kokonaisuutena Arizonalla on paljon epävarmuustekijöitä. Hyökkäyksen linjassa on ne isoimmat epäilykset, mutta puolustus on kuitenkin edelleen kelpo tavaraa. NFC West divisioonassa joukkueen paikka on kuitenkin joukon hännillä.

Betting preview: Arizonan selkein heikkous on hyökkäyksen linja. Ramsit viikolla 2 on todella paha paikka tälle joukkueelle. Arizonan puolustuksen tasoa kannattaa tarkkailla, sillä muutoksia on todella paljon ja sen myötä heittopuolustus on kärsinyt. Arizonaa on todella hankala arvioida ja täten sitä kannattaa välttää ainakin alkukauden vedoissa. On näköjään mennyt bookkereillakin sormi suuhun, kun Washingtonia vastaan pelattavassa kauden avauksessa molemmilla joukkueille on identtinen kerroin.

Aiheeseen liittyvät uutiset