NFL -playoffs ennakko – AFC -konferenssi

NFL-vihjeet 21-10-2018

AFC:n playoffs-ennakko käydään läpi samalla kaavalla kuin NFC:nkin puolella. AFC:n puolella tilanteet ovat ennakkoon hieman selkeämmät.

Playoffs-ennakko: AFC:ssa kaksi yli muiden

1st seed: New England Patriots

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 3.45

Aloitetaan playoffs-ennakko Patriotseilla. New England teki sen taas ja lähtee kotiedun ja bye-viikon avustamana taistelemaan jälleen kerran paikasta Super Bowlissa. Viime kaudella käsittämätön comeback tuotti Falconsin kustannuksella mestaruuden ja nyt alkaa road to repeat.

New Englandia on yleisesti pidetty NFL:n parhaana joukkueena eikä syyttä. Joukkueella on niin monipuolinen hyökkäyskalusto ja nyt myös loppukaudesta tatsin löytänyt puolustus on rautaa. Ratkaisijoita on hurja määrä ja vaikka loukkaantumiset vaivaavatkin, on Patsit erittäin vahvoilla myös tämän vuoden kekkereissä.

Foxboroughssa on todella kylmä ja kuka tahansa villikorteista sinne päätyykin, on se joukkue erittäin selkeänä altavastaajana tulevalla Divisional Roundilla.

2nd seed: Pittsburgh Steelers

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 7.25

Pittsburgh on ehkä se yksi ja ainoa joukkue, joka pystyy pilaamaan New Englandin matkan Super Bowliin. Ensin on kuitenkin luvassa yksi kotiottelu, johon saapuva joukkue on altavastaajan roolissa.

Steelersilla on pari kysymysmerkkiä offeihin. 1. Onko Antonio Brown pelikunnossa? 2. Miten hyvin puolustus pystyy pelaamaan ilman Ryan Shazieria? Jos nämä asiat saadaan tavalla tai toisella ratkottua Pittsburghissa, on joukkueelle kyllä reitti rakennettu jopa mestaruuteen asti.

Yksilötasolla Le’Veon Bell ansaitsee maininnan: 1965 edettyä jaardia kaudella 2017  on täysin järjetön tilastomerkintä.

3rd seed: Jacksonville Jaguars

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 20.00

Jacksonville Jaguars teki sensaation ja nappasi peräti 3rd seedin tämän vuoden pleijareihin. Erityisesti puolustukseensa nojannut nippu sai Blake Bortlesista enemmän irti ja rookie RB Leonard Fournette tarjosi omalle tontilleen vakuuttavan uhan.

Jacksonville on sympaattinen joukkue, jolla on mahdollisuus mennä vaikka kuinka pitkälle tai sitten hävitä omiin virheisiinsä ottelun kuin ottelun. Puolustukseensa joukkue voi luottaa paljonkin, joten todennäköisesti hyökkäyksen tehtäväksi jääkin määrittää joukkueen mahdollisuudet kovissa peleissä.

4th seed: Kansas City Chiefs

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 20.00

AFC Westin lopulta nimiinsä vienyt KC Chiefs oli alkukaudesta kuin hyöryjuna, sen jälkeen aivan pihalla ja lopulta taas yllättävänkin vakuuttava joukkue. Chiefs pystyy haastamaan AFC:n jättiläiset, mutta vieraissa pelaaminen ei ole kumpaakaan isoa vastaan miellyttävää puuhaa.

Chiefsin hyökkäyspeli perustuu menestyessään vahvaan juoksupeliin maustettuna Alex Smithin tarkoilla deep balleilla. Kun homma taas puolestaan tökkii, ei nämä kaksi elementtiä ole lähimainkaan kunnossa.

KC:n puolustus on melkoisen epävarma ja erityisesti takakenttää pystyvät heittopelissä menestyvät joukkueet tuhoamaan mielin määrin. Yksittäisessä ottelussa asiat voivat kuitenkin loksahtaa paikalleen: hakihan Chiefs kauden alussa murskavoiton New Englandista.

5th seed: Tennessee Titans

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 150.00

Tennessee selvitti tiensä playoffeihin omin avuin pitämällä pintansa Jacksonville Jaguarsia vastaan käydyssä runkosarjan päätösottelussa. Kokonaisuudessaan Titansilla on siis jo tässä vaiheessa onnistunut kausi ja mahdolliset tulevat voitot ovat vain plussaa.

Tennesseellä on ihan hyvä puolustus ja hyökkäyskin pystyy onnistuessaan tarjoamaan kovan vastuksen muille AFC:n joukkueille. Kokonaisuutena Titans on kuitenkin keskivertoa, mikä ei tule riittämään playoffs-otteluissa pitkälle.

6th seed: Buffalo Bills

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 125.00

No one circles the wagons like the Buffalo Bills! Ehdottomasti yksi hienoimmista asioista oli Buffalon koko yhdysvaltaisen urheiluskenen pisimmän playoffitoman putken katkeaminen Andy Daltonin ja Tyler Boydin 4th & 12 tilanteessa heittämään touchdowniin, joka lähetti Billsit offeihin ja tiputti Ravensin ulos karkeloista

Bills ei tule todennäköisesti kovinkaan pitkälle pötkimään ja varsinkin LeSean McCoyn puuttuminen tulee haittaamaan Billsin tekemistä. Hienoa kuitenkin saada Billsien putki katki!

How It Will Play Out?

Wild Card Weekend

Kansas City Chiefs – Tennessee Titans

Jacksonville Jaguars – Buffalo Bills

Divisional Round

New England Patriots Kansas City Chiefs

Pittsburgh Steelers – Jacksonville Jaguars

Conference Final

New England Patriots – Pittsburgh Steelers

Aiheeseen liittyvät uutiset