NFL -playoffs ennakko – NFC -konferenssi

NFL-vihjeet 21-10-2018

NFL:ssä aloitetaan playoffs-ottelut tulevana viikonloppuna ja tarjoamme tässä vaiheessa kattavan ennakon NFC:hen matkalle kohti Super Bowlia!

Playoffs-ennakko: NFC on levällään

1st seed: Philadelphia Eagles

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 15.50

NFC:n 1st seedinä oleva Phildelphia Eagles kantaa mukanaan kotietua sekä bye-viikkoa, mutta joukkueen lähtökohdat ovat siitä huolimatta kaukana optimaalisesta. Carson Wentzin loukkaantuminen oli näillä näkymin melkoisen kova takaisku eikä backup Nick Foles ole esittänyt mitään mairittelivia otteita kauden viimeisissä koitoksissa. Otanta Folesin otteista on kuitenkin suppea ja mahtuu sinne yksi noin 115 QB-ratingin ottelu mukaan.

Philadelphia on muilta osin todella hyvä nippu ja sillä on molemmin puolin palloa erinomaisia yksilöitä. Nimet kuten Fletcher Cox, Brandon Graham ja Jalen Mills kantavat vastuuta puolustuksessa, kun taas hyökkäys nojaa LeGarrette Blountin, Jay Ajayin, Alshon Jefferyn ja Zach Ertzin kaltaisiin ratkaisijoihin.

Eaglesin puolesta harmittaa, ettei se saa täydellä voimalla itseään post seasonille, mutta kylmä Phildelphia lepoviikon myötä tuoretta Eagles-nippua vastaan ei ole helppo paikka. NFC on vaan niin stacked kovilla joukkueilla, jolloin Super Bowl -paikka vaatii Eaglesilta todella isoa venymistä.

2nd seed: Minnesota Vikings

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 5.90

Vikingsista puhutaan paljon, ettei heidän todennäköisesti tarvitse poistua tällä post seasonilla kertaakaan Minnesotasta. Joukkue saa siis nyt lepoviikon ja saa vastaansa Divisional Roundilla paremman seedin villikorteista.

Puolustuksensa kautta otteluita voittava Vikings on myös saanut yllättävän hyvää QB-pelaamista Case Keenumilta ja RB-pelaamista backup-kaksikko Latavius Murraylta sekä Jerick McKinnonilta. Joukkue on helppo arvioida tasaisen vahvaksi, jolta löytyy myös yksilötason ratkaisuvoimaa. Mieleen nousee ensimmäisenä keltahanskainen Adam Thielen, joka otti runkosarjassa 91 koppia 14 jaardin keskiarvolla.

Vikings onkin ennakoitu NFC:n suosikiksi Super Bowliin ja on ihan perustellusti tässä asemassa.

3rd seed: Los Angeles Rams

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 13.50

Los Angeles Rams pelasi todella vakuuttavan kauden uuden päävalmentajansa Sen McVayn alaisuudessa ja erityisesti Jared Goff ja Todd Gurley paransivat viime kaudesta roimasti. Ramsilla on myös laaja receiver-osasto, joten hyökkäyksen osalta palaset ovat kohdillaan yhtä lukuunottamatta. Kicker-osaston ykkösnimi Greg Zuerlain joutui jättämään kauden kesken eikä uusi nimi Sam Ficken onnistunut kovin hyvin ensimmäisessä pelissään.

Kun pallo on puolestaan vastustajalla, on Ramsilla tilastojen valossa hieman hankalampaa. Erityisesti juoksua vastaan joukkueella on omat haasteensa. Oletettavasti Rams tarjoaakin playoffeihin korkeiden pistemäärien otteluita ja uskonkin Ramsin olevan yksi viihdyttävimmistä joukkueista NFC:n pleijareissa.

Jos joukkue meinaa painaa päätyyn asti, tarkoittaa se erityisesti puolustuksen parantamista unohtamatta hyökkäyksen erittäin tärkeää roolia tason säilyttämisessä.

4th seed: New Orleans Saints

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 12.00

Saints otti tällä kaudella itselleen uuden ilmeen ja pääsimme todistamaan Drew Breesia sekä erinomaisen juoksutandemin että aivan loistavan puolustuksen kanssa. Tuloksena NFC:n 4th seed ja lupaavat lähtökohdat playoffs-otteluihin.

Saintsin etuna on seuraava: Jos sen puolustus syystä tai toisesta vuotaa, pystyy Brees ottamaan joukkueen reppuselkään ja tarjoilemaan 50-burgerin (case Week 6). Jos taas vastustaja tilkitsee heittopelin pois, palloa voidaan pelata vahvasti Alvin Kamaran ja Mark Ingramin käsiin. Jos taas juoksu otetaan pois… Noh, Brees.

New Orleans on todella mielenkiintoinen joukkue ja se on yksi suurimmista uhista näissä kekkereissä. Saintsia vastaan ei kukaan varmasti halua pelata, mutta seuraava porukka saa tämän kunnian jo ensimmäisellä kierroksella.

5th seed: Carolina Panthers

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 33.00

Panthers pelasi hyvän kauden ja kun katsoo sen schedulea peräpelistä, otti joukkue voitot heikommistaan ja tukkaan vahvemmiltaan. Poikkeuksena Minnesotan kaataminen kotikentällä viikolla 14 ja Patriots alkukaudesta.

Panthersilla on tarvittavat eväät menestykseen ja Cam Newtonin pelatessa elämänsä peliä voi Panthers löytää itsensä jälleen Super Bowlista. NFC:ssä reitti on todella vaikea, mutta silti Carolinaa ei missään tapauksessa sovi laskea ulos kisasta. Panthersilla on menestyvän joukkueen reseptissä mukana mm. erinomainen juoksupuolustus, jolla voi olla yllätävänkin merkittävä vaikutus down the stretch.

6th seed: Atlanta Falcons

Coolbetin Super Bowl LII voittaja kerroin: 27.00

Falcons raivasi tiensä omin avuin post seasonille ja viime kauden käsittämätön Bowl-sulaminen Patriotsia vastaan on nyt mahdollista käydä kuittaamassa takaisin. Reitti, kuten muillakin, on pitkä ja kivinen, mutta erityisesti Falconsille, sillä luvassa on jatkossa pelkkää vieraskenttää.

Atlanta on tällä kaudella hävinnyt ja voittanut oman divarinsa joukkueet (kaksi viimeisimmäksi mainituista yllä). Tappiot tulivat vieraissa ja voitot kotona, joten vieraspelaamisen voidaan asettaa ainakin pieni kysymysmerkki Falconsin osalta.

Eväät menestykseen ovat olemassa: puolustus on nopea ja pystyy tekemään ”pelejä”, hyökkäyksessä on Julio Jones ja juoksupeli toimii. Falcons tuokin loistavan haasteen jokaiselle NFC-konferenssin joukkueelle.

How It Will Play Out?

Wild Card Weekend

Los Angeles Rams – Altanta Falcons

New Orleans Saints – Carolina Panthers

Divisional Round

Philadelphia Eagles – New Orleans Saints

Minnesota Vikings – Los Angeles Rams

Conference Final

Minnesota Vikings – New Orleans Saints

Aiheeseen liittyvät uutiset