NFL-vihjeet: Jaguars – Titans

NFL

NFL:n 11. viikko avataan Jaguarsin ja Titansin välisellä kamppailulla. Pää upotettiin syvälle tilastojen maailmaan, minkä myötä löytyi yksi oikein maistuva kohde! Valinta runsaiden perustelujen kera, olkaa hyvä.

Jacksonville Jaguars – Tennessee Titans

Valinta: Blake Bortles Player Total Pass Attempts alle 38.5 (1.85)

Titansin heittopuolustus on jaardimäärän perusteella liigan TOP 3. Tämä johtuu siitä, että Titansia vastaan on koko liigan vähiten heittoyrityksiä: Keskimäärin alle 30 yritystä per peli.

Heitot ovat tuottaneet keskimäärin 8.0 jaardia, mikä on todella hyvin. Tämän voi olettaa johtuvan siitä, että kun Titans on rynninyt kohti QB:ta, ja tämä on kuin onkin ehtinyt kiskaisemaan pallon kohti rissuja, on takakentällä pakosti ollut myös enemmän tilaa.

Tämä on vain yksi tapa hakea selitystä tilastolle  ”isot gainit, mutta pienet heittomäärät”. Yhtäkaikki, Tennessee on onnistunut pitämään heittomäärät alhaisina.

Kun balanssia on käännetty heitoista pois päin, on joukkue toisensa jälkeen juossut kohtuu paljon Tennesseetä vastaan: Keskimäärin 28.2 yritystä per peli peli  (8. eniten liigassa).

Odotettavissa onkin, että myös Jacksonville noudattaa tätä kaava käyttäen pelissään enemmän juoksuhyökkäystä. Titans puolestaan juoksee varmasti kohtuu paljon, sillä se pyrkii pallon hallintaan pelaten hidastempoista peliä.

Ja tietysti mitä enemmän pallo on Titansilla, sitä vähemmän Jacksonvillen QB Blake Bortles ylipäätään koskee palloon. Näin ollen, vaikka Bortles onkin heittänyt keskimäärin todella paljon, vaikuttaa 38.5 heittoyritystä ronskin korkealta rajalta. Napataan siis under lapulle 1.85 kertoimella!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset