NFL-vihjeet: Konferenssifinaalit ennen Super Bowlia!

NFL-vihjeet 21-10-2018

Konferenssifinaalit ovat vielä viimeinen etappi ennen vuoden suurinta urheilutapahtumaa. Neljä joukkuetta jäljellä, kaksi paikkaa finaaliin tarjolla. Kutkuttavan jännittävä viikko on tarjonnut niin Tom Bradyn käsivammaa kuin roppakaupalla spekulaatiota. Otetaan tässä artikkelissa kiinni otteluihin ja tarjotaan myös valinnat kumpaankin taisteluun.

New England Patriots – Jacksonville Jaguars

Valinta: Yli 46.0 (1.98)

Patriotsilla oli tällä viikolla omaa jännitettävää, kun Rex Burkehead ja Tom Brady kolaroivat harjoituksista ja Bradylle saatiin aikaiseksi käsivamma. TB12 kuitenkin astuu tänään pelikentälle ja on pystynyt ottamaan normaalisti heittoja ennen ottelua. Brady-asia on siis meidän papereissa käsitelty, joskin pienellä varauksella täytyy herran pelikuntoon suhtautua.

On sanomattakin selvää, että ottelun isoin ratkaisu on Patriotsin hyökkäys vastaan Jacksonvillen puolustus. Patriotsilla on erinomainen hyökkäys: QB on paras, TE on paras, RB:t ovat hyviä ottamaan myös heittoja kiinni (voi olla myrkkyä Jaxille) ja WR-osastolla on räjähtävyyttä esim Brandin Cooksissa.

Jaxin puolustuspelistä on spekuloitu seuraavaa: Se luottaa sen frontti neloseen täysin ja omaa todella vahvoja pelaajia myös takankentällä. Jacksonvillestä on useampi pelaaja All-pro tai Pro Bowl tagilla liikenteessä.

Rob Gronkowskille saatetaan nimetä Jalen Ramseysta taistelupari, mutta myös muita nimiä kuten Jalen Millsia on tarjottu Gronkia vastaan pelaavaksi pelaajaksi. Bradyyn pitää Jaxin tottakai saada painetta, mutta konkari on vikkelä saamaan pallon liikkeelle. Nopeus tulee olemaan tämän matchupin avainsana, mutta on paha mennä sanomaan kumpi ehtii ensin: Brady vai Sacksonville.

Kun pallo puolestaan on Jaxilla, on sen mahdollisuus selvästi juoksupelissä. Patriots on tällä kaudella kaadettu kolmasti ja näiden otteluihin yhteinen nimittäjä on voittajajoukkueen isot juoksujaardimäärät. Leonard Fournette sekä T.J. Yeldon ovat isossa roolissa juoksupelissä. Blake Bortles saattaa myös itse ottaa jalat alleen.

Kummallakin on siis eväät onnistua hyökkäyksessä, joten pisteitä sopii odottaa. Raja on laitettu noin FG:n verran yläkanttiin keskiarvosta, mutta tässä ottelussa 46 pistettä on enemmän kuin rikottavissa. Tartutaan siis 1.98 kertoimeen yli 46 pisteen puolesta!

Muut valinnat – Konferenssifinaalit

Minnesota Vikings ML (1.70)

Lyhyesti: Vikings menee koti Super Bowliin puolustuksensa siivittämänä. Skol!

 

Aiheeseen liittyvät uutiset