NFL-vihjeet: Panthers vs. Dolphins

NFL:n 10. viikko päätetään ottelulla, jossa Cam Newtonin johdattama Carolina Panthers saa vastaansa aika-ajoin surkeasti esiintyvän Miami Dolphinsin.

Carolina Panthers – Miami Dolphins

Valinta: Yli 38 (1.98)

Carolina Panthers seilaa yllättävän hyvällä 6-3 recordilla kohti playoffeja Miami Dolphinsin istuen hämmästyttävästi 4-4 ja taistelee edelleen pudotuspelien gloriasta. Kummankin kausi on siis ollut lähtökohtiin nähden positiivinen yllätys.

Toinen positiivinen yllätys oli Jay Cutlerin esiintyminen Oakland Raidersia vastaan. Cutler vakuutti heittopelissä painaen komeat +300 jaardia tauluun 81% compeletion prosentilla ilman syötönkatkoja. Oaklandin puolustus on toki mitä on, mutta silti erinomainen suoritus ison yleisön edessä Cutlerilta.

Carolinan puolustus asettaa eritason haastean Dolphinsille, mutta tuskin mitään Baltimoren tasoista nollausta tullaan näkemään. Cutler todennäköisesti laskeutuu kohti normaalia suoritustasoa, mutta kokonaisuus lupaa pisteitä myös Carolinan päähän.

Panthersin puolella Kelvin Benjaminin puuttumisen piti näkyä nopeampana pelinä heittohyökkäyksessä, mutta ainakaan vielä tätä ei ollut havaittavissa. Sopii kuitenkin olettaa Panthersin pystyvän asemoitumaan uuteen aikakauteen hieman paremmin yhden voitokkaan ottelun jälkeen.

Molemmilla joukkueilla on tilastojen valossa puolustuspelaaminen hyvällä mallilla ja erityisesti kotijoukkueen osalta se on erinomaisella tasolla. Otteluun on siis perustellusti laitettu tyypillinen matalan pistemäärän ottelun under/over raja 38 pistettä.

Nyt on kuitenkin perusteltua hieman reagoida tapahtuneisiin kokoonpanomuutoksiin ja niiden tuomaan hyökkäyksen monipuolistumiseen. Kelvinin mainittu lähtö tuottanee vauhtia ja pitkiä heittopelejä Carolinan puolelta ja Jay Ajayin siirtyminen Miamista vaikutti positiivisesti Dolphinsin hyökkäyksen monipuolistumiseen.

Näille puheille pelataan tähän otteluun hieman vastavirtaan overia rajan ollessa mainittu 38 pistettä.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset